Oefeningen doen…

Na mijn looprondje van maandag merkte ik, dat ik naarmate ik langer loop en vermoeider raak, de coördinatie over mijn voeten een beetje dreig kwijt te raken en begin te “zwabberen”.

Herkenbaar wellicht? Tja, naast het hardlopen doe ik niet aan andere sporten, dus moet ik mijn spieren zelf proberen te trainen.
Daarom ben ik op zoek gegaan naar oefeningen, en al snel kwam ik uit bij diverse 30-dagen-challenges.

Ik heb er nu twee uitgekozen om te doen, de zogenaamde squat-challenge en de plank-challenge. Deze beide challenges kwam ik tegen op het blog van Jessica, op eatrunlove.nl

De squat-challenge:

squat-challenge

Het squatten zorgt voor sterkere spieren in de benen en de billen. Op het internet surfend, komen er allerlei plaatjes voorbij van dames met strakke billen “door het squatten”! Ik weet het niet hoor, zal ook met andere zaken, zoals je bouw bijvoorbeeld, te maken hebben denk ik. Maar als het goed is, moet ik na die 30 dagen wel enig verschil kunnen zien. Ik ben hier gisteren mee begonnen, en na de tweede serie squats van vandaag kan ik mijn spieren in mijn bovenbenen al wel voelen! Oef, is dat even een eye-opener! Die spieren zijn dus nog niet echt veel gewend…

De plank-challenge:

SONY DSC

Het planken (steunen op je onderarmen en tenen en je hele lichaam in één rechte lijn) werkt spierversterkend in je hele core, zowel buik- als rugspieren zijn hier bij nodig. Eigenlijk gebruik je hier spieren in je hele lichaam bij! En een sterke core zorgt weer voor een betere loophouding, een betere loophouding zorgt er voor dat je gemakkelijker loopt…

Ook hiermee ben ik gisteren begonnen. De eerste twee keer hoef ik het nog maar 20 seconden vol te houden, dat vind ik erg goed te doen. Maar kijk ik dan naar de laatste dag, dan staat daar ineens 5 minuten! Ik ben benieuwd of ik dat ga halen, ik ga er in elk geval vol voor!

Dank je Jessica voor deze 2 challenges!

Welke oefeningen doen jullie zelf, en wat voor oefeningen moet ik absoluut nog gaan doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.