Winterslaap voorbij, lente kom maar op!

Nadat ik de hele herfst en winter een diepe winterslaap heb gehouden hier op mijn blog, is het nu aan het begin van de (meteorologische) lente natuurlijk het uitgelezen moment om weer heerlijk hier aan de slag te gaan! Maar natuurlijk verdienen jullie eerst een korte update over de afgelopen maanden.

Winterslaap

Die winterslaap gold zeker niet voor mij als persoon, stilzitten deed ik niet. Per 1 oktober ben ik ook gaan bloggen voor Just Keep Running. Hoe gaaf is dat! Al sinds 2014 ben ik trouw volger en lezer van hun site en heb in die jaren een fijne vriendschap opgebouwd. Zeker Patricia heeft een speciaal plekje bij mij, we hebben altijd zó enorm veel plezier als we samen zijn! En oh, wat kijk ik nu al weer uit naar ons volgende gezamenlijke evenement!

Ook heb ik in die afgelopen maanden het lopen weer goed opgepakt. Nadat ik helaas niet naar New York mocht met New Balance, heb ik mijn loopschoenen veel te lang niet aangehad. Die opbouw viel mij dan ook vrij zwaar, maar dat was wel even een eye-opener, zoals je hier kunt lezen.. Nieuwe doelen moesten er dus komen! Ik neem je even in het kort mee door de afgelopen maanden.

Marathon Eindhoven Oktober

Marathon? Oké, grapje natuurlijk… De marathon van Eindhoven is de tweede zondag in oktober. Maar op de zaterdagavond is ook de 10 kilometer night-run. Daar deed ik aan mee. Ik had geen verwachtingen, puur om te zien waar ik nu sta. Het viel me niet tegen gelukkig!  De rest van de maand oktober gebruikte ik om mijn tempo op die 10 kilometer weer een beetje terug op niveau te krijgen. Ik maakte ook nog even een “uitstapje” naar Amsterdam, waar ik de 8km liep bij de Amsterdam Marathon. Ik besloot samen met Linda te gaan lopen en werd haar haas van de dag, net als in Antwerpen. Oh wat hebben we (weer!) lol gehad onderweg!
Dat ik die maand uiteindelijk met een nieuw PR afsloot was wel heel gaaf, maar oh zo onverwacht! Ik kon héééél last minute (als in: anderhalf uur voor de start) het startbewijs van iemand anders overnemen voor de 10 kilometer van de Diepe Hel Holterbergloop. Compleet onvoorbereid en zonder verwachtingen ben ik hier van start gegaan, de benen nog lichtelijk vermoeid van de zware baantraining 2 dagen eerder. Uiteindelijk kwam ik na 1:00:51 over de finish! Hoe dan!?

Tussenmaand November

Oké, niet echt een tussenmaand, want ik liep mee met de estafettemarathon in St. Oedenrode, het cross-circuit begon weer met de eerste cross in Rijssen en ik liep de Holterberg Classic Trail. En toch voelde dit wel als een tussen-maand. In november heb ik al wel veel plannen gemaakt en vooruit gekeken op de eerste maanden van het nieuwe jaar.  En ik sloot de maand af met een workshop paaldansen waar ik aan mee mocht doen, op uitnodiging van Anita Active! 

Santastreak December

In december was het voor mij, net als de beide voorgaande jaren, weer een dagelijks hardloopfeest! Elke dag liep ik hard, met een minimum van 2 kilometer per keer. En oh wat vond ik dat weer gaaf om te doen! Heel stiekem had ik voor mijzelf al bedacht om dit ook in het nieuwe jaar te blijven volhouden. Dit dagelijks lopen geeft me zó veel energie! Daarnaast heb ik in december ook heerlijk een mooie duurloop in de Betuwe gemaakt samen met Maaike, in de “achtertuin” van Meike en liep ik de Nijverdalsebergcross. Naast het feit dat december sowieso al een feestmaand is, met Sinterklaas, mijn verjaardag en de kerstdagen, voelden deze dagelijkse loopjes en gezamenlijke duurloop ook als feestjes!

