Wedstrijdverslag: Zuurbergcross, Holten

Vorige week zaterdag was het dan eindelijk tijd om kennis te maken met de Zuurbergcross in Holten. Al twee keer eerder had ik me er voor ingeschreven, maar moest ik die laten schieten.  

De ene keer lag ik met griep en hoge koorts in bed, de andere keer had ik te maken met een verdraaide knie. Nu was er niets wat mij weerhield en ik had er zin in!

Voor de start van de 5km sprak ik nog even met Joyce, die de 10km al had gelopen. Ze gaf me een korte impressie van het parcours: de 5km is 1 ronde, met twee heel pittige stukken… Ik ben benieuwd!

Ongeveer 10 minuten voor de start sta ik in het startvak. Uiteindelijk starten we zelfs iets later, aangezien de jeugd van de kidsrun nog aan het finishen was. 

De start 

En dan is het zover, we mogen los! Eenmaal gestart blijft het nog mooi breed, redelijk vlak en kan ik een prettig tempo vinden. Na 1,5 km dient de eerste serieuze uitdaging zich aan:  we slingeren over single track paadjes tussen de bomen door een flinke heuvel op, en ook weer af… dan komen we terecht op het terrein van de (motor?)crossers: een paar flinke bultjes krijgen we als toetje na deze single tracks. De eerste serieuze test is geweest, we zijn op de helft!

Tweede helft

Ik heb een jongedame in een blauw shirt in het vizier, een meter of twintig voor me. Ze loopt ongeveer even snel als ik: ze loopt niet uit, maar ik kan ook niet echt dichterbij komen. Zij wordt mijn “rode lap”, ik wil proberen haar nog voorbij te gaan voor de finish. Na nog wat slingeren door het bos komen we op een breed pad, waar ik nog iets weet aan te zetten. Vlak voor we de laatste single track in duiken weet ik haar in te halen. Yes! Maar pittig is het wel hoor!

De laatste slingertjes, omhoog, omlaag… in zo ongeveer de laatste bocht in het bos zit/staat fotograaf Jeroen Tibbe. Ik ben blij dat mijn race verloopt zoals ik vooraf gehoopt had, dus spring ik een gat in de lucht als ik hem zie 😉

Finish 

En dan is het nog een paar honderd meter tot de finish. Nog één keer aanzetten, nog 1 kans om nog een jongedame in te halen. Yes, gelukt! En met een goed gevoel passeer ik de finish. 

Na afloop

Eenmaal over de finish wandel ik lekker door naar het drinken, om vervolgens aan te sluiten in de rij om het startnummer in te leveren. Een medaille hebben ze ook hier niet, maar wel een lekkere ontbijtkoek! Met deze “eetbare medaille” stap ik vervolgens met een blij gevoel weer in de auto terug naar huis. Ja, dit was een pittige, maar ook mooie cross!

Nogmaals bedankt Jeroen Tibbe voor de foto! Heb jij ook meegelopen bij de Zuurbergcross? Check dan hier of jij op de foto gezet bent door Jeroen. Enne… als je de foto(‘s) bestelt, steun je daarmee ook nog eens het KWF. 

De volgende cross zal de Valentijnscross in Wierden zijn, op zaterdag 9 februari. Ik heb er zin in! Wie ga ik daar nog meer zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.