Hoe verliep mijn week 18?

Weer een week voorbij! Qua werk was dit een heel kort weekje, donderdag was het namelijk Hemelvaartsdag en vrijdag had ik ook vrij.
Ik heb voor de komende 12 weken (tot aan de zomervakantie) weer een nieuw schema gekregen van m’n trainer, waarin de focus iets meer ligt op het ontwikkelen van snelheid. De lange duurlopen zijn zeker niet verdwenen, die variëren globaal tussen de 12 en 20km. Het duurvermogen wat ik de afgelopen maanden heb opgebouwd laat ik nu natuurlijk niet meer los! De andere trainingen zijn wat meer gefocust op snelheid. Ik ben benieuwd!

even terug naar afgelopen week:

Maandag begon het al heerlijk: lekker zonnetje, goede temperatuur… ‘s middags had ik geen klanten en kriebelde het… Dus trok ik m’n hardloopschoenen weer aan, even lekker een rondje “kort maar krachtig” doen. Ik liep 3 kilometer, niet veel, maar wel per kilometer oplopend in tempo. Tijdens deze run ontstond mijn idee om in mei weer dagelijks te gaan lopen.  Deze #lentestreak houdt wel in, dat de runs op mijn “niet-trainings-dagen” kort zullen zijn. Soms lekker knallen, soms in tempo slak. Ik wil wel verantwoord met m’n lichaam om gaan natuurlijk en mijn gewone trainingen blijven het belangrijkste!
image

Dinsdag stond er 9km in vlot tempo op het programma. Dit zijn er uiteindelijk 7,5 geworden. Ik wist het voor elkaar te krijgen om door m’n wekker heen te slapen. Helaas hield ik hierdoor niet genoeg tijd over. Maar het waren wel heel fijne kilometers!
IMG_2929

Woensdag besloten we om aan het eind van de dag de caravan aan te haken en naar Woudenberg te rijden. Prima, maar er moest nog wel van alles gebeuren. Tot we vertrokken was ik druk met boodschappen, caravan klaar maken, inpakken… Zo kwam het dat ik mijn rondje pas na elf uur ‘s avonds liep. Gelukkig had ik m’n hondje meegenomen want het was extreem donker! Ik bleef dus maar op het (onverlichte) fietspad. Bij de afslag met de lantaarnpalen ben ik weer omgekeerd, en liep ik in het pikkedonker weer terug naar de camping. Bijzonder om te zien dat ons hondje zich ontpopte als een geleidehond: ze liep vlak voor mij, en als ik vertraagde omdat ik niet meer wist of ik nog wel op het fietspad liep, hield zij ook in. Ja, ik had natuurlijk verlichting mee kunnen/moeten nemen, maar dat was ik glad vergeten. Even googelen leerde mij dat het nieuwe maan was, vandaar dat het zo extreem donker was!
IMG_2988

Donderdag staat er normaal een baantraining op het programma. Aangezien het bevrijdingsdag/hemelvaartsdag was, verviel deze. Dus moest ik zelf iets bedenken. Ik besloot aan het begin van de avond een rondje van 5km te gaan doen, de eerste vier op een steady, stevig tempo en in de laatste km even een paar versnellingen er in. Lekker genoten rond het Henschotermeer en de bossen in de omgeving. Bizar om te zien dat ik in m’n trainingen zonder extreem veel moeite pittige tempo’s haal. Ik krijg de smaak van snelheid te pakken! 😂
IMG_2987

Vrijdag was een “tussendag”, eentje waarop we met z’n allen wel actief zijn geweest en van alles hebben gedaan, maar een rondje hardlopen zat er niet in. Ik besloot niet krampachtig nog een rondje te gaan lopen, maar vond dat ik wel een joker mocht inzetten. Per slot van rekening hadden we ook wel genoeg gelopen/geslenterd/gewandeld en was het ook wel heel gezellig om ‘s avonds in de voortent gezellig te zitten kaarten. M’n stappendoel had ik in elk geval bijna verdubbeld. hihi
IMG_3095

En toen kwam zaterdag. Ik had bedacht om mijn lange duurloop zaterdagmiddag te gaan doen, terwijl de mannen richting Twente waren voor de laatste voetbalwedstrijden van de competitie. Gelukkig besloot ik alsnog om in de ochtend te gaan lopen, want het was onwijs warm! Wel heb ik genoten van de mooie omgeving waarin ik hier mag lopen. Zo leuk: vorig zomer heeft Andrea (van RunAndreaRun) mij een mooie route laten zien tijdens een “RunAlongRun”, en nu zag ik een aantal van die plekken weer terug!
*Het verslag van deze RAR kun je HIER lezen. Zo leuk om terug te lezen, mijn doelen van toen heb ik intussen gehaald!*
Ik liep een groot deel van de route door de bossen zodat het nog enigszins uit te houden was. Uiteraard stopte ik even weer bij het uitkijkpunt waar ik vorig jaar met Andrea ook was geweest hihi.
image
Hoewel ik het al wist, blijft het een heel gaaf gezicht, dat zodra je het bos uit komt je ineens de heide uitgestrekt voor je ziet liggen. Wauw! Wat zal dit een kleurenzee zijn aan het eind van de zomer en in de herfst…
image
Vanaf de heide liep ik verder aan de andere kant van de doorgaande weg, en bracht ik een kort bezoekje aan de pyramide van Austerlitz. Ik had er intussen al bijna 13km op zitten in de hitte en werd een beetje “melig”… hihi…
image  image

Na 16km, 1 liter water, 2 kleine flesjes sportdrank, 1 cola en 1 energy bar was ik weer terug op de camping. De rest van de middag kwam ik niet meer van m’n stoel af, behalve om nog een koude cola of water in te schenken. Heerlijk genoten!

Zondag, moederdag hebben we eerst nog heerlijk rustig aan gedaan, genoten van het mooie weer op de camping. Het was naar ons idee warmer (en/of benauwder) dan zaterdag, dus schoof ik mijn looprondje de hele dag al voor mij uit. ‘s avonds zijn we gezellig uit eten geweest, en nadat mijn vader ook weer naar huis was, besloot ik alsnog m’n loopschoenen aan te doen voor een rondje. Ja, bijna half twaalf ‘s avonds, nog steeds 20+ graden… Na 3km was ik weer terug, het was nog steeds benauwd! En toch voelde ik mij naderhand weer “fris”, als je begrijpt wat ik bedoel.
IMG_3110

Hoe was jullie week? Nog wat bijzonders gedaan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.