Het herfstseizoen is in volle gang

Was het in de maanden juli en augustus wat stil op het gebied van de vele wedstrijden, nu kun je weer elk weekend op vele plaatsen meedoen met wedstrijden variërend van 5 km tot de hele marathon. Ja, het herfstseizoen is weer volop begonnen! Ook voor mij? Wat zijn mijn plannen voor dit najaar?

Een halve marathon

Al in juni besloot ik, dat ik dit najaar de focus wilde leggen op de halve marathon. Na mijn marathon in april, had ik de maanden mei en juni gebruikt om mezelf te verbeteren op de 5 en 10 kilometer, nu wordt het tijd om te zien wat er mogelijk is op de halve marathon. Maar welke? Al snel was ik er uit, het wordt de halve van Eindhoven! Deze heb ik al eens eerder gelopen, dus dan zou het misschien leuker zijn om een andere te kiezen. Toch ga ik voor Eindhoven, omdat die half oktober plaatsvindt. De kans op prima loopweer is dan prima, terwijl het in september nog wel eens heel warm kan zijn. Ik twijfelde nog over Amsterdam, een weekje later, maar volg toch mijn gevoel en ga dus Eindhoven lopen. Toen ik mij inschreef, wist ik natuurlijk niet dat we eerst nog een extreem warme zomervakantie zouden krijgen. Toen ik nog even naar een leuke foto zocht hier bij, kwam ik onderstaande weer tegen. Die maakte ik in 2016, de middag voor ik mijn allereerste marathon zou lopen. Deze finishstraat zal er nu heel anders uitzien, maar ik kijk er wel weer naar uit!

En dan nóg een halve marathon?

Ik had me nog maar amper ingeschreven voor Eindhoven, toen twee lieve dames met het idee kwamen om begin november de halve van Terschelling (de Berenloop) te gaan doen. Of ik er voor voelde om met hun mee te gaan? Daar heb ik niet heel lang over na hoeven denken hoor, ja dus! En zo loop ik 3 weken na Eindhoven al weer een halve marathon! Die zal heel anders zijn, zeker niet geschikt om een aanval op mijn PR te gaan doen. Het parcours gaat door de duinen (heuvels dus), over strand… Ik ken de Berenloop nog niet, maar de omschrijving van de route doet mij een beetje denken aan Egmond: duinen, strand, onverhard, verhard… een mix dus van allerlei soorten ondergrond. Ik ben heel benieuwd, ik heb er zin in!

En dan komt er ineens nóg iets op je pad…

En tja, alsof dat nog niet genoeg is, komt er ineens nog een wedstrijd op mijn pad, eentje die ik al wel een paar jaar op mijn verlanglijstje had staan, maar nog nooit heb gelopen. Ik heb het hier over de Dam tot Damloop. Van heel veel mensen om mij heen hoor ik dat dit een wedstrijd is, die je echt eens gelopen “moet” hebben. In de vier jaren hiervoor, kon ik twee keer sowieso niet, de andere twee keer was ik te laat met de (reguliere) inschrijving en verlegde ik mijn focus naar andere evenementen. En nu dan toch! Ik ben heel benieuwd, ik laat mij verrassen! Van diverse mensen heb ik al de nodige verhalen gehoord, over de “ellende” van de IJtunnel, het enorme feest zodra je Zaandam binnenkomt… Volgende week zondag, 23 september, is het al zo ver en mag ik daar flink aan de bak, zoals de slogan van de Damloop zelf al zegt: “DAM FAST”!

Alles past in mijn plan

De halve van Eindhoven is mijn grote PR-doel van dit najaar, ik hoop daar mijn oude PR uit 2016 uit de boeken te kunnen lopen. In de aanloop daar naar toe zou ik 9 september een 5 mijl-wedstrijd lopen, om een mooi meetpunt te hebben. Ik kon helaas niet, maar nu kwam bij toeval dus die Damloop op mijn pad. Dat gaat nu mijn ijkpunt worden op weg naar de halve. De halve van Terschelling (de Berenloop) is niet een wedstrijd waar ik kans maak op verbetering van mijn PR, die wil ik graag lopen omdat ik het idee heb dat het een heel mooie uitdaging zal zijn. Het parcours gaat over strand, door de duinen, over de weg… Van alles wat dus, wat het zwaarder maakt dan een vlakke halve marathon over asfalt.

En die Berenloop markeert dan voor mij mooi de overgang van het wegseizoen naar het cross- en trailseizoen in de wintermaanden. Natuurlijk zal ik ook lekker op het asfalt blijven lopen, maar juist in de maanden november-januari is het zo heerlijk om het zand (en heuvels) op te zoeken: modder happen, plassen stampen… Maar zover is het nog niet.

Nu eerst de Dam tot Damloop! Ik heb er zin in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.