Ik ben weer terug!

Eh, tja… Ik ben weer terug? Eigenlijk ben ik natuurlijk nooit weggeweest, maar de afgelopen periode heb ik mijn site wel flink laten versloffen. Dit had alles te maken met de verhuizing (en het vele klussen voorafgaand) van mijn vader. Uiteindelijk is afgelopen week de verkoop van zijn vorige woning afgerond en heeft m’n vader bijna alle dozen uitgepakt en de inhoud een plekje gegeven in zijn appartement. Rust op dat front dus!
Maar geen rust met het lopen, integendeel!

Ik ben, net als vorig jaar, bezig met een eindejaars-streak: dagelijks hardlopen. Ik volg een aantal streaks / challenges, die allemaal een net iets andere insteek kennen:

  • de #RWrunchallenge: een wereldwijde challenge van Runnersworld, om dagelijks minimaal een “daily mile” te lopen van Thanksgiving t/m nieuwjaarsdag
  • de #JKRsantastreak: een challenge van JustKeepRunning om dagelijks gedurende de gehele maand december minimaal 2,5km te lopen
  • de #elkedaglopen: een challenge van Runnersworld Amersfoort, om van 1 t/m 28 december dagelijks minimaal een “daily mile” te lopen.
  • de #KORRWchallenge: een challenge van Keep on Running en Runnersworld Amsterdamse Bos om wekelijks 4 activiteiten, waarvan minimaal 3 loopactiviteiten te voltooien.

Zoals je ziet, als ik al deze challenges combineer, komt het voor mij neer op dagelijks minimaal 2,5km lopen t/m 1 januari.

Ik ga er voor, inmiddels heb ik al 22 dagen gehad, en zijn er nog 18 te gaan. Jeetje… Dit betekent dus ook, dat het over 18 dagen al 2017 is!

Hieronder geef ik je een kort overzichtje tot nu toe:


23-11 t/m 27-11:
Woensdag was mijn eerste rondje na de Zevenheuvelenloop, even lekker uitlopen. En donderdag was het dan Thanksgiving, en begon voor mij de dagelijkse challenge.
Uiteindelijk zag ik zondag de grote kerstboom (zo’n vlaggenmast-geval) weer voor het eerst branden bij “dat ene huis”. O ja, de adventsperiode is begonnen! Leuk, vanaf nu zullen er steeds meer gezellig verlichte boompjes/huizen te zien zijn!

 


28-11 t/m 02-12:
Ik kan geen verhuisdozen meer zien…
Door al dat klussen en sjouwen was mijn onderrug “vast” gaan zitten. Ja, “vast” tussen aanhalingstekens… Ik ben (nogal) hypermobiel, dus echt vast zat het niet maar waarschijnlijk zat één van mijn wervels (weer eens een keer) scheef.
Toen we het meeste achter de rug hadden qua verhuizing had ik een afspraak bij de fysio. En wat bleek, goede massage, bepaalde “grepen” en het knakte zo weer op z’n plek, als je begrijpt wat ik bedoel. En daarna? Nergens meer last van! Wel is dit een signaal voor mij, om meer core-oefeningen te gaan doen!

 


03-12 t/m 08-12:
Het gaat weer lekker, zeker met de kou rond het Sinterklaasweekend. Dat loopt zó lekker! Het lijkt wel alsof het gesneeuwd heeft, met al die rijp… Ja, een beetje wintergevoel komt dan wel opborrelen! Ook Loesje vind het heerlijk, en gaat graag met mij mee. Dit doe ik nog niet vaak en zeker niet ver, ze is nogal hyperenthousiast.

 


09-12 t/m 14-12:
Vrijdag, 9 december, werd onze oudste zoon 18. Het “falen” van de streak kwam steeds dichter bij naarmate de dag vorderde… De hele dag was nogal vol gepland! Wel met leuke dingen hoor!
Toen rond half twaalf (‘s avonds dus!) alleen m’n zoon en een paar vrienden nog over bleven, heb ik mij razendsnel omgekleed, hondje mee en lopen! Letterlijk twee voor twaalf zat mijn 2,5km er op. phew… En ja, ik heb korte mouwen aan zoals je op de middelste foto kunt zien. Daar was het warm genoeg voor.
Zondag liep ik de Bruggenloop. Hier komt nog een apart verslag van, maar wat blijft het bijzonder om in het licht te starten en in het donker te finishen!
Dinsdag besloot ik dan eindelijk om na het lopen in elk geval het planken weer op te pakken: 1 minuut normale plank, en dan 1/2 minuut “side-plank” per kant. Oef… dat viel niet mee, te lang niet meer gedaan!

Ik heb nu 22 dagen achtereen gelopen, nog 18 te gaan. Ik ben dus over de helft!
Vorig jaar deed ik ook een eindejaars-streak, de #JKRsantastreak. Toen heb ik regelmatig een looprondje ingewisseld voor een wandeling. Mijn benen sputterden best wel wat tegen (zwaar, gevoelig…). Ik merk dat het dit jaar veel beter gaat, ik heb nog niet één keer een wandeling gedaan ipv lopen! Uiteraard wil ik dat ook zo houden, maar ik houd mezelf wel zeer goed in de gaten hoor. Mijn nieuwe schema is ook weer begonnen, dus ik mag weer afstanden gaan lopen in de weekends!

Hoe gaat het met jullie qua hardlopen, deze (donkere) drukke dagen voor Kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.