Zwart gat na de marathon? Plannen maken!

Weer een week voorbij, een week waarin ik nog lekker rustig deed met trainen, flink mopperde op de temperatuur en plannen ging smeden voor de komende maanden.

Vorige week had ik zoveel mogelijk vrij gepland, aangezien ik geen idee had hoe ik wel of niet zou kunnen lopen na de marathon. Dit betekende wel, dat ik deze week extra aan de bak moest met m’n werk. Helaas schoot het hardlopen er hierdoor wel bij in op dinsdag en woensdag… 

Vorst in april?!

Na het Paasweekend werden we ineens weer “getrakteerd” op nachtvorst! Whoooo…. Koud zeg, niet te zuinig! De winterjas is nog niet opgeborgen helaas…

Ik rondde woensdagmiddag tussen mijn werk door mijn verslag af over de training van Robert lathouwers en settelde mij ‘s avonds op de bank met een heerlijk warme kop koffie en een dekentje. Hoe winters wil je het hebben? Welkom in april!


Donderdag was het dan wel tijd om te lopen, namelijk mijn vaste loop-date: baantraining! Ook deze week deden de lopers die de marathon in Rotterdam hebben gelopen, nog niet mee met de kern van de training. In plaats daarvan gingen wij op een comfortabel tempo een duurloopje doen, we kregen de opdracht om het DL2-tempo niet te overschrijden en ongeveer een half uur te lopen. Het lukte ons aardig, mede door heel even te wandelen als we een foto maakten hihi

Plannen maken

Ik vind het toch altijd lastig om te gaan lopen als ik geen concreet doel/plan heb… de eerste twee weken na de marathon is het vooral “freewheelen” en korte rondjes van ca een half uur per keer. Des te leuker om dan met een groep te trainen, en ideeën bij elkaar op te doen!

Na afloop was het weer heel gezellig in de kantine en praatten we over de evenementen, activiteiten en wedstrijden die zich de komende tijd aandienen. Waar schrijf je je voor in, wat wil je doen…
In mei gaan we een weekend met een heel grote groep van Atletics op trainingskamp naar Schiermonnikoog. Daar heb ik nu al zin in! Daarna zullen er vast wel wedstrijdjes op het programma komen… Voorlopig heb ik mij voor 1 wedstrijd ingeschreven.
De Stationloop op 31 mei, een avondwedstrijd van 10 mijl van het station in Ommen naar het station in Dalfsen is de eerste. Ik wil revanche op vorig jaar! Hier kun je teruglezen hoe die editie verliep.
De wedstrijd die ik waarschijnlijk daar na zal doen is de Wiezoloop, op 17 juni bij ons in het dorp. Ik wil dan de 5km gaan doen.

Ik ben ook al wel aan het nadenken over wedstrijden in het najaar, maar heb nog nergens concreet voor ingeschreven. Maar evenementen zoals de Zevenheuvelenloop en de Bruggenloop zullen hoogstwaarschijnlijk niet op mijn agenda ontbreken. En ik zit er over te denken om in Eindhoven weer de halve marathon te gaan lopen. Maar dit ga ik nog mooi even overleggen met Pieter, onze trainer. Ook vind ik het heerlijk om de trails op te gaan… Keuzes, keuzes hihi…

Weekendje Antwerpen


Zaterdag vertrok ik samen met Harry naar onze zuiderburen! We zijn in Antwerpen, waar we heerlijk  genieten van de oude stad, lekker eten, gezellige sfeer… Na wat rondwandelen en zoeken komen we terecht bij een pasta restaurant waar we heerlijk genoten van carpaccio en gevulde pastarolletjes.  En hoe leuk is het om na het diner een paar teamgenootjes van Team Anita te treffen en gezellig samen even wat te drinken? Toppie!


En zo zijn we al weer op de zondag beland! Terwijl ik dit typ, moeten we ons nog klaarmaken, ontbijten etc… Vanmiddag om 14:30 valt het startschot voor de Antwerp 10 Miles! De wedstrijd start en finisht op de Linkeroever, al in de eerste paar kilometer ga je door de Kennedytunnel naar het centrum, om vervolgens na onnoemelijk veel kasseien via de Waaslandtunnel (ofwel Konijnenpijp) weer naar de Linkeroever te gaan en te finishen. Vooral die laatstgenoemde tunnel, daar zie ik wel tegenop. Ten eerste zit deze “kuitenbijter” vlak voor de finish, als je dus al best vermoeid bent, en ten tweede is deze ruim 2 kilometer lang en is er minder zuurstof in de tunnel aanwezig!

Gistermiddag liepen we langs de finish op de Grote Markt. Mooie finishlocatie! Maar hier is de finish van de marathon, niet van de 10 mijl…


Wish me luck!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.