Ziekjes

Tja, de titel zegt het al… Ik was afgelopen week niet goed in orde, mijn hoofd en darmen wilden even niet wat ik wilde.

Toen ik vrijdag geen hoofdpijn meer had, heb ik weer lekker mijn hardloopkleren aangetrokken en ben ik mijn eerste rondje van de week gaan lopen. En dat ging lekker! Ik zou 45 minuten op rustig tempo een duurloopje moeten doen, maar ik liep zo fijn, dat ik elke kilometer weer iets versnelde, en uiteindelijk haalde ik een gemiddelde pace van 6:48min/km! Rustig duurlooptempo zou voor mij eigenlijk moeten uitkomen rond de 7:30min/km…

Terugkijkend naar de kilometertijden zie ik dan ook een heel leuk patroon: Nadat ik de eerste kilometer iets te voortvarend was gestart, zag ik in de daaropvolgende kilometers een zogenaamde “negative split”, waarbij elke volgende kilometer iets sneller is dan die daar voor.

Maar helaas, de vreugde was van korte duur… Ik kreeg later op de dag ontzettend veel last van mijn knieën en ellebogen, en heb het hele weekend héél weinig gedaan. Zou dat komen omdat mijn lijf toch nog niet helemaal hersteld was van het “ziek zijn”? Ik weet het niet, maar het is wel héél vervelend!

Nieuwe week, nieuwe kansen? Wie weet, eerst zorgen dat het “zeurende” gevoel in mijn knieën over is, dan pak ik mijn lessen met Renate weer op.

Voor de volledigheid het overzichtje van afgelopen week:
Totaal km gelopen: 7,12
Totaal gelopen tijd: 48:31min

Mijn statistiek van vrijdag:

20140117 tabel

Mijn splits:

20140117 splits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.