Kwakkel Januari

Dat dit dagelijks lopen al op 2 januari eindigde was iets dat ik niet had kunnen bedenken. Eerst in de ochtend Harry nog even geholpen met sjouwen van meubels (hij ging schilderen) om vervolgens met het uit de auto halen van mijn boodschappen m’n linkerknie te verdraaien. AU!! Hierdoor kon ik 10 dagen veel minder lopen dan de bedoeling was. Gelukkig voelde ik mij goed genoeg om 14 januari de Halve van Egmond te gaan lopen. Dit was weer een bijzonder mooie maar ook zware wedstrijd. Vorig jaar had ik deze ook gelopen. (hier kun je dat verslag teruglezen)
En ja, mijn knie hield het goed vol! Helemaal blij dat ik nu weer verder kon gaan met mijn trainingen, werd ik vervolgens platgeslagen door de griep. Nee, niet even een paar dagen wat ziekjes, maar echt een week lang met hoge koorts, spierpijn en alles wat er maar bij komt. Om vervolgens nog 2 weken nodig te hebben om weer een beetje hersteld te zijn. Bah!

Fantastische Februari

Gelukkig was ik net op tijd hersteld om met het hele team van Just Keep Running te kunnen genieten van een weekendje weg. Heerlijk genoten, gelopen, gezwommen, gekletst en gegeten met elkaar. Vervolgens breidde ik stukje bij beetje mijn trainingen weer uit om terug te komen op het niveau van voor de griep. Oké, dat ik eind van de maand mijn arm deels uit de kom had getrokken zeggen we er maar even niet bij… Ja, een oude bekende kwaal van mij, die gelukkig al meer dan een jaar geleden voor het laatst voorbij kwam. Nu had ik het geluk dat ik al direct bij de fysio terecht kon, dus na twee goede massages en tapen gaat het weer een stuk beter.

Op de planning

En dan is februari voorbij, de meteorologische lente is zelfs al begonnen. Hoewel dit laatste zeker niet merkbaar is, het vriest dat het kraakt en de oostenwind maakt het ook nog eens extra koud! Het trainen is deze week dan ook best lastig gebleken voor mij. Ik krijg met geen mogelijkheid mijn benen warm en voel mijn spieren al verkrampen als ik gewoon de hond uit laat! Nee, een spierblessure wil ik absoluut niet riskeren nu, ik heb veel te gave plannen!

Marathon

Ja, echt, ik ben weer druk bezig in de voorbereidingen voor een marathon! Het zal mijn derde gaan worden en tevens mijn tweede in Rotterdam. Ik heb nog een appeltje te schillen met deze, zoals je kunt lezen in mijn verslag van vorig jaar. Mijn doel dit jaar? Eindelijk die grens van vijf uur doorbreken! Ik zal jullie hier op de hoogte houden deze laatste maand, van mijn voorbereidingen. In de aanloop naar de Marathon van Rotterdam zal ik de halve marathon gaan lopen in Den Haag, de CPC Loop. Deze stond al heel lang op mijn lijstje, en volgende week mag ik hem dan eindelijk lopen.

Wat kun je hier verwachten?

Ik zal de komende tijd nog uitgebreider een update geven over mijn trainingen, maar ook wat ik nog meer doe om zo sterk mogelijk aan de start te verschijnen op 8 april.
Daarnaast heb ik weer een aantal boeken waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Die ga ik lezen en dan zien jullie hiervan ook reviews terug op mijn blog. Ook ben ik weer heerlijk aan het experimenteren in de keuken. Als ik weer een leuk recept heb ontdekt, zal ik die ook met jullie delen.

Zo, dit was het voor nu, neem gerust af en toe een kijkje want er komen vanaf nu geregeld weer artikelen online!

4 reacties op “Winterslaap voorbij, lente kom maar op!

  1. he wat leuk hoe ga je naar den haag? of naja hoe ga je terug? ik ga ook de halve lopen en misschien is het leuk om te meeten en als je gaat treinen kunnen we ook gezellig samen reizen 😀

  2. Wat een leuk verhaal om te lezen Nicole!! Je schrijft erg boeiend!! Succes in Den Haag!! Met zo’n killerbody gaat dat vast lukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.