Week 39, het werk zit er op…

Deze week begon ik helaas met griep, maar herstelde gelukkig vrij vlot weer zodat ik toch nog 2x heb getraind. Weliswaar minder intensief en iets kortere afstand dan wanneer ik die griep niet zou hebben gehad, maar toch… Ik ben heel blij dat het beperkt bleef tot een paar dagen!
En nu is het nog minder dan een week voor ik mijn allereerste marathon ga lopen! Om me heen stelt de één na de ander mij de vraag: “Ben je er klaar voor?” Mijn antwoord loopt nogal uiteen, soms zeg ik ja, soms zeg ik nee… Of ik er ècht klaar voor ben? Dat weet ik niet, ik heb gedaan wat ik kon en hoop dat het genoeg is geweest om zondag 9 oktober te kunnen genieten van een mooi debuut op “mijn” marathon!

marathonehv

Dit keer ook geen gewoon weekoverzichtje van mij, maar even een terugblik op de afgelopen maanden waarin ik heel gericht naar de marathon toe trainde.

De tweede helft van juni begon ik met mijn nieuwe schema, specifiek gericht op Eindhoven: Duurloopjes met de atletiek, laat in de avond vanwege hitte of met loopmaatjes in het weekend, om juni af te sluiten in Zeeland waar ik naar Concert at Sea ging en daar ook gelopen heb. Yes, dit ging lekker!

img_7174

Dan volgt juli, waarin ik de eerste dagen van de maand een “tegenwerkende buik” had, lekker liep met m’n loopmaatjes, van huis naar Hellendoorn liep om vervolgens met de trein terug te gaan…  De maand sloot ik af met een klein rondje tussen de druivenranken in de Bourgogne.

img_7175

Augustus, de maand waarin ik een aantal mooie duurlopen liep: in de Bourgogne heen en terug via een bijzonder fiets-/voetpad, van Hengelo via kasteel Twickel in Delden terug naar huis, en een tropische Bommen Berend Loop in Groningen tot slot. Het was ook in augustus bijzonder warm!

img_7176

En tot slot september. Ik heb genoten van de Strong Sister Run, maar moest dat bekopen met onwillige spieren de daaropvolgende duurloop. Ook september kende weer ontzettend warme dagen, maar ik heb m’n trainingen goed kunnen volhouden. Ook liep ik mijn laatste lange duurloop in Eindhoven, in het gezelschap van Zélia. Het laatste weekend van september was het tijd voor de Vredesloop, 10 km. Dit werd een DNF, ik voelde me hondsberoerd. Later bleek dat ik griep had. De twee trainingen die ik daarna deed waren dan ook een opluchting, aangezien het wel weer soepeltjes ging. Pfoe… op tijd die griep van me afgeschud dus!

img_7177

Deze week zal ik nog wel een paar trainingen doen, maar het echte werk zit er op.
Zaterdag ga ik lekker met m’n man al naar Eindhoven. Je kunt er maar beter op tijd zijn, toch!? Startnummer ophalen, gezellig naar de pastaparty in het Crown hotel… Wie ga ik daar wellicht ook zien?
We hebben een hotel geboekt aan het Stadswandelpark, niet al te ver van start/finish maar ook niet midden in alle hectiek.

hotel_parkzicht_eindhovenbooking

Ja, de zenuwen zijn er zeker wel, maar ik heb er zin in!  Toch kijk ik er best met ontzag tegenop. Het blijft toch (zelfs met de auto) nog een pleuris eind! 😜

parcoursehv

Ik blijf mezelf inprenten dat mijn trainer altijd nog gelijk heeft gehad als het op lopen aankomt, dus zal hij dat nu ook hebben. Hij zegt dat ik het absoluut kan, dat ik niet hoef te twijfelen. Ik ga zondag die marathon lopen, ik ga mijn best doen er van te genieten en ik hoop heel veel bekenden te kunnen spotten langs de kant!

Nog 6 dagen tot de marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.