Van srprs.me tot vakantie, even bijpraten!

Het is nu al weer veel te lang stil geweest op mijn blog… Maar ik ben weer terug hoor! Na twee hectische maanden en de vakantie heb ik weer ontzettend leuke dingen om met jullie te delen. Van mijn sprs.me-trip, tot mijn vakantie, en nog veel meer!

Ik heb de afgelopen twee maanden zeker niet stilgezeten, verre van dat. Heerlijk gelopen, wedstrijden gedaan… Mijn laatste blog was het wedstrijdverslag van de Wiezoloop, een thuiswedstrijd waar ik meedeed met de 5 kilometer. Wat ik daarna allemaal deed zal ik hier met jullie delen. En van een paar bezigheden kun je nog een uitgebreid verslag verwachten.

SRPRS.ME trip naar…

Harry en ik zijn met z’n tweetjes een weekend weggeweest met srprs.me. Voor wie het concept niet kent: Je boekt, in ons geval, een drie-daagse stedentrip en krijgt heel summier informatie. Het enige wat wij wisten, was de verwachte temperatuur en hoe laat we op de vertrekdatum op het vliegveld moesten zijn. Eenmaal op het vliegveld konden we een krascode activeren en werd de bestemming duidelijk: we gingen naar Praag! Wij waren daar nog nooit geweest, en hebben ons enorm laten verrassen door deze prachtige stad. Ik zal hier zeker een uitgebreid blog over schrijven, wordt vervolgd dus.

Tot de Nek in de Drek

Oh jongens, alleen die titel al! En ja, we zaten na afloop van deze mudrun inderdaad tot de nek onder de modder! Wat een bijzonder evenement was dit zeg! Ik had ongeveer halverwege helaas wel mijn knie flink gestoten tegen een van de hindernissen, wat in de tweede helft wel heel pijnlijk werd. Maar de lol van het klimmen, waden door slootjes, zwemmen tussen het kroos en het ploeteren door slijmerige modder maakte alles weer goed. Wedstrijdverslag? Nog even geduld, wordt aan gewerkt!

Vakantie

Ja, en zo zijn we al weer eind juli aanbeland, onze vakantie! Lekker met de caravan op stap. Reserveren? Doen we niet aan, we gaan naar een plek waar het lekker weer is, het zonnetje schijnt, de temperatuur goed is… Je raadt het wellicht al, met die tropische temperaturen zijn we lekker in Nederland gebleven. Heerlijk 3 weken genoten van “zo weinig mogelijk doen” in het Brabantse land. Lekker lezen, spelletjes spelen, beetje zwemmen… Dat vat eigenlijk onze vakantie wel samen. Heerlijk uitgerust kwamen we weer terug om met frisse moed weer aan het werk te gaan.

Running streak?

Weet je nog, dat ik 1 mei besloot om in elk geval de hele maand mei elke dag minimaal 1 mijl te gaan hardlopen? Die streak gaat dus nog steeds door, ik loop nog steeds elke dag hard. Ja, ook tijdens de hittegolf bleef ik lopen! Ik paste mijn afstanden wel aan hoor, afhankelijk van hoe ik mij voelde en de temperatuur. Ik heb een nieuw schema dat half juli begon, maar die eerste maand heb ik vrijwel geen enkele training volgens schema gelopen! Intensieve interval? Nee dank je, niet bij 30+ graden. Lange duurloop van een kilometer of 18? Ik hield het bij 12-14 kilometer. En op de andere dagen liep ik afstanden variƫrend van 2 tot 4,5 kilometer. Lekker op gevoel, dan weer wat intensiever, dan weer een heel relaxt loopje.

Uiteindelijk heb ik het gevoel, dat ik sterker ben geworden en gemakkelijker loop doordat ik tijdens de hittegolf wel ben blijven lopen, ondanks dat ik afstanden en intensiteit van de trainingen aangepast had.

Tussendoor mocht ik ook nog een fantastische fotoshoot meemaken bij zonsondergang. Wat is dat gaaf om eens te ervaren zeg! “model for a day” zeg maar šŸ˜‰

Op de planning voor augustus

Deze maand, en september, zouden volledig in het teken staan van het trainen voor mijn halve marathons in Eindhoven en op Terschelling. Zouden ja, want vanavond sta ik zomaar ineens aan de start van de 10 kilometer bij de Ermeloop. Vorige week won ik een deelnamebewijs, dankzij Joyce die haarzelf en mij hiervoor had aangemeld. Ik heb er zin in, ben heel benieuwd wat ik kan verwachten vanavond!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.