ontspannen vlog header

Vlog 31, ontspannen, onthaasten en ontstressen

Ontspannen was eigenlijk wel het “woord van de week”. Heerlijk, deze laatste volledige week van onze vakantie genoten van het idee dat niets moet, en alles mag.

En ja, ik heb ook deze week weer een dag in mijn pedicurepraktijk gewerkt. Deze vakantie is toch iets anders dan anders. Maar dat gaf me direct de gelegenheid om na 2 weken camping even de wasmachine overuren te laten draaien, ook niet geheel onbelangrijk hihi…

Het grappige is, dat ik wel de hele tijd mijn horloge heb om gehad. Niet eens zozeer om te zien hoe laat het is, maar meer vanwege het tracken van m’n slaap, stappen… Tja, je bent een statistieken-nerd of je bent het niet! Op dat horloge na, vind ik dat we deze week ultiem ons best hebben gedaan om te onthaasten. Onze buiken gaven vanzelf wel aan dat het tijd werd om wat te eten bijvoorbeeld, alles verliep op een heerlijke ontspannen manier.

En dan ook nog dat ontstressen, hoe kun je dat beter doen, dan de natuur in te gaan en je te verwonderen over al het moois dat je daar ziet, ruikt en hoort? Zo maakten we dan ook bijna elke avond een heerlijke wandeling in de omgeving. De ene keer linksaf, dan weer rechtsaf… Zoveel te ontdekken, en dat allemaal zo dichtbij!

Dit klinkt allemaal best wel “lui”, maar ik heb mezelf ook flink afgebeuld in de sportschool (niet omdat het moet, maar omdat het kan). Dit heeft mij naast een flinke dosis spierpijn ook weer gewichts-records opgeleverd. Wauw, weer meer kilo’s aan die stang!

En ik heb zelfs 2 keer hardgelopen deze week! Ja ja, het moet niet gekker worden! En toch, als ik de week in 2 woorden moet omschrijven, dan zeg ik “ultiem ontspannen”. Hardlopen en krachttraining dragen voor mij bij aan het ontspannen, maar dan op een andere manier. Inspannen om te ontspannen. En puur genieten!

Oh enne… ik heb een stopwoord ontdekt in de vlog van deze week. Ik heb zelf niet geteld, maar ik ben wel benieuwd hoe snel jij door hebt wat mijn stopwoord is en hoe vaak ik het gebruik deze vlog!

Kijk maar weer heerlijk mee naar de afgelopen week:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.