2 duurlopen, foutje in de planning…

Ja, afgelopen week liep ik 2 duurlopen. Iets met terug komen van vakantie en moeten schuiven met trainingen… Hoe dat verliep? Ehm… Lees maar snel verder!

Zondag kwamen we terug uit Frankrijk en maandag begon het “gewone leven” weer. Werk, was, je kent het wel. Eigenlijk had ik voor zondag ook 28km op de planning staan, maar dat ging natuurlijk niet. Deze werd dus verplaatst naar dinsdagochtend.
Vroeg op, ontbijtje er in en hup, met m’n man mee naar zijn werk in Hengelo.

Ik had via afstandmeten.nl een route uitgestippeld van zijn werk naar huis en deze in mijn horloge gezet. Dat werkte heel goed! Ik had dit nog niet eerder gedaan, maar was heel blij met deze “navigatie” onderweg. Ik kende de route niet echt goed, dus had ik hiermee een mooie leidraad.

Ik liep recht op het mooie kasteel Twickel af, wat is dat toch een gaaf gezicht!

Helaas heb ik wel (weer) 3x een tussenstop moeten maken, wat wonen er toch vriendelijke mensen! Ik werd alle drie keren vriendelijk ontvangen: “natuurlijk mag je van het toilet gebruikmaken”! Pfiew, een last van m’n schouders! Ondanks deze 3 onderbrekingen heb ik wel heerlijk gelopen. Hartslag lekker laag, tempo ook, goed gedronken onderweg en aan 1 banaan en een energy bar had ik echt genoeg!


Eenmaal thuis was het lunchtijd, en kwam mijn vader gezellig buurten. Met gebakken visjes! Energie aanvullen toch? hihi… Het smaakte heerlijk in elk geval.

Donderdag was het tijd voor mijn volgende training, met de loopgroep gingen we de Holterberg weer “onveilig maken”. Er stond een fartlektraining op het programma, met zo hier en daar sprint-opdrachten heuvelop in het mulle zand… Eh… die verliepen bij mij niet helemaal zoals gehoopt, ik had nog best wel zware benen na die duurloop van dinsdag. Niet helemaal gek toch? Naar beste kunnen heb ik er uit gehaald wat ik kon, en genoot ik tussendoor nog een beetje van de mooi paars kleurende heide. Wauw wat is het toch mooi in deze tijd van het jaar!

Vrijdag vertrok ik gezellig met m’n man naar Den Haag en Scheveningen. Heerlijk uitwaaien op het Scheveningse strand, lekker met je blote voeten op het strand… Puur genieten! De dag sloten we af met het vuurwerkfestival om de laatste tram terug te nemen naar het centrum en daar ons (hotel)bedje in te rollen.


Zaterdag wandelden we het centrum door, van binnen- en buitenhof, tot vredespaleis, een lunch in Chinatown en uiteindelijk eindigden we weer op het Scheveningse strand. Wat heeft die zee toch een aantrekkingskracht hè? hihi… Na een heerlijk Burger-menu reden we weer richting Twente, heerlijk uitgewaaid, uitgerust en met zware benen van al het wandelen en slenteren.

En toen was het al weer zondag, duurloop-dag… M’n benen voelen nog steeds zwaar. Een blik in mijn agenda leerde mij, dat verplaatsen naar maandag geen optie is. Dus stippelde ik een route uit, waarbij ik zo goed als geen “shortcut-mogelijkheden” zou hebben.
Ik reed naar Noetsele, vanwaar ik een mooie ronde “om” de Holterberg had uitgestippeld: Vanaf Noetsele via Holten, Haarle, Palthetoren, Hellendoornseberg en zo weer terug. Na zo’n 20 km zat ik er helemaal doorheen. Mijn benen wilden niet meer. Steeds vaker wisselde ik het lopen af met wandelen. Ik had hier een mogelijkheid een stuk af te snijden, dan zou ik nog maar 1,5 km hoeven. Toch maakte ik hier geen gebruik van. Nog een gelletje er in (nummer 4 al weer), even een stukje wandelen… En weer door! Nog 4km te gaan, ik zit stuk! gggrrrr…. Dan maar even bellen met m’n man, gewoon, om even “dom te lullen”… En dat hielp, de laatste 2 kilometers heb ik weer hardlopend kunnen afleggen. Uiteindelijk stond ik na 27,5km weer bij mijn auto. Natte loopkleding uit, trainingspak aan en even uitrusten, shake er in en weer naar huis.


Daar kreeg ik toch nog even een tik na, want ik had te laat door dat ik veel te weinig gedronken had. Helaas had dit een steeds sterker wordende hoofdpijn tot gevolg, vroeg m’n bedje in dus! (dat werd dus al negen uur)

Komende week wordt het nog even spannend, zondag doe ik mee met de Bommen Berendloop in Groningen (halve marathon). Wie ga ik daar zien?

3 thoughts on “2 duurlopen, foutje in de planning…

  1. Hoi Nicole tja soms gaat n duurloopje wel eens de mist in. Heb ik ook (regelmatig). Nooit wanhopen heb ik geleerd. In jouw geval denk ik zaten beide duurlopen te dicht op elkaar. Zeker in combinatie met t vele wandelen de dagen er voor. Neem n interval 6-7 dagen tussen de duurloopjes. En liefst korte (5km) herstelloop daags na de duurloop. Ik lijk je trainer wel haha. Zondag de BBL in Grunn. Wie weet zie ik je daar. Ik doe niet mee, maar wellicht kom ik er rven kijken. Succes alvast! Groetjes Peter

    1. Dank je Peter, ik had zelf ook het idee idd dat er te weinig hersteltijd tussen zat, in combinatie met alle overige activiteiten er tussenin, net als m’n trainer Pieter. (Scheelt maar 1 letter hihi)
      Vandaag geen loopje, morgen weer. Wel m’n foamroller even erbij gepakt.
      Ik ben heel benieuwd naar zondag, ben überhaupt nog nooit in Grunn geweest Wie weet zie ik je daar, dank je in elk geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.