Week 28, schema in de prullenbak!?!

Na mijn “duurloop in etappes” van zondag, stond ik zowel maandag als dinsdag weer op non-actief wat het hardlopen betreft helaas. Mijn buik dacht daar echter anders over, die was weer (nog steeds eigenlijk) bijzonder actief…
Woensdag was een drukke dag qua werk, met in de avond een verjaardag. Mijn zoons waren ook mee, met hun mobieltjes en extra battery-packs… Tja, op Pokémon-jacht dus! ahum… Erg leuk om naderhand te horen, dat er rond de 15 mensen op een bepaald punt stonden, en ze allemaal gezamenlijk op zoek gingen naar “die ene” Pokémon.
Intussen speel ik het spel zelf ook (oh jee…) en het maakt het honden-uitlaat-rondje ineens heel anders kan ik je zeggen! Ook kijk ik nu met andere ogen naar ons dorp, ik zie van alles wat ik eerder niet bewust zag.

Donderdag was het weer tijd voor de baantraining. Vol goede moed, maar nog steeds met een weeïg gevoel in m’n buik ging ik aan de slag: na het warmlopen en de nodige core-oefeningen deden we loopscholing, gevolgd door de kern: 2x(300-400-500-600). Na 1 serie en een tussenstop (gggrrr….) was het voor mij verstandiger om toch te stoppen en nog even uit te lopen. Meer dan 5km is het helaas niet geworden.
In mijn baal-stemming vergat ik helemaal om een foto te maken. Maar de ondergaande zon maakte veel goed ‘s avonds laat.

In ons dorp is het intussen een drukte van belang, de WieZo (Wierdense Zomerfeesten) zijn begonnen! Door de baantraining heb ik van de optredens donderdag niet veel meegekregen.
Vrijdagavond gingen we wel naar Het Binnenhof, dat helemaal omgebouwd was tot prachtig feestterrein om daar O’g3ne te zien optreden en te genieten van de gezelligheid (en de onwijze drukte). Wat een feest weer zeg! En het weer is ook top, iedereen is vrolijk… Hier kan ik zó van genieten!


Zaterdag was (traditioneel) de WieZoloop, waar je kunt kiezen tussen 5 en 10 km. Dit jaar stond ik hier als supporter. Tjonge zeg, wat een tijden werden er gelopen op de 10km! Achteraf ben ik wel blij dat ik me niet heb ingeschreven… Iets met “niet als laatste willen eindigen”… Vrijwel iedereen finishte binnen een uur, een tijd waar ik voorlopig alleen nog maar van kan dromen.
Mijn zwager deed wel mee, en hij heeft fantastisch gelopen en zijn PR aangescherpt! Trots op hem!

Met een stel vrienden hebben we heerlijk op een terras gegeten, waarna we weer naar het Binnenhof gingen om het optreden van 2Brothers on the 4th Floor te zien. Ik haakte iets eerder af, en lag rond half één in m’n bedje…

Want zondag stond er een gezellige gezamenlijke duurloop op het programma! Om 9 uur vertrokken we richting de flanken van de Sallandse Heuvelrug. Brede paden, (te) smalle paadjes… Alles kwam voorbij.

Het was ontzettend gezellig, we genoten van onze mooie speeltuin! Op de open vlakte was het al flink warm, maar dit werd heerlijk afgewisseld met stukken door het bos.

De heide begint al héél voorzichtig iets kleur te krijgen, ik kan niet wachten tot het over een paar weken echt helemaal paars kleurt!


We hadden de grootste lol in deze fantastische “speeltuin”.

Al met al was het wel een gezellige week, maar op hardloopgebied een zeer magere: nog geen 20km kon ik bijschrijven! Oh jee, da’s niet fijn met Eindhoven in m’n achterhoofd natuurlijk… Gelukkig kon ik m’n beklag en zorgen goed uitspreken richting m’n trainer die mij weer gerust stelde. Gewoon het schema weer oppakken deze week, nu ik weer volledig hersteld ben van die stomme buikgriep.

Hoe was jullie week? En hebben jullie nog wat leuks gepland staan voor deze week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.