Dubbele Mijl FBK-Games

FBK collage

Wat een geweldig leuke dag was het!
We begonnen ‘s middags bij Thales met een pasta-party. We konden uit diverse soorten pasta kiezen, met allerlei sauzen en daar bij lekker verfrissende sla, watermeloen…
Super geregeld!

Pasta familie

gezellig pasta

Na het eten hebben we nog even een uurtje heerlijk geluierd. Eenmaal in het FBK-stadion begon het wel te kriebelen.

Startnummer en T-shirt opgehaald, even lekker losgelopen…

Voor we het wisten was het half acht: tijd voor de gezamenlijke warming-up op het middenterrein! Wat een leuk gezicht is dat, veel witte shirts van Thales en minstens twee keer zo veel groene shirts van het Twickel College (school in Hengelo).

warmingup1

warmingup2

Eenmaal in het startvak van onze keuze moest er natuurlijk nog eventjes een startvak-selfie gemaakt worden… Photobomb! ­čÖé

En ja, 1 zoon ontbreekt op deze foto, die stond in het eerste startvak.

startvakselfie

We zijn van start gegaan, eerst een half rondje over de atletiekbaan…

Nicole start

Harry start

 

Vervolgens door de wijk. Mijn eerste kilometer ging VRE-SE-LIJK snel, mijn snelste ooit! Dat brak mij wel op, zodat ik in de tweede kilometer h├ę├ęl even ging stil staan om snel twee foto’s te nemen van het mooie lint lopers. Dit was voor mij ook precies genoeg om weer op adem te komen en lekker door te kunnen lopen.

 

lopers2

lopers1

Na bijna 3 kilometer liepen we het stadion weer in, om de laatste 300 meter op de baan af te leggen. Eenmaal over de finish kregen we een lintje, flesje water en AA-drink aangereikt. Heerlijk, daar hadden we echt even zin in en behoefte aan!

Lintje

Mijn eigen doelstelling om te proberen onder de 20 minuten te blijven is gelukt: Mijn netto tijd kwam uit op 19:36! YES!

Extra trots ben ik op onze oudste zoon, die (net als mijn man en andere zoon) vrijwel geen hardloopervaring heeft, maar wel “rete-snel” heeft gelopen en als 18e in zijn categorie binnen kwam! Hij zit nu een beetje te twijfelen of hij misschien toch gerichter wil gaan lopen om nog meer snelheid en afstand te krijgen, om in de toekomst vaker met dit soort wedstrijden mee te gaan doen…
Ik ben benieuwd, gewoon afwachten wat zijn keuze zal zijn.

uitslag fbk dubbele mijl

Tijdens deze wedstrijd heb ik mijn snelste kilometer en mijn snelste mijl “scherper” gezet. Vooral die kilometertijd is voor mij een grote verrassing en heel bizar. Ik heb nooit geweten dat ik een kilometer lang z├│ snel (voor mijn doen althans) kon lopen! Dat ik daarna een tweede kilometertijd van 6:30 klokte zou ik eigenlijk maar niet moeten vermelden hihi…

snelste 1M 5 juni snelste 1k 5 juni

Een beetje trots ben ik hier wel op, ik weet nu dat ik dus eigenlijk best wel snel kan lopen! Alleen moet ik dat zien vol te houden en uit te bouwen naar langere afstanden. En daar ga ik mij de komende weken weer op richten, die langere afstanden:┬áop 5 juli loop ik 10 kilometer tijdens de WieZo-loop. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan! Ik heb er zin in maar zie er ook wel tegenop. Het parcours is 2,5km lang, zodat je 4 rondjes moet lopen. Dit heb ik nog niet eerder gehad, het lijkt mij wel moeilijk om iedere keer over de finishlijn te komen en nog een rondje te moeten (of twee…) Bovendien is het in ons eigen dorp en ken ik heel veel mensen… Na het bestuderen van de uitslagen van afgelopen jaren, kwam ik tot de conclusie dat ik wel eens de hekkensluiter kan worden! Eerst nog maar even een paar weken goed trainen, en gewoon niet verder dan 1 training vooruit kijken. ­čśë

Hebben jullie nog leuke wedstrijden op het programma staan?

1 thought on “Dubbele Mijl FBK-Games

  1. Hey!
    Ik zie dat jij ook een beginnend blogger ben, wel een verdere hardloper dan ik! Wilde even zeggen: goed bezig en ik ga je in de gaten houden. Leuk om je verhalen te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.