Boek review: Nooit meer bananen

Begin december kreeg ik een berichtje via Instagram: ik had het boek “nooit meer bananen” gewonnen! Ik had dit boek al bij diverse instagrammers voorbij zien komen en was er benieuwd naar. Nu kwam dit boek mijn kant op, tijd om het zelf te gaan lezen dus!

Wie is de schrijver?

Job Pennekamp is fanatiek hardloper, die daarnaast graag schrijft. Met die boek komen deze twee passies samen. In dit boek omschrijft Job hoe onverbiddelijk de marathon kan zijn. Tegelijkertijd beschrijft hij de eurofie die je meemaakt als je over de finish komt.

Waar gaat dit boek over?

Tijdens zijn eerste marathon stortte Job na ruim 39 kilometer in elkaar, werd wakker tegen een boom en met 42 graden koorts naar het ziekenhuis gebracht. Vier jaar later was het tijd voor een herkansing. In “nooit meer bananen” beschrijft Job per kilometer hoe hij deze tweede marathon heeft ervaren, terwijl hij ook terugblikt op die eerste poging en op de voorbereidingen voor deze tweede, wel succesvolle poging.

Wat vond ik van “Nooit meer bananen”

Job schrijft heel herkenbaar. Iedereen die langere afstanden heeft gelopen en “de man met de hamer” heeft ontmoet, zal zeker veel herkenning hebben in dit boek. Elke kilometer heeft een eigen hoofdstuknummer. En ja, het laatste hoofdstuk is dan ook getiteld ,195.

Het is een fascinerend wedstrijdverslag, waarbij Job je elke keer meeneemt in zijn gedachtegang. Hoe voel ik mij, moet ik sneller, rustiger, meer eten, drinken…. En telkens krijg je een terugblik op andere belangrijke momenten die vooraf gegaan zijn. Dit kan de eerdere marathon zijn, of een training, wedstrijd in de aanloop naar deze tweede poging.

Je wil weten hoe het afloopt, je blijft doorlezen. Elke kilometer, elke training gaf wel enige vorm van herkenning. Het stukje dat mij het meest bijbleef en heel goed herkende, is het moment dat hij volledig focust op zijn doel, zich afsluit voor de buitenwereld en in een tunnel zit.

Maar wat hebben die bananen hier nu mee te maken? Om daar achter te komen, zul je toch echt dit boek zelf moeten lezen. Het is te bestellen via de website van Job Pennekamp en kost € 14,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.