Zere neus, natte voeten, hitte…

Wat hebben we een week achter de rug zeg! Het was flink peentjes zweten afgelopen week, en daar hoefde je niets voor te doen! Welkom in Nederland dus hihi… Toch ben ik nog wel actief geweest! 

Maandag en dinsdag was ik druk met m’n werk. Ik had gepland om dinsdagavond te gaan lopen, maar tjonge wat was het warm! Ik besloot die training door te schuiven naar de woensdagochtend.

M’n wekker ging, even een glas water en een banaan genomen en hup, op pad.
Om 7:00u stond ik buiten voor een rondje van 10km. De bedoeling was dat ik blokken in verschillende tempo’s zou gaan lopen, maar de tempo’s liet ik toch maar even gaan. Concentreren op lekker lopen en genieten! Tja… in de tweede kilometer kwam er een rottweiler (loslopend) op me af… Ik heb zelf een hond, en weet hoe enthousiast honden kunnen zijn als ze hardlopende mensen zien. Bovendien heb ik in het verleden een vervelende ervaring gehad met een rottweiler, dus maar even geen risico en rustig wandelen. Op het moment dat ik weer begon te joggen, kwam hij weer met me mee / op me af lopen. En toen ik z’n baasje in het vizier kreeg en hem er op aansprak, kreeg ik alleen maar als antwoord “hij doet nooit wat”. Gggrrrr, daar kan ik dus niet tegen he!
Maar goed, nog maar een stuk verder gewandeld tot ik volledig uit het zicht was om vervolgens weer lekker te gaan lopen. En uiteindelijk ging dat ook heerlijk! Mijn gemiddelde pace zegt weliswaar 7:11/km maar als ik die tweede kilometer niet meetel, zit ik toch gewoon onder de 7:00/km! Lekker!!! Ondanks dat het al dik boven de 20 graden was!


Vervolgens mocht ik met m’n oudste zoon naar het ziekenhuis. Hij heeft op tienjarige leeftijd een ongelukje gehad waarbij zijn neus gebroken was. Hierdoor is zijn neustussenschotje ontzettend scheef gegroeid, waar hij veel last van heeft met ademen. Woensdag was de dag van de operatie. Eén voordeel: Terwijl de mussen van het dak vielen, waren wij in het ziekenhuis waar de airco uitstekend werk verrichtte! Terwijl m’n zoon nog een beetje lag bij te komen van de narcose, vroeg hij of ik nog ff Pokémon wilde zoeken… Ja hoor, gevonden! Er stond er eentje op zijn neus te dansen hihi…

Aan het eind van de middag mochten we weer naar huis, hoewel het nog enkele dagen zou duren voor hij geen bloedneus meer had.

Donderdag kwam ik in een gigantische wolkbreuk terecht, zoals ik nog maar weinig heb meegemaakt! En prompt maakte ik een verkeerde keuze in mijn route, en kwam vast te staan vanwege ondergelopen straten.


Het was intussen gestopt met regenen, maar het rioleringsstelsel kon deze hoeveelheid gewoon niet meer aan. Gelukkig kon ik na enige tijd (stapvoets) weer weg. Anderen maakten van de nood een deugd en haalden hun hengel tevoorschijn! Hilarisch!


Snel thuis even wat gegeten, om naar de baantraining te gaan. Onze eigen trainer is op vakantie, dus werd de training overgenomen door een andere trainer. Tijdens de warming up liet hij ons kort kennis maken met tai chi. Wat is dat heerlijk rustgevend zeg! De kern van de training bestond ivm de warmte dit keer niet uit intervallen, maar we liepen een hindernisparcoursje: Een route over en om de baan, met allerlei tempo-onderbrekingen (trap op, heuveltje af, over hoedjes, in de fietsbanden stappen…) Erg leuk om te doen, en toch ook wel zwaarder dan ik had verwacht. Juist door die tempoverschillen volgens mij. Zelfs na het douchen had ik het nog steeds erg warm… Die bui van eerder vandaag heeft geen verkoeling gebracht, alleen maar meer vocht en benauwdheid.

Vervolgens ging ik zaterdag weer op pad voor 5 km op DL2-tempo. Voor mij logt dat net onder de 7:00/km. Weer lekker vroeg gestart om de hotte voor te blijven, bleek al snel dat m’n hartslag best laag bleef. Tandje bij dus! Ik liep heerlijk, met km-tijden van 6:43-6:37-6:37-6:34. Toen voelde ik me nog steeds zo goed, dat ik de laatste kilometer vol gas ging: 5:37!!! Whaaaa, een nieuw PR op de km!!!


Ik liep zo lekker, het voelde alsof ik het deed met twee vingers in m’n … 😂

Toen kwam de zondag…

Duurloop van 24km! Oh jee… Voor het eerst in een training verder dan de halve marathon…

Ik vertrok om half acht in een mistig landschap, om 13km later in Hellendoorn aan te sluiten bij een paar dames van de loopgroep.

Het had wel iets magisch, dat mistige over het Wierdense Veld…


Het laatste stukje liep ik over een mooi fietspad langs de Regge.

Eenmaal aangekomen even een kleine tussenstop om wat te eten en te drinken, waarna we met z’n vieren verder gingen. We vervolden onze weg naar de Eelerberg, waar we heerlijk genoten van het bos, de leuke bospaadjes en bikkelden met de hoogtemeters.


De kilometers (en tijd) vlogen voorbij en voor ik het goed en wel besefte, was ik bij het station aangekomen en klokte ik de 24 km af. Gehaald, voldaan en niet kapot!

Met de trein weer terug naar huis, om daar even weer m’n eten en drinken aan te vullen. Na het douchen toch maar eventjes lekker op bed relaxen… Je raadt het al, anderhalf uur later werd ik weer wakker 😂😂 Rust is ook training toch?

Uiteindelijk heb ik afgelopen week lekker wat kilometers gemaakt, de teller is blijven staan op 44,2.

En nu is het weekend al weer voorbij, we hebben een nieuwe drukke week voor de boeg. Een week die ik begin zonder spierpijn, maar wel met een beetje zware benen. Ik ben benieuwd wat deze week voor mij in petto heeft!  Hoe was jullie week, en hebben jullie nog leuke plannen voor deze week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.