Anita-Event; ik heb het nog nooit gedaan…

Het is vrijdag, 14 juni en er staat een Anita-Event op het programma! Eenmaal klaar op kantoor ga ik snel even naar huis om wat te eten. Direct weer de auto in, op weg naar mijn bestemming voor de avond. Toen ik hoorde wat we gingen doen, dacht ik alleen maar “ik heb het nog nooit gedaan…” Vanwege het tijdstip (avondspits) lijkt de reis bijna 2x zo lang te gaan duren als normaal en mag ik hopen dat ik nog op tijd ben… Waar?

Bij Meliani Fight & Fitness in Veghel

De reis duurt gelukkig veel minder lang dan m’n navigatie voorspelde, de files losten blijkbaar mooi op. Als ik bij Meliani kom, blijkt dan ook dat ik de eerste ben! Snel daarna komen er nog veel meer Anitaladies, en worden we heel gastvrij ontvangen. Er worden allerlei lekkernijen klaargezet voor na de training, en wij mogen ons gaan omkleden: short en shirt van de Muddy Angel Run aan, maar we moeten op blote voeten. Niet echt iets voor een hardloper…

Wat gaan we doen?

Wij als hardlopers mogen flink uit onze comfortzone, want we mochten ons uitleven met kickboksen! We kregen les van 2 instructeurs van Meliani. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan dat ik de volgende dag enorm veel spierpijn zal hebben.

Warming up

Eh ja, die warming up… Burpees, squats, jumping lunges, jumping jacks… Ik dacht dat we gingen boksen? Dit lijkt verdomd veel op een hiit training 🙈😂 Ik. kan. Geen. Squats. En. Burpees. Meer. Zien. Maar echt, wie die bedacht heeft???

Ja, het zweet is al goed los gekomen, en dan mag het echt werk nog beginnen!

Links, rechts, hoek, BAM!

We mochten eerst in tweetallen flink oefenen op het stoten, eerst links – dan rechts. Vervolgens een linkerhoek erbij, en tenslotte een lowkick er achteraan. Nadenken dus! En zo zei ik elke keer tegen mijzelf links, rechts, hoek, BAM! om de volgorde en het ritme proberen vast te houden.

Vervolgens mochten we dit op een grote bokszak doen. Beter! Ik hield mijzelf toch heel erg in om te stoten en trappen tegen Patricia. Die bokszak kan wel wat hebben. En ja, ook hiermee word ik dan flink fanatiek!

Even uitblazen…

Na het aftrainen konden we nog even lekker op adem komen. Beetje nagenieten, napraten… En dat alles onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes! Wauw wat was dit goed verzorgd zeg!

En ook bij deze boksclinic bleek maar weer dat mijn Anita BH echt een lot uit de loterij is hoor, want met al dat gespring (burpees, jumping jacks) en al dat boksen, oefen je best wat beweging uit op je romp.

Dank jullie Rochelle en Marjon voor weer een geweldig mooi evenement! Wat heb ik genoten van deze workout, en wat geniet ik nog steeds van de (nog steeds toenemende) spierpijn! Natuurlijk ook heel veel dank aan Meliani Fight & Fitness voor de ruimte en de geboden training!  En tot slot Ritchie Riekerk voor het maken van de prachtige foto’s!

Oh enne… in het kader van “beelden zeggen meer dan woorden”, kun je onderaan dit verslag ook nog bewegende beelden zien.

Maar hoe zat dat nu, met “ik heb het nog nooit gedaan…” 

Het is een (voor mij) bekende quote van Pippi Langkous. Als zij iets voor het eerst gaat doen, zegt zij “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Ik veranderde deze zin voor de gelegenheid, en maakte er van:
“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik morgen veel spierpijn ga krijgen”. En ja, dat klopte als een bus. Ik ben benieuwd hoe snel het weer zal wegzakken… Ach, het is een vriendelijke reminder van m’n lijf aan wat ik vrijdagavond heb mogen meemaken zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.