Muddy Angel Run Amsterdam

Het is al weer even geleden, dat ik de Muddy Angel Run in Amsterdam (Spaarnwoude eigenlijk) liep. Eindelijk is hier dan mijn verslag, van deze bijzondere dag! Modder tot ver achter mijn oren, gezelligheid en plezier waren hoofdingrediënten voor dit evenement.

Voorafgaand aan de run

Anita Nederland is een van de sponsoren van dit geweldige “women only” evenement, en namens hen mocht ik met nog ongeveer 30 andere Anitaladies meedoen. Twee weken voor de Muddy Angel Run kregen we allemaal een pakketje thuis gestuurd. Hierin zat onze kleding voor de race. Hoe gaaf, van bh tot shirt, van short tot kousen! Overal was aan gedacht.

Amsterdam, ik kom er aan!

Al vroeg stapte ik in de auto richting Spaarnwoude. Onze start was om 11.00u en we hadden het advies gekregen om wel een uur van tevoren op het terrein aanwezig te zijn. Dit lukte, en nadat we de startbewijzen hadden verruild voor de deelname-hoofdbandjes, was het een gezellig weerzien van bekende dames uit het hele land. Na een (nu nog schone) groepsfoto, liepen we richting startvak. Een paar dames hadden het briljante idee om strandballen mee te nemen. Die gingen dan ook flink heen en weer door het startvak, tijdens het wachten en de warming up. Wat een lol kun je daar al mee hebben!

Ready, set, go!

Met lichte vertraging viel kort na elf uur het startschot en konden we van start. Ik had mijn Garmin Virb meegenomen, om te proberen wat te filmen onderweg. Dat dingetje is compact, is waterproof en kan tegen een stootje. Ik besloot bij Patrica, Rianne, Linda, Marissa en Anja te blijven. Op Marissa na, hadden zij nog nooit eerder een mudrun gedaan. Kom maar op dames, laat maar zien wat het betekent om de Muddy Angel Run te lopen! Al in de eerste 100 meter na de start zag ik een kuil (konijnenhol?) over het hoofd en verstapte mij. AU! Niet zeuren, gewoon doorgaan. Dit ging gelukkig goed, ik kon lekker blijven doorlopen.

Klimmen, plonsen, modderhappen…

De obstakels waren niet heel moeilijk, maar wel erg leuk. Zo klommen we in een grote container, gevuld met water om er aan de andere kant uit te springen. Een schuine wand moesten we op rennen, in een waterbak onder (auto)banden door… Het duurde dan ook niet lang voor ik tot mijn nek toe onder de modder en het water zat. Bij deze hindernissen kon je je hoofd nog wel goed droog houden, maar toen volgde de hindernis met een plank tot net onder de waterlijn: De grote bak in, koppie onder en onder die plank door dus! Jep, modder in m’n neus, modder in m’n oren… Hoort er allemaal bij, lachen en weer door!

Blij dat ik glij?

Tussen de hindernissen door deed de zon goed werk: we kregen het absoluut niet koud en de modderrestjes op ons lijf en kleding droogde in snel tempo op. Ja hoor, daar was een ultiem modderbad op ons pad! Dikke, slijmerige modder met linten er boven: op je buik er door! Helaas zaten er best wat scherpe stukjes in die modder, zodat het kruipen en schuiven redelijk gevoelig was aan armen en benen, maar tegelijkertijd was het ook hilariteit alom. Jep, nu zaten we ècht compleet onder de modder! Hierna mochten we eerst weer een paar “droge” hindernissen nemen, zodat we best eventjes als modderfiguren bleven rondrennen. Na een leuke glij-actie het meertje in, waren we van een groot deel van deze modder verlost.

Even in bad…

En dan, niet ver voor de finish, doemt daar ineens een gigantische bak met schuim op. Na al die bruine derrie, kwamen we hier als sneeuwpoppen uit: Van top tot teen zaten we onder het schuim! Dit konden we weer van ons af spoelen in een laatste waterbak, en van daaruit renden we hand in hand het laatste stukje over de finish. Yeah, de Muddy Angel Run voltooid! En weer vier nieuwe Muddy Angels er bij.

Muddy Angel Run en Anita Nederland, bedankt!

Het was keurig geregeld: een heel douche-park was opgesteld. Even proberen de restanten modder weg te wassen dus! Na afloop nog eventjes bijgekletst, maar al snel was het tijd om weer richting Twente te rijden. Super organisatie, alles was goed geregeld. Wat was dit een feest! Oké, mijn “race-kleding” had z’n eigen feestje na thuiskomst, in de vorm van vele rondjes in de wasmachine. 😉
Maar alles is weer schoon, fris en fruitig! Klaar voor…

Eindhoven! Want op 29 juni gaan we weer met een grote groep Anitaladies van start bij de Muddy Angel Run die daar dan plaats vindt. Ben je nieuwsgierig geworden, wil je ook zoiets tofs meemaken? Stuur mij dan gerust een berichtje! Ik heb een leuke kortingscode voor je, zodat je 25% korting op je inschrijving voor Eindhoven krijgt. Bovendien kun je dan met de gezelligste startgroep mee doen, namelijk die van ons! Twijfel niet langer, schrijf je in en doe mee! 5km vol plezier, gekkigheid, gezelligheid… en modder uiteraard.

En om je laatste twijfel weg te nemen, kun je in deze vlog de beelden zien die ik met mijn kleine cameraatje heb gemaakt tijdens de run.

Anita Nederland, nogmaals enorm bedankt voor deze mogelijkheid om deel te nemen aan zo’n fantastisch evenement, op naar Eindhoven dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.