Mijn week 11

Ook deze week moest het lopen, net als vorige week, helaas in de tweede helft plaatsvinden. Ik wil zo graag 4x per week lopen, maar op de dinsdag en woensdag was ik ook deze week weer te druk jammer genoeg. Maar hey, er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden! hihi…

Donderdag had ik weer baantraining, zoals elke donderdag. Vooraf hadden we via de mail al doorgekregen dat de (extensieve) intervals dit keer waren: 10×400 en 10×200. Dit leek mij heel erg veel! Hoewel het totaal uitkomt op 6 km en het uiteindelijk best meevalt hihi… Dat komt denk ik door het getal 10.

baantraining

Na de warming up hadden we eerst weer een blokje loopscholing dat we zoals gewoonlijk afsloten met 3 korte versnellingen “over de hoedjes”. Deze heb ik de afgelopen 2 maanden niet gedaan omdat ik lichte irritatie had aan mijn linker hamstring. Nu voelde het goed en heb ik het wel gedaan. Tijdens dat sprintmomentje schoot mijn pace heeeeel even onder de 4 minuten! Wauw! Ook de intervallen gingen fijn, ik liep ze allemaal een par seconden sneller dan mijn richttijd! De laatste 200 meter bleef ik versnellen om uiteindelijk in 55 seconden te “finishen”, terwijl mijn richttijd 1:13 was. Yes! Best wel kapot, maar heel voldaan reed ik na de training weer naar huis.

Zaterdag liep ik weer, dit keer stond er 6 km op het programma. Het was bewolkt en de lucht was vochtig. Dit blijkt voor mij ideaal loopweer te zijn, want ik liep heerlijk, in een fijn tempo met mijn hartslag onder in de zone! De laatste 1,5 km heb ik nog versneld ook nog hihi.

IMG_6427.JPG

 

Zondag middag was het tijd voor mijn lange duurloop, en hoewel het zonnetje zich best wel liet zien, stond er een frisse wind. Deze maakte het voor mij ook best lastig om mijn hartslag laag te houden. Toch lukte het uiteindelijk en kwam ik in een fijne flow terecht.

IMG_6455.JPG
Ik stopte zelfs niet om een foto te maken hihi…

De laatste 2 km waren wel zwaar, ik merkte dat ik niet meer op techniek liep maar hey, ik heb wel 13,11km gelopen! De laatste keer dat ik meer dan 9km liep was 8 februari toen ik 11 km liep. Ja ik was moe, ja mijn benen voelden als lood maar yeah ik heb dit gewoon gedaan en ik heb niet eens echt spierpijn of last van hamstrings of schenen, mijn benen waren alleen wat stijf! Weer een klein stapje verder in de richting van die halve marathon in juni.

Hoe was jullie week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.