Mijn route naar 10km verloopt bijzonder

Al zeg ik het zelf, ik vind mijn training richting de 10km wel apart verlopen.

Zo had ik eerder deze week een korte les, van ca 3,2 km en daar kwam vandaag een (interval)training bij van…. Jawel, weer 3,2 km!

Ik volg netjes het programma van de Atletiekunie, maar had, na 3 van de 6 weken, toch wel trainingen van 45min of meer verwacht.  Wel grappig om te zien hoe de afstand in maart in eerste instantie telkens iets opbouwt, tot die laatste 2 trainingen!

grafiekje maart

Mijn volgende training zal wel een duurloop zijn, van ca 45 min. Ik ben benieuwd hoe dat gaat! Ik heb weliswaar in december al 1x 10km gelopen, maar mijn conditie is in januari en februari schrikbarend achteruit gehold *snik*. Ik ga er dus volledig “blanco” tegenaan en hoop alleen maar dat ik die 45 min een steady pace weet te behouden.

Ik heb dit natuurlijk volledig aan mezelf te wijten, ik was eind januari ziek (griep blèh) en in februari was het weer te slecht, was ik te druk, ging ik een weekje skiën… Ja, allemaal excuses (behalve de griep) die eigenlijk nergens voor nodig waren… Maar ik had ook geen concreet doel. “ik wil 5km kunnen lopen” ja, dat was een doel. Maar dat kan ik al. De tijd die ik daar over doe? Mijn snelste was 33:05, in december gelopen. Of ik dat nu weer haal? Ik denk het niet, maar ik heb nu tenminste wel concrete doelen! Over precies 1 week sta ik aan de start van mijn eerste officiële 5 km-wedstrijd *bibber*!

Mijn schema deze week was:

– Dinsdag 3×5 minuten joggen/zone 2, 2 minuten sportieve wandelpauze

– Vrijdag 4-3-2-1: 4 en 3 minuten matig tempo/zone 3, 2 en 1 minuten wedstrijdtempo/zone 4, afwisselen met 2 minuten wandelpauze.

– Weekend 45 minuten continuteloop, matig tempo/zone 3.

Beide intervaltrainingen bleef ik dribbelen ipv de wandelpauze trouwens hihi…

Ik vond het wel leuke trainingen om te doen, en kijk uit naar de continueloop!

Wat voor schema volgen jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.