Crossfit & more met Anita Active

Een tijdje geleden zag ik op Instagram een oproepje voorbij komen “wie wil met mij mee naar een evenement”… Ach, wie niet waagt, die niet wint toch? En zo kwam het, dat ik afgelopen woensdag met Saskia (op weg naar de marathon) mee mocht naar het Anita Event bij Crossfit Zeeburg in Amsterdam.

img_7542

Ik had geen idee wat ons daar te wachten zou staan, behalve dan dat het met crossfit, yoga en loopscholing te maken had en we met ca 30 dames zouden zijn.

Bij binnenkomst werden we uiterst hartelijk ontvangen door Marjon en Olivia van Anita Nederland en lagen er pakketjes voor ons allemaal klaar!

img_7543

Een Anita Active bh, van het type “Momentum”, een sporthanddoek en een sportshirt. Dus hup, omkleden! Het was mijn eerste kennismaking met Anita, en jeetje wat zit die fijn zeg! Ik dacht altijd dat ik met mijn kleine B-cup niet zo kieskeurig hoefde te zijn, maar deze bh sluit zeer goed aan en pakt mijn mini-boobsies stevig in.

img_7555

Dan wordt het tijd om de bh’s te testen! Het motto van vandaag is “move your body, not your boobs”. Saskia en ik beginnen met het gedeelte crossfit… Ik dacht dat er in het leger veel afkortingen en bijzondere namen werden gebruikt, maar bij crossfit gebeurt dat dus ook! We deden een  amrap buddy-wod, 10xburpees, 10xbox-jumps en 10xthrusters gedurende 20 minuten. Snap ik dit? Tuurlijk niet, ik heb nog nooit eerder crossfit gedaan! Oké: Amrap = as many rounds as possible. buddy snap ik nog wel, wod = workout of the day. Alleen de thrusters kende ik niet, bleek met een halterstang (15kg) op je schouders squatten, dan omhoog en stang boven je hoofd uitstrekken. Als leek vond ik het maar lastig, de box-jumps verving ik door stap-op – stap-af… Ik kon (of durfde?) niet zo hoog te springen hihi…
Maar met al dat gehups bleef mijn voorgeveltje doodstil tegen m’n borstkas aan liggen! Test 1 was dus geslaagd wat mij betreft.

img_7575

Tijdens de korte pauze werden we door B&B Amsterdam getrakteerd op een groene smoothie. Nou, groen was-ie! Popeye zou jaloers op ons zijn geweest…

Tijd voor de tweede test, yoga. Ik heb wel eens lessen body balance gevolgd, en daarin komen ook yoga-poses voor. Dit zou dus wel meevallen, lekker ontspannen de spieren versterken en verlengen… Boy was I wrong! We deden flink ons best om onszelf vakkundig in de knoop te leggen, de ene pose nog moeilijker dan de andere. Maar hey, wat niet in de knoop lag, waren m’n boobsies! hihi… test 2 ook geslaagd dus!

img_7647

En weer hadden we een korte pauze, dit keer werden we verwend met lekkere broodjes. Top geregeld en lekker!

Dan volgt tot slot, wat mij betreft, de ultieme test: We krijgen een pittig lesje loopscholing van sprinter en voormalig Olympiër Robert Lathouwers… Na een warming up, naar een parkje in de buurt, gingen we daar aan de slag: even de spieren los maken, en hup, aan het werk! tripling, halfhoge skips, hoge skips, de paardenloop… Zoals Robert het voordoet ziet het er niet al te moeilijk uit, maar jeetje… ik dacht best wel goed te kunnen skippen en zo, maar dit was echt “next level”! Mijn haar sprong wild alle kanten op, mijn benen leken een eigen leven te leiden… En als toetje mochten we een sprint-interval terug naar de crossfit-box doen: 30 sec voluit sprinten, 1 minuut wandelen afgewisseld. Ook deze training was kort maar krachtig, maar ook deze test was absoluut geslaagd!

img_7606

Bij terugkeer stond er een heerlijke yoghurt met noten en fruit voor ons klaar, als ook een goodiebag met daarin nog meer verwennerij, zowel voor de inwendige als uitwendige mens!

img_7612

Wat was het een gezellige, leerzame en leuke middag! En ook erg leuk om zoveel bekenden weer te zien, of eindelijk voor het eerst in levende lijve te ontmoeten! Hopelijk zien we elkaar snel weer!

Ben ik fan van deze bh? Ja, dat kun je wel zeggen! Deze eerst kennismaking is zeer zeker positief. Donderdag tijdens de baantraining was ik ook zeer enthousiast, een favoriet is het al.  Uiteraard kan ik nog niet bepalen of dit ook op de lange afstanden mijn nieuwe favoriete bh wordt, daarvoor zal ik veel meer kilometers moeten maken. En dat is precies wat ik ga doen de komende maanden met het oog op de #maaaarathon 😉 in Rotterdam, uitgebreid “veldonderzoek” dus! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.