Girls on a mission #2

Drie meiden, drie plannen, één einddoel: het Berenloop weekend. We wonen niet bij elkaar om de hoek, dus samen trainen is dan wel heel lastig. Onze loop-date van eind september is dan ook direct onze eerste en laatste gezamenlijke run geweest in aanloop naar de Berenloop. Drie weken geleden schreef ik hier al over, en hoe we daar naar toe leven/trainen. (dit kun je hier teruglezen). Maar daarna verliep het toch allemaal een beetje anders dan gehoopt…

Abbort mission?

Zelf had ik namelijk even buiten mijn kuit gerekend… Er bleek geen sprake te zijn van “gewoon wat spierpijn”, maar van een scheurtje in mijn kuitspier. Dit betekende vooral veel oefeningen doen, mijn kuit rust geven en niet hardlopen. Met nog 12 dagen te gaan tot aan het Berenloop-weekend, staat mijn hardloop-teller nog schrikbarend laag. Afgelopen weekend heb ik 3 kilometer gelopen, als een test. De volgende dag was mijn kuit helaas wel weer wat stijf. Maar niet pijnlijk gelukkig! Ik blijf deze week mijn oefeningen doen, fietsen op de Tacx en er staat weer een test-run op de planning voor mijn kuit. Opgeven doe ik zeker niet, van “abbort mission” is dan ook absoluut geen sprake.

Doel voor de Berenloop

Mijn doel was, is en blijft, lekker te gaan genieten op Terschelling. Genieten van het eiland, de natuur, het eten… Mijn plan voor de wedstrijden heb ik wel bijgesteld. Ik ga mij niet richten op een bepaalde eindtijd of tempo. Ik ga daar op gevoel lopen. Ik heb gelukkig een fysio die zelf ook enorm graag hardloopt, dus hij snapt hoe graag ik die Berenloop wil doen. Hij was heel eerlijk tegen mij. Deze komt namelijk eigenlijk te vroeg. Een fatsoenlijke opbouw zit er niet in, de spierscheuring is net goed en wel hersteld (maar nog wel wat zwak). Flink tempo maken is dus echt een no-go. Zolang ik goed naar mijn lichaam blijf luisteren en het ga beschouwen als een gezellige duurloop, kan ik het gelukkig wel doen.

Gezelligheid voorop

Nog steeds hebben we geregeld contact met elkaar via whatsapp. Eén doel wat we alledrie bovenaan hebben staan, is “een gezellig weekend”. Daar heb ik alle vertrouwen in, met twee van die leuke reisgenotes! De manier waarop wij naar dat weekend toe trainen verschilt enorm. Waar ik vooral op een matje zit/lig om allerlei oefeningen te doen, heeft Joyce bijvoorbeeld afgelopen weekend “eventjes” de hele (!) marathon van Amsterdam gelopen! Dat was nu niet echt een lange duurloop die ik zelf in gedachten had eerlijk gezegd 😉 Maar zij heeft dat dus wel mooi geflikt! Haar verslag hierover kun je hier lezen.
Maar hoe we ons ook afzonderlijk voorbereiden, we gaan straks samen als #anitameisjesontour naar het mooie Terschelling!

Elke dag breng ons dichterbij die Berenloop. Dat zorgt bij mij voor een toename aan kriebels, maar ook m’n enthousiasme en “zin in” nemen met de dag toe. En ja, ik ben en blijf er van overtuigd dat ik 3 en 4 november daar aan de start zal staan van de 5 en 21,2 km. Want wees eerlijk: als ik er zelf al niet van overtuigd zou zijn, zou ik het toch zeker niet halen?

Dus, zoals wij hier zeggen: “kop d’r veur, en gaan met die banaan!”

2 reacties op “Girls on a mission #2

  1. Ik wens je veel succes op Terscheling en ben benieuwd naar je wedstrijdervaringen. Ik loop dit jaar voor de derde keer de 10 km tijdens Kleintje Berenloop. Ik kijk er nu ook weer erg naar uit. Veel succes.

    1. Dank je Marian, ik ben inderdaad heel benieuwd, heb al veel mooie verhalen gehoord. Ik hoop veel mooie beelden te kunnen maken voor m’n vlogs en je zult zeker mijn ervaringen van de Kleintje Berenloop (5km) en de Berenloop (21,1km) kunnen lezen!

      Jij ook heel veel plezier en succes met je 10km!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.