Mijn week 17, april is voorbij, we zitten alweer in mei!

En dan is het weer heel rustig, na een marathon, speciale training en een 10 mijl op rij… Deze week stond er niets bijzonders op het programma. Geen wedstrijdjes, geen evenementen… Ook wel weer eens heerlijk om gewoon te genieten van “niks moet, alles mag”! Gewoon een rondje lopen als ik zin heb!

Work, work, work

Maandag en dinsdag had ik het erg druk met m’n werk als pedicure. Ik blijf het zo fijn vinden om mensen weer met een tevreden gevoel en zo mogelijk pijnvrij weer de praktijk te zien verlaten!

Maar een rondje lopen zat er dus niet in.
Ook op woensdag kwam het er niet van helaas, het weer was nu niet bepaald om te juichen en in huis was ook nog genoeg te doen naast mijn werk.
Ik had ook deze week nog niets concreet om me op te richten, zodat de verleiding om te niksen groter was dan de drang om naar buiten te gaan. Ja, soms ben ik echt wel van suiker hoor hihi…

Koningsdag rondje?

Donderdag dan, Koningsdag! We hadden de vlag opgehangen en met oranje accessoires keken we onder het genot van een oranje tompouce (het begin van) het Koninklijk bezoek aan Tilburg.

Na nog wat (saaie) huiselijke activiteiten wilde ik ‘s middags wel een rondje gaan lopen. Maar ja, we kregen visite, dan ga je ook niet ineens er tussenuit… Dus snel het idee van dat rondje maar weer van me af gezet, want het was wel weer ontzettend gezellig!

En zo was het ineens vrijdag, en had ik sinds de 10 mijl van Antwerpen niet meer gelopen! Oeps! Toch de komende weken m’n loopjes maar gewoon als afspraak met mezelf inplannen en gewoon gaan, ik vind het gewoon veel te lekker om te doen!

Baantraining

Vrijdagavond stond ik wel weer op de baan. Het was weer heerlijk om lekker te intervallen, en we genoten weer van een fijne training! Na de warming-up en de (core)oefeningen op het matje gingen we flink aan de slag met loopscholing. Voor de eerste keer sinds de marathon deed ik weer op “vol vermogen” mee. Wat voelde dat goed! Ook de intervallen gingen weer erg lekker, en zo keerde ik met een zeer voldaan gevoel weer naar huis.

Zandhappen op zondag

Zondagochtend ging ik weer op pad, dit keer met de “zondagdames”. Marga was onze levende TomTom vandaag en stuurde ons over de leukste paadjes dwars door de bossen en over de Eelerberg en Hellendoornse Berg. Lekker zandhappen dus!  Wat onwijs gaaf om dit weer te doen, na die talloze kilometers op asfalt de afgelopen maanden! En het zonnetje maakte het helemaal af. Kortom: dit was ouderwets genieten en volop gezelligheid!


De rest van de dag genoot ik thuis van het prachtige weer. Er stond wel flink wat wind, maar in de zon en uit de wind was het echt heerlijk! Meer van dit soort dagen please!!!

En met het einde van deze week is ook april voorbij. April, de maand waarin ik trampolines onveilig maakte in Amsterdam, de marathon liep in Rotterdam, een te gekke training mocht meemaken in Amersfoort en m’n eerste buitenlandse wedstrijd liep in Antwerpen. Ja, het was een heerlijk drukke maand, waar ik volop van genoten heb! Ik sluit de maand af met 124 hardloop-kilometers op m’n tellertje.

En wat mei voor me in petto heeft? In eerste instantie start ik lekker rustig, pas in het weekend van 20 mei heb ik vooralsnog iets gepland. En dat is dan direct het hele weekend, van vrijdag t/m zondag. We gaan dan namelijk met de “Pieter-groep” naar Schiermonnikoog voor een trainingsweekend! Ik zal de maand afsluiten met de Stationloop, waarbij ik revanche hoop te nemen op de editie van vorig jaar. Wellicht komt er nog wat leuks op mijn pad deze maand, ik heb nog wel wat op het oog waarover ik nog een het nadenken ben…

En zo zitten we niet alleen in een nieuwe maand, maar ook in een nieuwe week. Een week waarin ik, net als in afgelopen week, niets bijzonders gepland heb… Ik ga in elk geval wel mijn best doen om mijn trainingen te lopen deze week. Of dat gaat lukken? Dat zie je volgende week weer.

Hoe houden jullie de motivatie om te lopen er in, als je geen concrete doelen hebt en het weer nogal tegenzit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.