Lange duurloop zondag

Zondag stond er weer een lange LANGZAME duurloop op het programma…

Aangezien we met het hele gezin gaan meedoen met de Dubbele Mijl van de FBK-Games, werd het wel tijd dat mijn jongste zoon ook eens een stukje zou gaan lopen.
Het was mooi weer, dus vertrokken we samen om een rondje van van 3 kilometer te lopen. Hier maakten we een beetje een spel van: na ca 10 minuten rustig lopen deden we een (fartlek) spel. Lekker versnellen tot de volgende lantaarnpaal, 1 extra paal “vasthouden” en weer eentje uitlopen. Dat herhaalden we een paar keer.
Dit was leuk om te doen met m’n zoon, voor herhaling vatbaar! Leuker dan in je eentje, vooral als er wandelaars zijn: Die verklaren je voor gek als je dat doet wanneer je alleen bent, en vinden het leuk om te zien als je het samen doen (moeder-zoon in dit geval).

IMG_4291

Na dit rondje ben ik verder gegaan voor mijn LLD. Ik heb heeeeeeel erg mijn best gedaan om mijn hartslag laag te houden, maar ben daar toch nog heftig mee in gevecht eerlijk gezegd. Ik liep voor mijn doen echt wel heel langzaam en kon dit ook probleemloos volhouden. Volgens de “praattest” was dit wel een goed tempo, hoewel mijn hartslag iets anders zei. Die zou namelijk rond de 125 moeten blijven volgens mijn tabel… Oeps! Hihi

20140525-1 run

Omdat het zo lekker ging en ik eigenlijk een half uur gespeeld had met m’n zoon, besloot ik de volgende training (half uur langzame duurloop) er direct achteraan te doen. Ook nu liep ik weer heerlijk en ontspannen.

20140525-2 run

Zelfs de volgende ochtend had ik nergens last van, terwijl ik toch wel 12,6km heb gelopen! Meer dan ik ooit had gedaan. Wiehoe!

Wat is jullie langste run geweest?

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.