Mijn eerste helft van januari

Waar zal ik eens beginnen?
Na het traditionele vuurwerk gevolgd door een (te) korte nachtrust, trok ik op nieuwjaarsdag m’n loopschoenen direct weer aan voor een Nieuwjaars-rondje. Heerlijk was dat, even lekker fris, buiten en alsnog “echt” wakker worden. Ik ontving hiermee ook weer m’n Nike+ badge, net als vorig jaar. Ik denk dat ik hier maar een traditie van ga maken!

Gelukkig Nieuwjaar
Gelukkig Nieuwjaar

Vervolgens ging ik direct de volgende dag weer lopen. Dit keer stond er een duurloop van ca 13km op de planning. We spraken af met 7 dames en zijn de bossen in gedoken. Trailschoenen aan, en gaan! Heerlijk gelopen, genoten van het “crossen door de bossen” en het goede gezelschap. Met deze run heb ik ook direct weer geproefd aan het trailen en de nodige hoogtemeters gemaakt. Dit komt mij goed van pas in mijn aanloop naar de Sallandtrail (25km) die ik in maart ga lopen.

Trailen bij Hellendoorn
Trailen bij Hellendoorn

De daaropvolgende dagen kon ik helaas niet hardlopen, dus mijn eerste rondje was weer in het weekend, op zondag 10 januari. Weer liepen we met een gezellige club dames, die ook allemaal voor de Sallandtrail trainen. Dit keer was het de bedoeling om grotendeels verhard te lopen, dus de trailschoenen bleven thuis en m’n weg-schoentjes mochten mee. Uiteindelijk hebben we van de 20km er toch nog ca 8 door de bossen gelopen. Met de hoeveelheid modder en de vele plassen was het wel extra uitkijken en extra voorzichtig (lees: licht krampachtig) lopen, want met deze schoenen heb ik toch veel minder grip. Dit voelde ik de volgende dag dan ook in de vorm van lichte spierpijn in m’n benen. Maar het gevoel van trots over het lopen van deze afstand met relatief veel gemak overheerste absoluut!

Crossen door de bossen, wel glad!
Crossen door de bossen, wel glad!

Woensdag ging ik voor mijn “korte” rondje, dit keer een wissel-duurloop: 5km op tempo 2, 3km op tempo 3 en 2km weer op tempo 2. In die eerste 5km heb ik flink moeten zoeken naar de juiste snelheid, en toen ik mocht versnellen was dat toch nog best lastig. Het was pittig, maar na afloop was ik wel heel blij met het resultaat. Ik had uiteindelijk toch maar “even” 10km gelopen op een doordeweekse avond! Een jaar geleden was een rondje van 10km voorbehouden voor de lange duurlopen in het weekend hihi… Wat een verschil in een jaar zeg!

trots op m'n geslaagde wisselduurloop
trots op m’n geslaagde wisselduurloop

Donderdag was het weer tijd voor de baantraining, en gingen we weer intervallen. Ik moest 3x800m, 4x600m en 3-4x 400m doen in een vastgestelde tijd. Pittig! Je merkt gewoon, dat de pauzes tussen de intervallen door, net niet lang genoeg zijn om volledig te herstellen. Na mijn derde “vierhonderdje” zei m’n trainer dat ik mocht stoppen, of nog 1x als toetje een vierhonderdje “volle bak” mocht lopen.  Dat laatste werd het dus! En een loopmaatje met een véél hoger tempo liep met mij mee om me te hazen/supporten/steunen. Het resulteerde wel in mijn snelste 400m ooit! Normaal gesproken moet ik deze afstand afleggen in 2:19, deze laatste heb ik gehaald in 1:56! Wiehoe!!! Oké, toen ik over de streep kwam liep ik te hijgen als een oud paard, maar ik had het wel gedaan!

Pittige baantraining
Pittige baantraining

Zaterdag ging ik met één van m’n loopmaatjes weer voor de lange duurloop, er stond voor nu weer ca 20km op het programma. Het was koud tegen de wind in (jasje aan), we hadden het warm met de wind in de rug (jasje uit), we hadden zon, we kregen een hagelbui op onze kop… Kortom: met een temperatuur van 0-1graden en (hoofdzakelijk) een zonnetje hebben we met z’n tweetjes ook van dit rondje genoten.

Winter-fris rondje, heerlijk!
Winter-fris rondje, heerlijk!

Uiteindelijk staat de teller voor deze maand al op ruim 77km! Dat belooft nog wat voor de rest van het jaar, een goed begin is het halve werk toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.