terug naar de basis

Vlog 34, terug naar de basis

Ken je dat liedje, met de tekst “back to life, back to reality”?  (Back to life van Soul to Soul)
Dat ging voor mij de afgelopen tijd wel even op hoor. Ik moest echt even compleet terugschakelen en weer terug naar de basis.

Waarom was het zo stil?

Het was zo stil hier, om de doodeenvoudige reden dat ik mijn werk, privé, gezin, vrienden èn sporten allemaal fatsoenlijk op de rit moest krijgen. Mijn tijdelijke werk blijft nog doorgaan tot eind maart 2020, dus het komend half jaar werk ik nog steeds “dubbel”. Mijn praktijk is mij dierbaar, ik ga geen klanten de deur wijzen. Dit betekent wel, dat ik naast de 32 uur op kantoor, ook nog 16-20 uur in mijn praktijk werk. En tja, je hebt nu eenmaal slechts 24 uur per dag. Als je dan ook nog de vakantieperiode in gaat, waarin je op kantoor werk oppakt van vakantievierende collega’s en in je praktijk de een na de ander graag nog “net even voor de vakantie” de voetjes tip top in orde wil hebben, dan kun je op je vingers natellen dat er wel erg weinig tijd voor iets anders overblijft.

Hoe nu verder dan?

Vanaf nu keert de rust weer een klein beetje terug. De meeste collega’s zijn weer terug van vakantie, klanten komen ook weer volgens het normale patroon (elke 6-7 weken meestal) dus het wordt weer iets gemakkelijker om mijn dagen goed in te delen. Ik ben nu ook begonnen met het echt inplannen van vrije tijd, die ik kan besteden aan bijvoorbeeld gezin, sporten, lezen… Als ik dat niet ècht in mijn agenda zet, dan neem ik toch nog te weinig rust en blijf ik maar doorgaan. Neem nou de was bijvoorbeeld: heb je net de berg wasgoed weggewerkt, kun je weer opnieuw beginnen. Het blijft maar komen.

Terug naar de basis

Dus terug naar de basis. Alle ballen die ik van mijzelf moest hooghouden even netjes op een rijtje gelegd (in gedachten dan hè) en één voor één weer opgepakt. Dit keer op een heel gecontroleerde manier.
Het hardlopen staat nu tijdelijk niet meer heel hoog op mijn lijstje. Dat probeerde ik te krampachtig vol te houden, maar familie en werk gaan op dit moment voor. Om toch sportief bezig te blijven, ben ik lid geworden van Basic Fit. De basis(fitheid) wil ik wel blijven onderhouden, kracht mag ik nog wel wat aan bouwen. Voordeeltje: Ook als ik tijd heb terwijl het buiten 30+ graden is, of als het bijvoorbeeld stormt of onweert, kan ik wel mijn sportmomentje pakken.

Inhaalrace

Hier op dit stukje www kun je een kleine inhaalrace verwachten. Je hebt nog een paar wedstrijdverslagen (met bijbehorende video’s) tegoed, en ook een aantal boek reviews. Daarnaast denk ik nog wat leuke vakantiebeelden te kunnen delen. Er komt dus genoeg aan! Maar laten we beginnen bij die basis.

Week 34 in vogelvlucht

Ik neem je graag mee in mijn “terug naar de basis” vlog van 2 weken geleden. Terug van vakantie, weer aan het werk en voor het eerst naar de sportschool! Buiten vielen de mussen van het dak, binnen was het door de airco goed te doen maar zweette ik alsnog peentjes. hihi…

Klik hieronder om de vlog te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.