Trainingskamp in de duinen: zandhappen en feest!

Het laatste weekend van mei was het weer zover, een heel weekend ging ik op trainingskamp met zo’n 55 hardlopers van onze “Pieter-loopgroepen” binnen Atletics. Al drie keer eerder mocht ik zo’n weekend meemaken, op Ameland, Schiermonnikoog en in Egmond aan Zee. Terugkerend is elk jaar wel het zand. Zo ook dit jaar!

Wat wel ontbrak, was de zee. We gingen dit jaar namelijk niet naar de kust of een (wadden)eiland, maar naar Noord Brabant.

Trainingskamp in Loon op Zand

Tja, de naam zegt het eigenlijk al: Loon op Zand… En zand hebben we ook hier weer gezien! Maar gelukkig hebben we ook kunnen genieten van mooie bospaadjes, waardoor het lekker afwisselend werd.

Vrijdag, alle ballen hardlopers verzamelen!

In de loop van de middag kwamen we allemaal, carpoolend en wel, aan bij de locatie voor het weekend: Een gigantisch grote “kampeerboerderij”. Hup, spullen uit de auto, bed opmaken, en voorbereiden voor de avond. We hebben een kamer waar vier stapelbedden in staan, we zullen dus met 8 dames op 1 kamer slapen. Net als voorgaande jaren heb ik al uit voorzorg m’n Bose i20 quiet comfort oortjes meegenomen. Misschien heb ik ze niet nodig, maar het kan handig zijn! (Note: ik had ze hard nodig, de muren lieten alle geluid perfect door hihi)

We beginnen die avond niet met de “traditionele avondwandeling”, maar met een levend Mastermind, een hilarische variant op het dierengeluidenspel. De zes mensen van de organisatie hebben zich in het bos verstopt en maken ieder een ander (dieren)geluid. Heb je iemand gevonden, dan kleurt hij/zij het eerste lege vakje in. Bij vier volle vakjes snel het bos weer uit, laten controleren door Debbie en als een speer weer het bos in om verder te zoeken tot alle kleurtjes in het juiste vakje staan. Uiteraard deden we dit spel niet om acht uur, maar pas vanaf ongeveer half elf ‘s avonds, toen het flink donker werd. Hilariteit alom! En na een wat voorzichtig begin, werden we bloedje fanatiek kan ik je zeggen.

Zaterdag, fartlektraining, bbq en kampvuur

Zaterdagochtend stond er een mooie verkenning van de omgeving op het programma. Hardlopend natuurlijk, we blijven wel lopers šŸ˜‰ Maar voor het zover was, kregen we allemaal een shirt, hoe gaaf! Ff snel een foto dus, voor we on opsplitsen in drie groepen…

Vrijdag hadden we maar een heel klein stukje van de omgeving gezien, nu gingen we een stuk verder. Een paar mooie bospaadjes, hier links, daar weer rechts…

En ineens kwamen we uit in de duinen. Wat bizar, mooi en gaaf zeg! Maar… waar is de zee? Gevoelsmatig klopt dit dus niet voor mij, voor mij horen duinen bij de zee. De duinpassages deden we vooral heel rustig of wandelend, aangezien lopen in het mulle zand enorm belastend is en wij dat niet echt gewend zijn. Dat waren mooie momenten om even een paar foto’s te maken natuurlijk!

‘s Avonds genoten we van een heerlijke barbecue, waarna we voor ons gevoel even 30 jaar terug in de tijd gingen: We speelden Ren Je Rot! De avond sloten we in stijl af met een heerlijk kampvuur. Met z’n allen in een grote kring er omheen, Ć©Ć©n van de lopers had haar gitaar bij zich en we zaten heerlijk met elkaar te zingen (enorm vals, maar oh zo gezellig) met de warme gloed van het kampvuur en een lekker drankje erbij.

Zondag, nog meer zandhappen

Hey ho, let’s go! Na weer een fantastisch ontbijt maken we ons klaar om in verschillende groepen een ander deel van de omgeving te verkennen. Niet dat we minder zand tegenkomen vandaag, maar het is wel grappig om te zien dat het toch weer anders is dan waar we gisteren liepen.

Uiteindelijk loopt “ons groepje” 10 kilometer. Dat vind ik voor dit weekend wel genoeg, na de 12 die we gisteren ook al hadden gelopen. Ik merk toch wel dat ik de de afgelopen maanden mede door mijn werk veel minder heb gelopen, en ook kortere afstanden. Dit was heerlijk, maar zwaarder dan ik had verwacht en gehoopt.

Nog een laatste keer zand uit de schoenen, kousen en haren schudden, en dan is het al weer tijd om (na een verfrissende douche en heerlijke lunch) de boel schoon te maken. Spullen inpakken, alles netjes achterlaten en weer terug naar huis. Het was weer Ć©Ć©n groot feest. Ik kan niet wachten tot volgend jaar, dan hebben we ons eerste lustrum! In oktober hoop ik weer te horen wat de nieuwe bestemming gaat worden, maar eh… Hallo organisatoren, wat dachten jullie van Valkenburg of zo? Zuid Limburg lijkt mij namelijk wel wat…

Weet jij nog een mooie hardloop-omgeving met grooooooote accommodatie (55-70 personen) ? Zeg het mij maar, dan kan ik de organisatie de tips doorgeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.