Dubbele Mijl FBK Games

 

Wat een geweldig leuke dag was het, de opening van de FBK Games met de Dubbele Mijl!

Stapelen!

We begonnen ‘s middags bij Thales met een pasta-party. We konden uit diverse soorten pasta kiezen, met allerlei sauzen en daar bij lekker verfrissende sla, watermeloen…
Super geregeld!

Pasta familie

gezellig pasta

Na het eten hebben we nog even een uurtje heerlijk geluierd. Eenmaal in het FBK-stadion begon het wel te kriebelen.

Startnummer en T-shirt opgehaald, even lekker losgelopen…

Tijd voor de warming-up

Voor we het wisten was het half acht: tijd voor de gezamenlijke warming-up op het middenterrein! Wat een leuk gezicht is dat, veel witte shirts van Thales en minstens twee keer zo veel groene shirts van het Twickel College (school in Hengelo).

warmingup1

warmingup2

Eenmaal in het startvak van onze keuze moest er natuurlijk nog eventjes een startvak-selfie gemaakt worden… Photobomb! 🙂
En ja, 1 zoon ontbreekt op deze foto, die stond in het eerste startvak.

startvakselfie

Na de start

We zijn van start gegaan, eerst een half rondje over de atletiekbaan…

Nicole start

Harry start

Vervolgens door de wijk. Mijn eerste kilometer ging VRE-SE-LIJK snel, mijn snelste ooit! Dat brak mij wel op, zodat ik in de tweede kilometer héél even ging stil staan om snel twee foto’s te nemen van het mooie lint lopers. Dit was voor mij ook precies genoeg om weer op adem te komen en lekker door te kunnen lopen.

lopers1

Na bijna 3 kilometer liepen we het stadion weer in, om de laatste 300 meter op de baan af te leggen.

Finish!

Eenmaal over de finish kregen we een lintje, flesje water en AA-drink aangereikt. Heerlijk, daar hadden we echt even zin in en behoefte aan!

Lintje

Mijn eigen doelstelling om te proberen onder de 20 minuten te blijven is gelukt: Mijn netto tijd kwam uit op 19:36! YES!
Thank you Thales en FBK Games voor de mogelijkheid om hier mee te doen!

Mag ik stiekem trots zijn? 😉

Extra trots ben ik op onze oudste zoon, die (net als mijn man en andere zoon) vrijwel geen hardloopervaring heeft, maar wel “rete-snel” heeft gelopen en als 18e in zijn categorie binnen kwam! Hij zit nu een beetje te twijfelen of hij misschien toch gerichter wil gaan lopen om nog meer snelheid en afstand te krijgen, om in de toekomst vaker met dit soort wedstrijden mee te gaan doen…
Ik ben benieuwd, gewoon afwachten wat zijn keuze zal zijn.

uitslag fbk dubbele mijl

Tijdens deze wedstrijd heb ik mijn snelste kilometer en mijn snelste mijl “scherper” gezet. Vooral die kilometertijd is voor mij een grote verrassing en heel bizar. Ik heb nooit geweten dat ik een kilometer lang zó snel (voor mijn doen althans) kon lopen! Dat ik daarna een tweede kilometertijd van 6:30 klokte zou ik eigenlijk maar niet moeten vermelden hihi…

snelste 1M 5 juni snelste 1k 5 juni

Een beetje trots ben ik hier wel op, ik weet nu dat ik dus eigenlijk best wel snel kan lopen! Alleen moet ik dat zien vol te houden en uit te bouwen naar langere afstanden. En daar ga ik mij de komende weken weer op richten, die langere afstanden. De komende weken dus weer goed trainen, en gewoon niet verder dan 1 training vooruit kijken. 😉

Hebben jullie nog leuke wedstrijden op het programma staan?

1 reactie op “Dubbele Mijl FBK Games

  1. Hey!
    Ik zie dat jij ook een beginnend blogger ben, wel een verdere hardloper dan ik! Wilde even zeggen: goed bezig en ik ga je in de gaten houden. Leuk om je verhalen te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.