Hoe verliep de tweede helft van januari?

Over de eerste twee weken van dit jaar had ik al geschreven, nog even teruglezen? Dat kan hier.

In de tweede helft van de maand verliep het allemaal weer anders dan ik vooraf gehoopt had…

Na mijn weekend-duurloop verliep mijn werkweek dusdanig hectisch, dat ik niet heb hardgelopen. Ik wilde al mijn aandacht even bij onze poes Romy houden, die we uiteindelijk vrijdag moesten laten inslapen.

Zaterdag stond er een crosswedstrijd op het programma, maar ook die moest ik laten schieten in verband met een uitvaart.

Zondag trok ik uiteindelijk pas weer m’n loopschoenen aan. Zonder doel, zonder plan vertrok ik in m’n eentje met muziek, trail-rugzak en gelletjes. Uiteindelijk kwam ik zo fijn in een flow, dat ik zelfs meer dan ooit liep! Na 22 km kwam ik weer thuis, met een hoofd dat een stuk leger was en beter georganiseerde gedachten.

Heerlijk m'n hoofd leeg gelopen
Heerlijk m’n hoofd leeg gelopen

Maandag was weer een drukke werkdag en heb ik alleen wat lichte rek- en strekoefeningen gedaan. Ik had gevoelsmatig direct weer kunnen lopen, het voelde helemaal niet alsof ik zó ver had gelopen de dag er voor!

Dinsdag lukte het me helaas niet om te gaan lopen, dat is nog steeds de lastigste loop-dag voor mij om goed in te plannen.

Woensdag was weer een drukke dag, maar ik had tussen de bedrijven door wel tijd om mijn medaillehanger af te maken. Mijn medailles hangen er al aan, maar een plekje voor de hanger heb ik nog niet: daarvoor moeten we eerst nog wat klus- en schilderwerk verrichten. Nu valt eigenlijk ook pas goed op, dat ik best veel wedstrijden heb gelopen waarbij ik geen medaille heb ontvangen: alle cross-wedstrijden, de Stationsloop, de Landalloop… Maar ach, dat betekent wel dat er nog genoeg ruimte is voor meer medailles! 😉

Een beetje van mezelf, een beetje van Action en Xenos
Een beetje van mezelf, een beetje van Action en Xenos

Donderdag was dus pas weer de eerstvolgende training, een pittige op de baan.
Na al heel vaak intervallen van 200-400-600-800 (in allerlei varianten) te hebben gedaan, was het nu tijd om langere intervallen te lopen. Het programma: 2×1200-2×1000-2×800-2×600.

Tjonge wat is dat dan pittig zeg! Maar toch wel weten te volbrengen, en weer liep ik alle tempo’s te snel, behalve de 2×1000… Alleen toen wist ik m’n tempo juist te houden. Ik blijf het moeilijk vinden met die intervallen: je weet dat je “sneller dan normaal” moet lopen, maar zodra ik dan gaandeweg zie dat ik tè snel ga, kan ik maar moeilijk de rem vinden om iets gas terug te nemen.

Pittige baantraining
Pittige baantraining

 

Vrijdag had ik bij het opstaan dan ook best wel zware benen, maar dat vond ik absoluut niet erg, ik weet immers waardoor het kwam! Er kwam ook leuke post, namelijk mijn startbewijs voor de mini-marathon in Apeldoorn voor volgende week zondag!

startnummer al binnen!
startnummer al binnen!

 

Zaterdag  was een heerlijke “ik-doe-van-alles-en-toch-ook-niets” dag.

Zondag liep ik een rondje met een loopmaatje van de atletiek. Zij kan veel sneller lopen dan ik, en dat kwam mij dit keer wel heel goed uit. Ik wilde testen hoe snel ik zou kunnen lopen en toch in hartslagzone 3 blijven. Dit kwam uiteindelijk uit op een tempo van ca 6:45-6:50/km! Een half jaar geleden was dat ruim een halve minuut langzamer. Heerlijk!

Ik was met de auto naar haar toe gereden en van haar uit hebben we een leuk rondje gelopen, waarbij we ook met een pontje over moesten. Wat een lol kun je daar mee hebben zeg! En onze armoefeningen hadden we ook direct weer gehad 😉

Na het lopen weer snel naar huis, het was toch wel fris dus die warme douche was heel welkom. Tot mijn verbazing heb ik geen spierpijn, op 2 kleine “knoopjes” in m’n beide kuiten na. Dat wordt dus foamrollen maandag…

Opm: Nike+ geeft een gemiddeld tempo van 7:02, maar daar zit ook de tijd bij in die we stilstonden bij/op het pontje. Die bewuste kilometer had ik een km-tijd van 9:33, alle andere kilometers gingen tussen de 6:30 en 6:53.

Gezellig gelopen, en wat een lol bij het pontje!
Gezellig gelopen, en wat een lol bij het pontje

Totalen januari:
– 122,49 km
– 9 x getraind
– waarvan 3x een afstand van ca 20 km (19,25 – 20,01-22,01)
– m’n grootste afstand ooit afgelegd

Doelen februari:

Hoewel februari 2 dagen minder heeft, hoop ik deze maand meer dan 10 keer te trainen. Hoewel de te lopen afstanden deze maand korter zijn, hoop ik wel weer rond de 120 km te lopen deze maand, wat neerkomt op gemiddeld 30 km per week.

En in februari staan er 2 wedstrijden op het programma:
– Zondag 7 februari de mini-marathon (10 mijl) bij de Midwintermarathon in Apeldoorn
– Zaterdag 13 februari de Valentijnscross (5 km) in Wierden

Het belooft weer een leuke maand te worden!
Wat zijn jullie doelen voor deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.