Herstellen van de marathon, deel 2

Niemand heeft mij ooit verteld, dat de eerste weken NA een marathon misschien nog wel zwaarder zijn dan de laatste (taper)weken er vóór! Compleet high van de geleverde prestatie wilde ik niets liever dan m’n loopschoenen onder knopen en lekker lopen, een uur, misschien 2 of meer… Maar mijn verstand (en mijn TrainerT) weerhielden mij er van…
Net als vorige week liep ik ook deze week maar twee keer hard. De rest van de week? Mwah, ik voerde niet veel uit op loopgebied hihi…

Maandag was weer een volle werkdag, de laatste pedicureklant ging om 20:00u de deur uit. Yes, lekker op de bank! eh… nadat ik m’n wandeling met onze hond weer heb gedaan natuurlijk.

img_7377

Ook dinsdag was een saaie, maar gewone werkdag met de nodige wandelingetjes tussendoor. Want ja, in beweging blijven is toch wel heel prettig! Is het niet hardlopend, dan is het wel wandelend!

Woensdag was het “but-weer”… Al rond 10 uur ‘s ochtends kroop ik met een boek op de bank, lekker de kaarsjes en de open haard aan… Hallo herfst! Jep, het valt niet meer te ontkennen… De temperatuur daalt, de blaadjes vallen en soms zitten er volledig verregende dagen bij…

img_7393
En toch ook vandaag wel (want ja, die hond moet toch uit) de nodige wandelingetjes weer gemaakt.

Donderdag was het weer tijd voor baantraining. Aangezien ik toch nog wel wat stijfjes ben, vooral m’n knieën en linker Achillespees zijn wat stijf, heb ik ook hier een alternatief programma gedaan. Na de warming-up en de loopscholing heb ik heerlijk rondjes gelopen, en voor ik het wist had ik er weer 5km op zitten!

img_7405

Vrijdag ben ik lekker met m’n vader op stap geweest. Hij gaat over een maand verhuizen en we zijn maar eens snel op stap gegaan voor een nieuwe vloer… Dat verliep in elk geval soepeltjes, de keuze is al gemaakt! De eerste stap is gezet. Dit verdiende natuurlijk een kleine traktatie, dus wat is er dan fijner dan gezellig samen genieten van de lekkerste kruidnoten en chocola die je kent? *oké, kruidnoten van Van Delft zijn wellicht nog véél lekkerder, maar die zit hier niet in de buurt…

img_7409

Zaterdag was een echte huishoud-rommeldag, zodat ik tot zondagochtend moest wachten om nog een rondje te gaan hardlopen.

Maar wat was het zondagochtend heerlijk om te lopen zeg, de mist, de zon die probeerde door te breken… Dit is waar ik zo van hou in de herfst!

img_7491

Het bleef dit keer bij 3km. Niet omdat ik last had van pijntjes of zo, maar omdat deze zondag nogal volgepland was. Over pijntjes gesproken, mijn knieën en achillespees voelen weer helemaal goed, nergens last meer van! Zowel tijdens als na het lopen geen enkele reactie, wiehoe!!! Na het lopen en omkleden snel ontbeten, hup naar een verjaardag… Vervolgens naar huis om oudste en manlief te “droppen”, om met m’n jongste zoon door te gaan naar de bioscoop. We hadden zin in een gezellige afsluiting van de herfstvakantie, dat werd de film “Miss Peregrine’s home for peculiar children”. Wat een leuke film is dat! Heerlijk zeg!

img_7488

Wat dan nog fijner is, als bij thuiskomst je vader gezellig bij je komt mee-eten, en hij 2 quiches heeft gemaakt! Stom, stom… geen foto’s van gemaakt! Hij had dit recept van Jeroen Meus, tv-kok op VRT (Dagelijkse Kost) gemaakt. Het was heerlijk!
Zo wil ik wel vaker een weekend afsluiten hihi…

Deze week zal ik mijn loopkilometers weer stap voor stap gaan uitbouwen. Ook ga ik woensdag nog naar een event, waar ik veel zin in heb. Ik ben benieuwd!
Ik heb heel veel zin in deze week, ik loop al sinds de finish van mijn marathon te trappelen om lekker “een stuk” te gaan lopen, even lekker een uur (of meer) op stap… Ik was wel héél blij met onze hond, want door de verplichting naar haar toe, heb ik wel de nodige beweging gehad. Tja, sorry… maar gewoon wandelen “zonder doel” vind ik eigenlijk best wel heel saai.

Hoe was jullie week?

En hebben jullie nog leuke plannen voor de komende?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.