Oktober, snel vergeten en weer door?

Vandaag is het al weer de laatste dag van oktober, tijd om even op een rijtje te zetten wat ik allemaal gedaan heb afgelopen maand. Maar ook tijd om even vooruit te kijken, wat november in petto heeft.

De start van oktober

Oktober begon veelbelovend. Ik schreef “Girls on a mission”, over ons traject naar de Berenloop die aankomend weekend zal zijn. Maar mijn voorbereiding verliep allesbehalve vlekkeloos. De fysio kwam met het nieuws, dat er een spierscheurtje in mijn kuit zat. Dit betekende ook, dat ik mijn PR-poging op de halve marathon van Eindhoven wel kon vergeten.

Midden oktober werd de bestemming bekend gemaakt voor ons jaarlijkse trainingsweekend met de loopgroep. In mei 2019 gaan we naar de Loonse en Drunense Duinen. Weer duinen dus, net als de afgelopen drie jaar, maar dit keer zonder zee. En weet je, daar kan ik dus nu al naar uit kijken!

Later deze maand bezocht ik de film “First Man”, die een mooi inkijkje geeft in de wereld van NASA in de periode dat ze hard op weg waren om een missie naar de maan te gaan doen.

Afsluiting van een bewogen maand

Als afsluiter van oktober was ik vrijwilliger bij de Diepe Hel Holterbergloop. Zaterdagavond was de 6km night run, waar ik bij start/finish hielp: Bij de start de hekken op het juiste moment openen, en na de finish alle lopers voorzien van drinken. Op zondag stond ik aan het parcours bij de drinkpost op 5/16km. Alle lopers van de 10km kwamen hier dus 1x langs, de lopers die de halve marathon liepen zelfs twee keer (het parcours is een heen-en-weertje voor hen). Het was enorm koud om daar ruim 4,5 uur te staan, maar wat was het een feestje om te mogen doen! Ik kan het iedere loper aanraden, om ook eens als vrijwilliger bij een wedstrijd te zijn.

De hele maand oktober draaide op hardloopgebied om herstel. Mijn kuit moest herstellen van dat spierscheurtje. Daar begon ik oktober mee, en daar zou ik oktober niet mee eindigen want dan zou het wel weer hersteld zijn. Althans, genoeg om in elk geval duurlopen te kunnen doen. Tot ik dinsdag weer bij de fysio was, en ik een “knoop” aanwees. Dit bleek geen spierknoop te zijn, maar een diepgelegen (verwijd) bloedvat die nu voor de irritatie zorgt. Kan ik dan nooit iets op een normale manier doorlopen? Mijn kuitspieren lijken nu inderdaad weer voldoende hersteld, nu zorgt een of ander bloedvat voor een tegenvaller. Damn, dit is even een tik hoor. Vanmiddag moet ik nog een training doen, en morgenvroeg kijkt de fysio dan hoe mijn kuit hier op reageert. Wel draag ik nu uit voorzorg, op advies van mijn fysio, compressiekousen om de bloedvaten “dun” te houden.

November, wat heb jij voor mij in petto?

En morgen is het dus al weer november! De maand waar ik al tijden naar uit kijk, want komend weekend ga ik naar Terschelling voor de Berenloop. Hoe die zal gaan? Geen idee natuurlijk. Ik heb in oktober enorm weinig kilometers gelopen. Maar alsnog kijk ik er naar uit en heb ik er enorm veel zin in. Het belooft een redelijk zonnig weekend te worden, met maar een kleine kans op regen. Yeah! Dat klinkt al positief! Vrijdag gaan we naar Terschelling toe, om maandag weer huiswaarts te gaan. We maken er een gezellig weekend van!

De longsleeves, handschoentjes en mutsjes/buffs liggen weer bovenop de stapel. Het is nu echt herfst, de temperatuur is ineens flink omlaag geschoten! Het is even wennen, maar ook wel weer lekker. Hier kan ik mij goed op kleden. En vaak gaat tijdens een training toch dat mutsje af, de handschoentjes uit… Je loopt je vanzelf wel warm! En het lekkerste? Die warme douche als beloning en het rozige gevoel!

Ook is november traditioneel het begin van het cross-seizoen. Of ik mee ga doen met crossjes  is natuurlijk nog even afhankelijk of de fysio groen licht geeft en hoe het zal gaan bij de Berenloop komend weekend. Als ik groen licht krijg, zal ik weer meedoen met het Crosscircuit van het Oosten. Dan mag ik van november tot en met maart weer elke maand een cross gaan lopen. Stiekem vind ik dat echt heel leuk.

Op 1 november gaat de film “Bohemian Rapsody” in première. Als Queen-liefhebbers kijken mijn jongste zoon en ik hier al tijden naar uit. Deze film staat dus uiteraard op ons verlanglijstje voor de komende maand. Daarnaast ben ik ook enorm Harry Potter fan, dus ook de nieuwste film over de Fantastic Beasts, “The crimes of Grindelwald”, gaan we zeker bezoeken deze maand.

Al met al heb ik op hardloopgebied een “nogal” teleurstellende maand achter de rug. Eentje die ik het liefst wil vergeten. Maar naast het hardlopen heb ik gelukkig nog andere, erg leuke dingen gedaan, die de maand weer wat glans gaven.

Heb jij al leuke plannen voor november?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.