Mijn week 10

dit was weer een fijne week.

Net terug van vakantie stond mijn agenda de eerste paar dagen weer vol, maar donderdag had ik gelukkig wel de mogelijkheid weer naar de baantraining te gaan.

Deze was voor mij, en een aantal anderen, iets minder intensief in verband met de Bovenbergcross van zaterdag.

 

Baantraining
Baantraining

Ik heb een fijne training gehad, met de nadruk op techniek gevolgd door extensieve intervallen, te weten 2x 600, 2×500 en 2×400. Als “toetje” mochten we nog zogenoemde “ins en outs” doen, 2 rondjes rustig lopen waarbij je op elk rechte stuk even flink aan zet.

Vrijdag heb ik uiteraard lekker gerelaxt en alvast mijn tas klaargemaakt voor de wedstrijd.

 

Zaterdag was de Bovenbergcross. Zoals ik al gehoord had, bleek het inderdaad een pittig parcours te zijn. Maar hey, het was niet heel modderig en het is een fantastische omgeving om te lopen.

Bovenbergcross
Bovenbergcross

Als dank voor de deelname aan het circuit kregen we bij deze afsluitende wedstrijd een loopshirt. Het was voor mij de eerste keer dat ik in de winterperiode überhaupt wedstrijdjes heb gelopen, ik vond ze erg leuk.

Zondag stond er een herstel-duurloop op het programma, van 5 km. Tja… Soms gaat iets gewoon zó lekker, dat je:
1. te snel loopt (zone 2 ipv zone 1) en
2. 6,7 km loopt in plaats van 5 km.
Oeps! hihi…

Herstelduurloop? hihi
Herstelduurloop? hihi

Maar wat liep ik lekker en wat ging het gemakkelijk!  Maar ja, het was ook heerlijk weer! Strak blauwe lucht, paarse gloed van de krokussen en de temperatuur liep ook lekker op! Daar word je toch blij van?

Volgen jullie ook een schema? Lopen jullie dan ook wel eens iets meer of minder dan de geplande afstand en/of snelheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.