Eerst een work-out, vervolgens een work-shop… En alles ging op!

Dinsdag ging ik naar Sport-balance.nl in Breedenbroek (Gld) voor een workshop Sportrepen maken. Ik was op deze workshop geattendeerd door een lief FB-vriendinnetje, waarna de aanmelding al snel volgde.

Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Het enige dat ik vooraf wist, was dat de avond uit twee delen zou bestaan: eerst een workout in de vorm van krachttraining, door Bianca Rougoor en vervolgens de sportrepen-workshop door Mariska Dute. Ik laat het maar gewoon allemaal over me heen komen!

Bianca Rougoor, onder andere eigenaar van de winkel sport-balance.nl is zelf zeer sportief en actief in o.a. trailen, survivallen, mountainbiken. Ze heeft bij de winkel een mooie “speeltuin voor volwassenen” zoals wij het gekscherend noemden. Ik kreeg hier een gevoel bij van een crossfit-box in combinatie met een survival parcours. En dat allemaal lekker buiten.
Na een korte warming up kregen we uitleg over de oefeningen die we gingen doen. De termen vlogen me om de oren! Maar het was wel heel duidelijk en Bianca deed de oefeningen gelukkig ook even voor. šŸ˜‰ Eerst deden we een buddy-wod: 30 seconden je oefening doen, dan 10  seconden wissel-tijd. Mijn buddy voor vanavond was Simone. We moedigden elkaar aan en probeerden te helpen waar mogelijk. Denk aan een box-jump waarbij ik bijna achterwaarts er af kukelde… Maar na een paar keer wist ik toch stabiel er op te springen en te blijven staan! Yes! De oefeningen die we deden waren o.a. mountainclimbers, boxjumps, kettlebell-swings, sideplank… Vervolgens individueel een amrap, met o.a. pull-ups, push-ups, ball-twists(?), halfpipe…  Die pullups lukte mij alleen met het blauwe elastiek… hihi… Hier valt nog hĆ©Ć©l veel te leren en te oefenen! En de halfpipe heb ik maar helemaal niet geprobeerd, geen risico’s een maand voor de marathon natuurlijk! Tot slot nog een mini-circuitje, met o.a. planken, squatten, battlerope… whooo… die battle rope was heftig zeg! Maar wat was dit gaaf om te doen!


Vervolgens sloten we de training af met een cooling down en gingen we naar binnen voor de workshop.

Mariska Dute, zelf diƫtiste en hardloopster op hoog niveau, geeft naast haar normale werkzaamheden ook allerlei workshops op zeer verschillende locaties. Zij had al de nodige voorbereidingen getroffen tijdens onze workout en de vele ingrediƫnten klaargezet. Insta-maatje Els was intussen ook gekomen en we gingen samen aan de slag met ƩƩn van de recepten.
Mariska gaf ons duidelijke uitleg over de verschillende recepten (6 stuks) die we vanavond gingen klaarmaken. Ook gaf ze tips om de recepten met kleine aanpassingen glutenvrij en/of lactosevrij te kunnen maken. Kan heel handig zijn!

Het recept dat Els en ik mochten maken, was “speculaas-sportrepen”. Ja hoor! Alsof ze wist dat ik zo dol ben op speculaasjes! *zucht* ik kon er niet eens stiekem eentje oppeuzelen, want het was keurig afgepast voor het recept hihi…

Al snel waren we allemaal druk bezig met de verschillende recepten. Er werd ontpit, gesneden, gehakt, geblend, verkruimeld…


Twee van de recepten gingen in de oven, de andere vier waren “no-bake” receptjes. De diversiteit was erg groot, van spinazie-geitenkaasmuffins tot salted caramel-pistacheballetjes en van Irish Coffee-cake tot speculaas-sportrepen.

Toen alle recepten klaar waren, hebben we uiteraard overal lekker van geproefd. Wauw, wat een verschillende smaken zeg! Uiteindelijk zat de avond er weer op en stapte ik, met nog een paar overgebleven hapjes en de recepten in een leuk mapje, weer in de auto op weg naar huis. Eh tja… Als je dan nog ruim een uur moet rijden… Die overgebleven hapjes hebben mijn huis niet meer gehaald in elk geval! hihi…


Ik vond het erg leuk om mee te maken, zowel de workout als de workshop! Veel van die oefeningen ga ik proberen zelf thuis met regelmaat te doen, om onder andere mijn core te versterken!
En die hapjes? Die ga ik zeker thuis nog een keer maken! Ik denk dat ik maar een dobbelsteen ga gebruiken om te bepalen welke ik het eerst ga maken, ik kan toch niet kiezen! hihi…

Nogmaals, Bianca en Mariska bedankt voor de gezellige avond, ik heb er van genoten en veel geleerd!

 

2 reacties op “Eerst een work-out, vervolgens een work-shop… En alles ging op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.