Hoe verliep mijn week 12? (en 11)

Vorige week kwam er geen “hoe verliep” online, simpelweg omdat ik die week maar heel weinig gelopen heb. Na de Sallandtrail had ik best wat spierpijn en een nogal gevoelige knie. 

Op maandag had ik toch al een afspraak bij de fysio voor mijn linkerschouder, dus kon hij ook mijn knie nakijken. Er is gelukkig niets serieus aan de hand met mijn knie, even wat minder hoogtemeters in mijn trainingen en dan komt het wel weer goed.

Met mijn schouder gaat het nog niet echt veel beter helaas. Wel heb ik nu een oefening meegekregen om de spieren rondom mijn schouder-kom te versterken. Mijn arm heeft teveel ruimte in de schouderkom. Dagelijks sta ik nu 3×30 keer aan een touwtje te trekken met een contragewichtje. 😜

img_1580-1img_1606

Pas op donderdag liep ik weer, tijdens de baantraining. Ik ging nog niet voluit, maar liep wel fijn.
Vervolgens liep ik op zondag een duurloop van 14 kilometer, lekker rustig tempo, genietend van de mooie omgeving op en rond de Sallandse Heuvelrug.

img_1907

Hierbij liepen we toch nog wel wat stukken over bospaadjes en hadden we de nodige hoogtemeters, zodat ik de dagen hierna mijn knie toch weer wat voelde opspelen. Niet veel, maar net genoeg om als waarschuwing te dienen. Wellicht speelde ook mee, dat ik de zaterdag had doorgebracht in Wijchen, waar mijn zwager meedeed met de Strong Viking Mud Edition.  Mooi om zo’n evenement eens (van de zijlijn!) mee te maken! Voor de liefhebbers heb ik getracht eea in een filmpje samen te vatten. Klik hier om dit filmpje te bekijken.

Dus ook deze week liep ik pas op donderdag mijn eerste rondjes, weer met de baantraining. Voor Paaszaterdag staat er een 5,4km wedstrijdje op het programma, de Landalloop, zodat ik hier enigszins mee rekening moest houden bij de training. (niet voluit en niet te veel).

En wat was het mooi weer zaterdag, het perfecte decor voor de Landalloop! Verslag hiervan volgt later deze week. 😉

img_1989

En dan is het al weer Pasen! Een duurloop van 17km moest ergens ingepland worden… Uiteindelijk werd het direct Eerste Paasdag ‘s ochtends om half negen. Dit kwam zowel Karen als mijzelf het beste uit.

Weer genoten we van de Sallandse Heuvelrug, dit keer met nagenoeg alles verhard. Wel was die eerste stap nogal moeilijk, aangezien het best stevig regende toen we begonnen. Eenmaal bezig viel het heel erg mee en hadden we weinig last van die regen (en wind), en toen we klaar waren vonden we het toch wel weer heel stoer dat we wel zijn geweest! Weer een training dichter bij die Halve van Enschede! Yes!!!

6a08f072-5e8c-471c-a2d2-320c9d887de0

Hebben jullie nog gelopen dit (Paas)weekend?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.