Bounzing Bootcamp met Anita Active

Zaterdag 1 april ging ik naar Amsterdam op uitnodiging van Anita Nederland, je weet wel, die van die mooie bh’s. Ik had daar, samen met nog ongeveer 20 andere dames, de mogelijkheid om hun nieuwste bh te testen bij “Bounz Amsterdam“.

Na wat googelen kwam ik er achter dat Bounz een sporthal is, gevuld met héél véél trampolines! Oh wat leuk, lekker springen!!!
Alhoewel… Ik wist dat Anita Nederland dit organiseerde samen met Andrea, van runandrearun.nl… Er zou vast nog een addertje onder het gras verstopt zitten!

Trampoline feest met heel veel dames

Aangekomen in Amsterdam was het direct een gezellige boel! De meeste dames kende ik al, een aantal zag ik voor het eerst. Na het omkleden was het al snel tijd om de trampolines op te gaan, onder leiding van een instructrice van Bounz. De warming up was niet gewoon lekker springen, nee, we mochten aan de slag met hakkebillen, split, spagaat… Oef, daar kregen we het direct al onwijs warm van! Nog voor we van start gingen met het “echte werk” gingen de meeste shirtjes uit.

Estafette over de trampolines! Klinkt leuk, niet al te moeilijk… Maar jeetje, probeer maar eens flink hard te rennen over die stuiterende oppervlakken! En niet gewoon lekker een beetje rennen, nee, bloedje fanatiek natuurlijk! De verliezers moesten pushups doen!

Vervolgens deden we een HIIT-training: 30 sec. per oefening, en dan 5 om door te schuiven naar de volgende trampoline (of keihard van achteren terug te sprinten naar de eerste). Planken, kettlebell-squats, plank-zijwaarts-lopen… Elke oefening werd keurig uitgelegd, terwijl wij nog aan het bijkomen waren van de sprintjes. Het was niet allemaal even gemakkelijk vol te houden, en hierbij ging ik niet echt voluit… Ik wil niet stijf staan van de spierpijn de volgende dag, wanneer ik nog 14km mag lopen!

Na een korte pauze (heerlijk, even wat drinken!) deden we nóg een HITT-parcourtje, dit keer in duo’s. Maar ik wist lang niet alle oefeningen meer, dus zodra ik die niet meer wist, ging ik maar gewoon lekker stuiteren en springen. hihi… Ook een workout toch? En om mij heen zag ik andere dames hetzelfde doen… eh… onze concentratie was een beetje verdwenen volgens mij hihi…

Vervolgens nog een lekkere cooling down, om weer op adem te komen en weer te ontspannen. Maar ja, na die cooling down gingen we weer he-le-maal los!  Nog even lekker gek doen, springen…

Relax!

Hierna konden we dan toch echt heerlijk nagenieten onder het genot van een hapje en een drankje, terwijl we onze voetjes mochten verwennen met een voetenbadje van Weleda.

Natuurlijk kwam hier ook die bh weer ter sprake. Was deze “Air Control Deltapad”, zoals de ISPO-award winnende bh heet, door de bounz-test gekomen? Ik zelf was na deze workout erg enthousiast in elk geval! de hashtag #bounzyourbodynotyourboobs was zeker waar!

Maar zo vaak bounz ik niet, of beter nog, dit was mijn eerste kennismaking (wanneer mag ik weer!!!!???) dus moest de bh ook in mijn “gangbare beweging” getest worden. Laat ik het zo zeggen: Ik had de Momentum bestempeld als marathon-bh, maar die mag nu een klein stapje opzij doen voor deze nieuwe beauty!

Na afloop werden we ook nog verwend met een goodybag, verzorgd door Anita, Weleda en Runner’s World Magazine! Wauw…

Lieve Marjon en Andrea, ontzettend bedankt voor deze fantastische training en kennismaking met de nieuwste Anita Active bh! Naast al die andere spieren zijn ook mijn lachspieren weer goed aan bod gekomen!

Enne… Ik heb ontdekt dat 10 minuutjes van mij vandaan ook een Bounz is gevestigd… Kan ik daar ook eens lekker gaan “spelen” en m’n beide zoons alsnog blij maken!

* Met speciale dank aan Harm Dommisse voor de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.