Het was heel stil…

De afgelopen drie weken was het heel stil op mijn blog. Ik was wel heel druk, namelijk met klussen! Mijn vader heeft zijn huis verkocht en gaat naar een appartement. We hebben 1 maand de tijd om dat te behangen, sausen, inrichten etc, en om zijn huidige huis leeg, schoon en netjes achter te laten voor de nieuwe kopers…
Plinten aflakken is een hels karwei, maar als je voor goede verlichting (koplamp) zorgt en op een “verhuis-hondje” gaat zitten, maak je het jezelf wel iets gemakkelijker hihi…
 Uiteraard gaat het gewone werk ook door, dus moesten we flink plannen en werd menig vrij uurtje besteed aan het klussen. Nog even doorbuffelen, zodat we vóór pakjesavond klaar zijn en mijn vader z’n nieuwe stekkie heeft. Maar het lopen stond hierdoor tot nu toe wel vrijwel “on hold”. Zo liep ik vorige week zondag nog wel een duurloopje, maar de geplande afstand heb ik niet gehaald. Ik liep niet lekker, ik kreeg mijn hoofd niet “leeg” en was veel te druk aan het nadenken over wat we nog allemaal moesten doen…

img_7766

Na die (voor mijn gevoel mislukte) duurloop en een snelle douche bracht ik de rest van de dag dan ook weer flink klussend door.
De baantrainingen op de donderdag deed ik wel, die pakt niemand me af. Veel te leuk en ook na de training onder het genot van een kop thee of koffie is het altijd gezellig.

Tussen het klussen en werken door kreeg ik ook nog leuke post: Ik ontving mijn after-marathon-ketting! Ik ben er erg blij mee en draag het kettinkje dag en nacht met trots.

img_7816

Uiteindelijk heb ik de afgelopen weken extreem weinig gelopen. Ook mijn eetpatroon is de afgelopen weken dramatisch geweest, menig chips- en chocoladefabrikant zal heel blij met mij zijn geweest. Ikzelf minder, getuige de weegschaal… Helaas heeft dit (uiteraard) ook direct zijn weerslag op mijn energieniveau, dat is gevoelsmatig gedaald tot ergens ver onder nul. En toch, toen ik afgelopen donderdag na een hele week niet te hebben gelopen (!) weer op de baan stond voor de intervaltraining, wist ik die “driehonderdjes” lekker te knallen en genoot ik er volop van!

img_7848

Dit weekend staat in het teken van lopen en staan de klus- en verhuisperikelen even op een laag pitje. Vanmiddag komt de beste Sint ook weer aan in ons dorp, wat natuurlijk een groot feest zal zijn voor mijn neefje en nichtje. Ik mag lekker oppassen op hun vanmiddag en vanavond, als mijn zusje en zwager naar Nijmegen gaan om de Zevenheuvelennacht te gaan lopen. Gezellig schoentje zetten, liedjes zingen…

En morgen sta ik zelf aan de start van de Zevenheuvelenloop, wat voor mij de eerste keer sinds de marathon zal zijn dat ik weer meer dan 10km ga lopen! Vorig jaar liep ik deze voor het eerst. De weersverwachtingen waren bar en boos vooraf, tijdens de wedstrijd zelf viel het onwijs mee (behalve een omvallende eik waardoor we over een smal fietspaadje moesten). De weersverwachting voor morgen ziet er vergelijkbaar uit met die van vorig jaar voor zover ik mij herinner… Oh jee… Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, zowel qua lopen als qua weer…

img_7854

Wie zie ik morgen allemaal bij de Zevenheuvelenloop?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.