Januari was bizar…

Januari was bizar… Waar ik dacht het jaar heerlijk rustig te starten met een eerste maand waarin ik niet veel gepland had, liep het toch weer anders.

Op het vlak van lezen begon ik de maand heel goed, ik heb twee boeken gelezen. Van het boek “Nooit meer bananen” kwam de review online, daarnaast las ik ook “niet storen”.

Ook heb ik met enige vertraging mijn bullet journal weer opgezet voor deze maand. In december had ik het laten versloffen, maar ik merk toch wel dat ik de houvast van mijn bullet journal heel fijn vind. Dit heb ik dan ook weer opgepakt. Wat ik zoal in mijn bujo zet, kun je hier zien.

Sport

Dit kopje heb ik opzettelijk niet “hardlopen” genoemd. Op dat gebied was januari eigenlijk best tegenvallend. Ik liep (veel) minder kilometers dan ik vooraf ingeschat had. Dit kwam mede door het weer. Toen het flink vroor, had ik daar nogal last van met m’n ademhaling, ik had het gevoel dat ik niet genoeg lucht kon binnenkrijgen. Ook heb ik mijn doel, de halve marathonafstand aantikken deze maand, niet gehaald. Het laatste weekend van januari ging ik weer voor een halve mararthon-poging, maar stond ik na 2 kilometer al weer bij m’n auto met nogal wat darm-issues… die hielden me de dagen daarna ook nog flink bezig helaas, buikgriep en koorts weerhielden me van het lopen.

Maar ik ben wel sportief bezig geweest! Zo heb ik twee keer op m’n racefiets rongetrapt (op de Tacx) en heb ik een flink aantal yoga-video’s gevolgd. Ook heb ik nog heerlijk geschaatst, wat ik ook weer heerlijk vond om te doen (en veel te weinig doe). Ik schreef er een apart blog over.

Geen lange afstanden hardgelopen dus deze maand, wel een (cross)wedstrijdje gelopen. Dit had te maken met ontbijtkoek. Hoe dat zat, kun je hier teruglezen.

Persoonlijk

Het jaar begon heerlijk met familie, vuurwerk, gezelligheid, een schaatsdate… Mijn vlog van de eerste week kun je hier vinden.

Na die gezellige eerste week, was de tweede week van januari weer “business as usual”, maar dan wel grauw, grijs en met aardig wat regen… Mijn vlog van die week nog even terugkijken? Dat kan hier.

En dan komen er ineens nieuwe uitdagingen op je pad… Ik hoefde er niet heel lang over na te denken, dit is super! Vooral de derde uitdaging is een pittige, aangezien ik wist dat het enorm druk zou gaan worden. Naast mijn pedicurepraktijk werk ik nu ook min of meer fulltime (gedurende een aantal weken) op een kantoor. Drukke tijd dus! Iets meer over die uitdagingen leg ik hier uit.

In de derde week kreeg ik een boek toegestuurd door iemand via Instagram. Wat kan dat toch een prachtig medium zijn zeg! Zij had het boek al gelezen en gunt het een “tweede ronde”. Dat komt bij mij wel goed! Maar niet alle dagen waren “hosanna”, ik had er een echte k**dag tussen zitten. Maar twee dagen later rende ik wel weer lekker rond, en ging ik aan de haal met die ontbijtkoek! De weekvlog vind je hier.

Recap van de maand

– Ik liep minder dan ik gepland had, wat dit keer vooral door het weer kwam;

– Wel wist ik twee boeken te lezen, eentje meer dan ik vooraf hoopte;

– Het jaar beginnen met een rustige maand is zeker niet gelukt, nu ik een tijdelijke administratieve job naast m’n Pedicurepraktijk heb.

– Ik ben veel bewuster van de kleine (en grote) gelukjes, zoals het wandelen in verse, knisperende sneeuw. Maar het mooiste moment van deze maand, was toch wel het zien opkomen van de zon, bij ca -8 graden, in de stilte boven op de Sallandse Heuvelrug. In deze vlog zie je mijn reactie op die zonsopkomst.

Hoe was jouw januari?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.