Landalloop

Zaterdag 28 maart, de Landalloop. Voor mij is dit het startsein van het zomerseizoen, de wegwedstrijden komen er weer aan! Vorig jaar liep ik deze wedstrijd ook, onder een blauwe lucht met heerlijk zonnetje. Dat geluk hadden we dit jaar helaas niet, het was best grauw en grijs en vlak nadat het startschot gevallen was begon het zelfs licht te regenen, wat de rest van de westrijd aanhield. Het was zelfs best lekker tijdens het lopen.

Voor de start was het heel gezellig en hing er een heel ontspannen sfeer. Samen met een trainings-maatje stond ik klaar voor de start, hoewel ik wist dat ik haar al snel zou moeten laten gaan.
IMG_6515

km 0-1:
Het startschot werd net iets te vroeg gegeven, m’n horloge was nog niet start-klaar! Dat duurde nog ca 100 meter. De eerste kilometer ging over het vakantiepark, een beetje zoeken naar een lekker tempo. Oei, dat ging wel heel snel… Zo ga ik het niet nog 4,5 km volhouden…

km 1-2:
Een dame met oranje shirt loopt een stukje voor mij, ik ga hengelen: lekker langzaam steeds dichterbij haar komen. En dat lukt! Deze kilometer lopen we over leuke bospaadjes en ga ik de “oranje dame” uiteindelijk voorbij.

km 2-3:
Een groepje van 4 dames is mijn volgende doel. Het lukt me om aan te sluiten, al slingerend door de bossen op de Hellendoornse berg.

km 3-4:
Even moet ik mijn tempo laten zakken, we lopen op een single-track paadje waarbij ik niet kan inhalen. Al snel slaan we af en ga ik het fietspad op, snel het groepje voorbij en GAAN met die banaan! Het gaat iets naar beneden, waardoor ik lekker kan versnellen. Na een paar honderd meter komt nog even een klimmetje, waarin ik mijn nieuwe “doelwit” al in het vizier krijg.

km 4-finish:
Nog 1x linksaf, het fietspad gaat vanaf hier alleen nog maar naar beneden. Wat loop ik lekker, ik kan steeds sneller hoewel het me niet meer moeite kost, ik laat me lekker “vallen”. Ongeveer halverwege haak ik aan bij deze andere dame, Irene, die ik op veel crossen ook al tegenkwam (en altijd vóór mij finishte). Nog een paar honderd meter door het bos, en vervolgens de laatste 500 meter over de weg naar de finish.
Irene en ik lopen zij aan zij, en weten er zelfs nog een eindsprint uit te persen. Uiteindelijk finishen we tegelijk (bruto), maar aangezien zij net iets eerder gestart was, sta ik 1 plaatsje boven haar in de uitslagenlijst. Eindelijk wist ik dus voor haar te finishen! hihi…

Vorig jaar liep ik deze loop in 35:25, dit jaar wist ik daar iets af te snoepen. Mijn eindtijd nu is 35:01! Happy me!

IMG_6517 IMG_6519

Na de finish konden we kiezen tussen water, ranja en thee, met een lekker stukje banaan en/of sinaasappel. Vervolgens kregen we ook nog een goody-bag. En de medaille? Deze run heeft geen medailles, maar een paar sportsokken als prijs!

Jammer genoeg bleef het na de finish nog best doorregenen, zodat ik na het uitlopen snel weer de kleedruimte opzocht en thuis lekker nagenoot van deze gezellige wedstrijd en alle goody’s die we kregen.
IMG_6520

Volgend jaar weer natuurlijk! En dan onder de 35 minuten hihi…

Hebben jullie nog iets leuks gepland dit weekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.