Paar daagjes Mallorca

Met mijn jongste zoon ben ik afgelopen week een paar dagen er lekker tussenuit geweest. Gezellig, met z’n tweetjes, manlief en andere zoon mochten “op het huis passen”. En jeetje wat hadden we een perfecte week gekozen! Hagel, sneeuw, stortregen en veel wind in Nederland hoorden we…

En wij? Eh… Zon, zon, zon… Oké ook wel wat bewolking en op onze voorlaatste dag zelfs wat regen! Maar we kwamen naar Mallorca om een paar dagen lekker te ontspannen, en dat is in elk geval prima gelukt!

Zondag vertrokken we, vanaf Köln. Bij aankomst op zoek naar de bus die ons naar het hotel bracht in El Arenal, en toen we daar uiteindelijk aankwamen, waren we best wel gaar. We deden de rest van de dag niet veel meer, behalve een heerlijke strandwandeling waarbij we genoten van een mooie zonsondergang.

image

Maandag besloten we al hardlopend de omgeving een beetje te verkennen. Hoe leuk is dat, om samen met je zoon een stukje te gaan hardlopen! Normaal loopt hij niet, hij is keeper bij de voetbal. Rustig aan dus, niet te ver… We hadden een route van ca 5km uitgestippeld, die ons langs Aqualand bracht. Ideaal om even een kijkje te nemen voor onze “to-do” plannen later deze week! Ehm… Ze gaan pas 1 mei open… Helaas. Wel hebben we heerlijk gelopen, uiteindelijk zo’n 4,5km met de nodige heuvels er in.

image

Dinsdag hadden we een auto gehuurd en gingen we heerlijk over het eiland toeren. We hadden de tip gekregen om naar Alcúdia te gaan, aan de oostkust. Onderweg kwamen we een outlet-center tegen waar we eerst een tussenstop maakten. Dit resulteerde in een mooi T-shirt voor m’n zoon en nieuwe hardloopschoenen voor mij. Eenmaal in Alcúdia aangekomen was het ongelooflijk druk. Na een poosje rondrijden konden we bij de haven een parkeerplekje vinden, hebben we heerlijk geluncht en besloten we ons plan te veranderen: van hieruit toerden we lekker door de bergen aan de noordkant van het eiland weer terug richting Palma en hebben we uiteindelijk het oude centrum van Alcudia niet bezocht. Wauw wat is het mooi in de bergen van Mallorca! En dat wisten zeer veel wielrenners blijkbaar ook, er waren er zó veel!

image

Woensdag was een ultieme relax-dag. We hebben heerlijk nagenoeg de hele dag aan het zwembad doorgebracht met een boek. ‘S avonds wandelden we lekker naar het strand, langs allerlei terrasjes (ook veel typisch Nederlandse en Duitse kroegjes, Ierse pubs…) en genoten van de bijzonder fraaie zandkastelen die door kunstenaars gemaakt waren.

image

Donderdag besloten we aan het eind van de ochtend, onder een dreigende lucht, weer een rondje te gaan hardlopen. Ditmaal begonnen we dwars door het stadje, stoep op, af, op, af… Een paar keer moesten we toch even Google Maps raadplegen om te voorkomen dat we op de snelweg terecht kwamen. Uiteindelijk kwamen we na ruim 5 km weer terug bij ons hotel. En ja, de schoenen die ik dinsdag bij de Nike Outlet had gekocht, konden natuurlijk vandaag mooi getest worden en zoals ik al verwachtte, zijn ze definitief goedgekeurd! Helaas ging het even later regenen zodat we de rest van de dag niet veel meer deden dan lekker lezen en een film kijken die op onze laptop stond!

image

Vrijdag was onze laatste dag, we konden tot halverwege de middag nog heerlijk genieten bij het zwembad om vervolgens weer aan de terugreis te beginnen. In het vliegtuig heb ik geprobeerd een beetje te slapen, want we kwamen pas om 23:10 aan op het vliegveld van Köln.

image

Na het wachten op onze koffers konden we dan toch eindelijk weer in de auto stappen naar huis, waar we pas om half drie aankwamen. Beetje verbrand, moe en toch heel uitgerust (kan dat eigenlijk?) doken we lekker onze eigen bedjes in! Het zit er weer op, nu weer terug naar het “normale” leven.

Hebben jullie nog wat leuks gedaan, of in de planning?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.