Dag september

September is al weer voorbij! Een maand waarin ik een aantal evenementen bijwoonde, mijn jongste zoon 18 jaar werd en ik mijn running streak moest beëindigen. Het was weer een lekker drukke maand, hoewel het op hardloopgebied niet helemaal ging zoals ik vooraf gehoopt had.

Varen over de Amstel

Ja, één van de hoogtepunten deze maand was wel de vaartocht die ik heb mogen maken over de Amstel. Met z’n achten genoten we van het fijne weer, de omgeving en een heerlijke lunch bij het Amstel Hotel. Dat ik toen al voor de tweede keer in één week in Amsterdam was, had ik vooraf niet kunnen bedenken. Eerder die week woonde ik namelijk een clinic bij, over “mindful running” in het Vondelpark. Erg interessant en leerzaam!

Heiderondjes for the win!

Ja, heiderondjes… Ik hou er zo van! Eigenlijk vind ik de Sallandse Heuvelrug in elk jaargetijde wel erg mooi, maar aan het eind van de zomer en begin van het najaar kleurt de heide mooi paars. Dan wil ik natuurlijk extra graag daar lopen! Door de droogte van afgelopen zomer heeft de heide het dit jaar moeilijk en is het minder paars dan andere jaren. Het is er echter niet minder mooi door.

Exit running streak

Helaas… na 143 dagen is mijn running streak gestopt. Jammer genoeg vonden mijn kuiten de baantraining met zeer intensieve intervallen niet leuk, om er maar eens een understatement tegenaan te gooien. Ze stonden ongeveer op ontploffen! Dat dit 3 dagen voor de Dam tot Damloop gebeurde, was nog eens extra vervelend. Ik baalde ontzettend!

Dam tot Damloop

Ja, die kon ik, dankzij een pittige behandeling van de fysio en rust, alsnog lopen! Niet voor een snelle tijd, maar wel als duurloop. Het was vooral erg nat en koud, maar ik liep wel lekker en heb enorm veel lol gehad onderweg. Het verslag en de videobeelden kun je hier terug zien.

Pop-up gym…

Dinsdag 25 september was ik in Rotterdam, waar ik gezellig met Patricia naar de pop-up gym ben geweest van Flexpower Europe. Hier konden wij ons flink in het zweet werken en hun nieuwste product testen. We sloten de dag af met een gezellig etentje, heel veel bijkletsen en brainstormen over allerlei ideetjes. En zoals altijd hadden wij ook vandaag weer veel te weinig tijd…

Alleen maar volwassenen…

Eh, ja. Onze jongste zoon is eind september 18 geworden. Officieel hebben we dus nu geen “kinderen” meer in huis, maar alleen nog maar volwassenen. Kleine kindjes worden groot! En mama wordt alleen maar ouder 😉 Maarre… het blijft toch je kind hè. In dit geval eentje die een “kitchen take-over” deed om zelf de taarten en cake te maken. Natuurlijk heb ik ze alle drie geproefd, dit mag hij vaker doen!

Girls on a mission

De laatste vrijdag van september ging ik met de lieve Joyce en Deborah hardlopen in en rond de Soester Duinen. We gaan met z’n drietjes in november naar Terschelling, voor het Berenloop-weekend. Daar zullen we op de zaterdag meedoen met de 5 kilometer van de “kleintje Berenloop” en op zondag de halve marathon “Berenloop” gaan doen. Het was een enorm gezellige dag, met pittige zandstukjes! Wordt vervolgd 😉

======================

De hardloop-teller komt in september uit op 93,41 km. Dit is ongeveer 30 kilometer minder dan ik had gehoopt helaas. De laatste week van de maand heb ik nauwelijks gelopen om mijn kuiten goed te kunnen laten herstellen. Wel ben ik met de fysio bezig gegaan, om te proberen de oorzaak te achterhalen om zo herhaling te kunnen voorkomen.

Op de planning voor oktober

Momenteel lijkt oktober een heel rustige maand te gaan worden.
Uiteraard staat de halve marathon van Eindhoven op de agenda. Met nog twee weken te gaan begin ik enorm zenuwachtig te worden. De laatste tijd gaat het lopen niet zoals ik zou willen namelijk. Zou een PR er dan nog wel in zitten???
Een week later staat er een straatfeest gepland. Erg leuk en gezellig, vooral als het weer ook nog een beetje meewerkt.
Verder staat er nog niets in mijn agenda. Oké, naast mijn werk bedoel ik dan.
Er zal vast wel weer iets voorbij komen, op welk vlak dan ook.

Wat heb jij gepland staan voor oktober?

Oktober, kom maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.