CEP Compressiekousen

Met moederdag had ik mooie compressiekousen gekregen van CEP. Gisteren heb ik ze voor het eerst gebruikt bij een training.  Ik had keurig instructie gekregen hoe je zulke kousen moet aandoen, want dat moet toch iets anders dan met gewone sokken. Eenmaal aan voelde het vrij strak, maar wel prettig. De kousen zorgen voor een optimale bloedsomloop en spierspanning in je onderbenen. Ik ben geen expert op dat gebied, maar het helpt om blessures aan kuit en scheen tegen te gaan.

Aangezien ik bij de langere afstanden (vanaf ca 1 uur lopen) zo nu en dan mijn schenen begon te voelen, leek het mij geen slecht idee om deze kousen te gaan gebruiken.

run 22 mei kousen runselfie 22 mei

Aangezien ik totaal niet van roze houd 😉 was de keuze snel gemaakt.
Matcht mooi bij m’n shirtje hihi.

Tijdens de training van 40 minuten voelde ik ze niet, ik liep gewoon prettig. Na de training heb ik ze nog een half uur aan gehouden. Dit kreeg ik als advies mee in de winkel, om het herstel zo ‘n handje te helpen.

Ik had na die tijd daadwerkelijk geen enkele klacht, geen spierpijn, scheen die zeurde of “zware benen”.
Heerlijk!

Ik zal ze niet elke training aan doen, maar vooral bij de langere trainingen.

Dragen jullie ook compressiekousen of compressie-kleding?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.