Back on track

Hoe vreemd kan een balletje rollen?!

In augustus was ik nog in de race voor een ticket naar de marathon van New York, een maand later maak ik de balans op met nauwelijks (hardloop)kilometers in de benen… Wat er in de afgelopen tijd is gebeurd? Erg weinig op loopgebied, des te meer in mijn hoofd.

Vanaf het moment dat duidelijk werd dat ik helaas niet het ticket naar New York had gewonnen, had ik geen doel meer om naar toe te werken. Daarbij kwam, dat ik op dat moment lekker in Zuid-Frankrijk zat te genieten van mijn vakantie en verdwenen mijn sportspullen daar even onderin de kast. Ach, ik had al ruim een jaar vol continue getraind, die twee vakantie-weken kunnen vast geen kwaad. Een pauze dus. Maar toen kwam ik weer thuis, ging het “gewone leven” weer van start en waren er wel heel veel ballen die ik ineens weer in de lucht moest zien te houden. En zo werd mijn loop-pauze nog een paar weken verlengd. In die paar weken kon ik wel alles weer even goed op een rijtje zetten. Stilzitten deed ik niet, maar actiever dan dagelijkse gezellige rondjes met de hond werd het ook niet.

Opstartproblemen

Toen ik dan ook uiteindelijk 10 september weer met ons gezellige groepje dames ging lopen, merkte ik dat ik deze loopjes en hun gezelligheid echt gemist had. Maar wat was ik blij dat ik de ruim 11 kilometer een beetje kon volhouden. *oef* Hierbij moet ik wel opmerken, dat ik zelf de persoon was die deze route had bedacht. 11,5 km over de hei, die nog net niet helemaal uitgebloeid was, vond ik wel mooi om weer mee te beginnen. Het was een pittig rondje voor mij hoewel ik oprecht heb genoten van deze run, zoals ook vast wel te zien is aan mijn gezicht… hihi…

Maar er is dus wel werk aan de winkel!
Het was wel weer als vanouds een feestje om over de heide te lopen, lekker te genieten van de prachtige omgeving en intussen gezellig al lopend met elkaar te kletsen over van-alles-en-nog-wat.

Trainingen weer oppakken

De afgelopen weken ben ik rustig begonnen, met 2 trainingen per week: de baantraining en de duurloop op zondag. Ook afgelopen zondag ging ik weer met een gezellige groep dames op pad, dit keer aan de Hellendoornse kant waar we door het bos gingen, heuvelop en heuvelaf… En dat 15 kilometer lang. In het begin viel het nog wel mee met de heuvels.

Maar eenmaal “diep in het bos”… Hoewel het zo langzamerhand wel bekend terrein voor mij is, liet ik me toch weer te grazen nemen helaas. Want zoveel klimmen en dalen op bospaadjes is toch echt nog een beetje te veel van het goede voor mij op het moment. Ik was dan ook blij dat we weer bij ons vertrekpunt terug waren! En ja, ik heb tussendoor ook gebruik gemaakt van de fiets die één van de dames had meegenomen. Een paar dames zijn aan het trainen voor een evenement waarbij ze afwisselend zullen gaan fietsen en lopen en op deze manier kunnen ze dat mooi uitproberen. En ik had een prettige escape hihi…
–foto: Ilse–

Planning

Deze week zal er een derde run bij komen, hoewel ik de wekelijkse afstand nog even niet uitbreid. Er staat namelijk al een wedstrijd op het programma! Ik begin met een wedstrijd over 5km, de Cityrun in Nijverdal. Vandaag, zondag 24 september, zal om 14:30 het startschot klinken. In juni heb ik een mooi nieuw PR neergezet op de 5km. Ik vraag me af hoe ver ik daar van verwijderd zal blijven. Nee, ik heb geen enkele illusie dat ik dat PR zal evenaren of zelfs verbreken. De omstandigheden zijn dan weliswaar ideaal, ik heb wel aan conditie ingeboet. Ik zie het als een mooie nul-meting, om te zien waar ik nu sta om van hieruit weer te gaan opbouwen tot halve marathon afstand. En even vooruit denkend, vind ik dat dit in 2 maanden prima te doen moet zijn. Misschien ga ik in november de Zevenheuvelenloop weer doen, is toch weer een mooi ijk-moment! Maar first things first… Eerst vanmiddag die 5km weer proberen te knallen!

Ik ben weer lekker aan het genieten van het hardlopen.  De afstand en het tempo bouw ik nu weer rustig op. Laat het najaars seizoen maar ècht beginnen nu, I’m back on track!

Ik heb er weer onwijs veel zin in!
Hebben jullie nog leuke plannen de komende tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.