Juli wat ging je snel, maar mooi was je uiteindelijk wel!

Ja, uiteindelijk ja… Het begon zo leuk en lekker deze maand! Goed en wel het definitieve schema binnen om door te bouwen naar die hele marathon in oktober, toen er even een kink in de kabel kwam… Ik eindigde juli met minder kilometers dan in juni, maar dat heeft ook met mijn planning en het schuiven met m’n trainingen te maken.

Oke, heel even terug naar het begin van de maand: ik begon de maand in Zeeland, bij Concert at Sea. Daar liep ik dan ook m’n eerste rondje van juli, heerlijk genoten daar! 


Op maandag stond de lange duurloop gepland, maar ik liep zó slecht, dat ik na wat appen met m’n trainer besloot het rondje te halveren. Waar dit vandaan kwam snapten we niet helemaal, tot ik de volgende ochtend wakker werd met koorts, buikpijn… Jep, buikgriep! Ggrrr… 


De rest van de week niet meer gelopen, de 22km die in het weekend gepland stond werd ingekort naar 15… En dan is de maand al weer voor de helft voorbij! Oh jee… 

Gelukkig ging het vanaf dat moment weer veel beter, ik heb weer heerlijk gelopen en genoten van de runs! Het was warm, soms zelfs “vies benauwd”, maar dat maakte mij wonder boven wonder vrij weinig uit. Ik ben een paar keer wat vroeger opgestaan om te lopen en dat beviel mij boven verwachting goed! Ik, die zo graag loop als het een graadje of 5-10 is, liep nu met 25 graden met een big smile op mijn (tomatenrode) gezicht! Hihi… 


Ook liep ik voor het eerst een A-B route ipv een rondje, ook erg leuk om te doen! De maand sloot ik af met een paar korte bergachtige loopjes in de Eifel, samen met onze hond. Ja, wat korter dan m’n normale trainingen, juist vanwege het bergachtige karakter. Heuveltraining: check. hihi… Enne… Die hond is nog altijd sneller dan ik ben! 


Ik eindig juli met een totaal van 105km. Niet veel als je bedenkt dat ik train voor een hele marathon. Maar wel logisch als je bedenkt dat ik een week niet heb gelopen (ca 30km minder dus), ik in de Eifel kortere afstanden liep en ik de duurloop van zondag de 31e op maandag 1 augustus liep. (Weer 26km). 

Tevreden over juli? Ja, uiteindelijk wel. Ik sloot de maand blij en fit af, klaar voor een nieuwe maand met langere duurlopen dan ooit tevoren! 

Bovendien bracht juli meer leuks: onze oudste zoon heeft z’n rijbewijs gehaald, we hebben genoten van de Wierdense Zomerfeesten en eindelijk mocht oudste zoon geopereerd worden aan zijn neus tussenschotje, zodat hij weer vrijer kan ademen. En niet te vergeten de Pokemon Go rage natuurlijk, wat al vele wandelingen door ons dorp tot gevolg heeft gehad met m’n beide zoons. 

Wat ik van augustus verwacht? Nog een paar mooie runs op vakantie, hopelijk bij terugkeer ook in Nederland nog mooi weer, fijne lange duurlopen en weer lekker knallen op de baan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.