Oktober herfstmaand

Oktober, een maand met een lach en een traan

Oktober is alweer voorbij, het was een maand met een lach en een traan. Genoten, afgezien, nieuwe uitdagingen… Ja, veelzijdig was oktober zeker.

Hardlopen in oktober

Op het gebied van hardlopen stond er 1 evenement op de planning, de 10km bij de marathon van Eindhoven. In eerste instantie hadden Patricia en ik ons ingeschreven voor de halve marathon, maar beiden hadden we niet genoeg training in de benen om ons daar zeker van te voelen. Het omzetten naar de 10km voelde dan ook niet als falen, maar als een opluchting. Het raceverslag (inclusief beelden) volgt nog. Iets met achterstand hier…. oeps…

Nieuwe uitdaging

Tja, het is weer zover hoor… ik ben weer aan het worstelen met de weegschaal, m’n voeding… Ik heb dan ook besloten om de hulp van Paula (weer) in te roepen. Dit keer niet “alleen maar” op het gebied van voeding om me klaar te stomen richting een marathon zoals in 2017-2018, maar ook op het gebied van training en mindset. Want het voeding gedeelte heb ik wel weer snel onder de knie, als de mindset en training niet goed (genoeg) zijn, zal ik er op die weegschaal of met een meetlint alsnog weinig van merken. En zo ben ik sinds de 10km in Eindhoven flink aan het trainen in de sportschool. And I love it! Wie had dat gedacht…

Persoonlijk in oktober

Op het gebied van planning kon oktober veel beter. Hoe bizar is het, dat als je 3x per week “moet” trainen, je dan ineens moeite hebt om het in te plannen! Nu hielp niet mee, dat ik helaas deze maand plotseling afscheid moest nemen van een familielid, dat had zeker wel impact. Maar planning = key, dus dat is zeker een leermomentje van afgelopen maand.

Oktober = herfst and I love it!

Ja, ik houd van de zomer hoor, echt waar! Maar ook van de lente, de winter en dus ook zeker van de herfst. Kortom: elk jaargetijde heeft voor mij wel z’n charme. Het mooie van de herfst? De kleurenpracht van de bomen! Al dat blad dat verkleurt, voor het valt. En als het dan gevallen is, vormt het een prachtig tapijt. Enorm vervelend als het nat is, maar heerlijk om mee te spelen als het droog is. Lekker het kind in jezelf voorrang geven dus!

Recap van de maand

Al met al was oktober een maand waar ik toch wel met een goed gevoel op terug kan kijken. De eerste stappen in het coachingtraject met Paula zijn gezet, in Eindhoven heb ik genoten en het plannen van mijn trainingen (zowel sportschool als hardlopen) gaat steeds beter.

Wat heb jij in oktober gedaan, waar jij blij op terugkijkt?

2 reacties op “Oktober, een maand met een lach en een traan

  1. Mooi te horen Oktober was voor mij ook een struikelmaand. Gemoedstoestand sloeg om ivm weer. In sept liep ik 10 km en in oktober lukte het niet maar werd wel geprikkeld. Ik wil kijken of het haalbaar is om volgens jaar de halve marathon te lopen in Eindhoven. Vanaf vandaag dan ook de switch gemaakt qua voeding sporten en plannen.
    Suc6 met alles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.