Doelen, plannen en wensen voor 2019

Goede voornemens… Elk jaar zijn ze er weer, die heerlijk nutteloze kreten. Want wees eerlijk: Hoe vaak heb je zelf niet geroepen “ja maar komend jaar ga ik ècht…” Ik zelf wel in elk geval. Dat doe ik dus niet meer, als iets niet concreet is, werkt het niet voor mij.

Daarom werk ik nu met plannen en doelen. Een doel is veel concreter en is iets om naar toe te kunnen werken. Het voornemen “ik wil dit jaar echt afvallen” is niet concreet, maar het doel “eind dit jaar wil ik 10kg lichter zijn door betere voeding en sport” is dat wel. Maar wat zijn mijn plannen en doelen dit jaar?

Hardloopdoelen

Op 9 maart hoop ik de 25km van de Sallandtrail (weer) te lopen. In 2016 liep ik deze ook, de afgelopen 2 jaren paste deze trail niet in mijn (marathon)schema. Tijd voor een re-match dus!

Daarnaast wil ik dit jaar mijn PR op de halve marathon aanscherpen. In 2018 heb ik al nieuwe PR’s mogen noteren op de 5 en 10km en de hele marathon, dit jaar gaat de focus op de halve. Een evenement waarbij ik dat wil gaan doen heb ik nog niet gekozen, maar het voorwerk begint al!

Het derde, en misschien wel belangrijkste hardloopdoel, is dat ik zoveel mogelijk blessurevrij wil blijven genieten van elke training, elk evenement… Kortom: Genieten staat voorop!

Credits: website Sallandtrail.nl

Meer lezen

Ja, ook naast het hardlopen heb ik mij een paar doelen gesteld. Eén daarvan is dat ik dit jaar toch echt meer boeken wil lezen. Afgelopen jaar kwam ik niet eens op 10 boeken, voor dit jaar heb ik een streefaantal van 12 boeken. Voor sommigen lijkt dit niet veel, want was is nu 1 boek per maand? Voor mij zal dit hopelijk een haalbaar doel zijn. Het getal 12 is dan ook voor mij een stok achter de deur. En mocht ik dat al in bijvoorbeeld september halen? Dan schroef ik mijn doel alsnog op.

De boeken die ik wil lezen zijn ook heel divers, van hardloopgerelateerde boeken tot boeken over zelfontwikkeling, van thrillers tot romans.

Meer bewegen naast het lopen

Oké, van mei t/m september afgelopen jaar liep ik dagelijks m’n rondjes, dus kreeg ik echt wel veel beweging. Maar dat bleek te eenzijdig te zijn, ik kreeg helaas te maken met een vervelende blessure. Om hopelijk blessurevrij te blijven, wil ik naast mijn 2-3 hardlooprondjes per week ook 2-3 keer per week de oefeningen blijven doen die ik in de blessureperiode van mijn fysio heb gekregen.

Daarnaast heb ik in december kennis gemaakt met yoga. Via het YouTubekanaal “Yoga with Adriene” kwam ik de 30-dagen challenge voor januari tegen. Deze ben ik nu aan het volgen en ik wil yoga blijven doen, een beetje meer spiercontrole en lenigheid zijn zeer welkom!

Bullet Journal

Ja, mijn bullet journal… Ik vind het een heerlijk iets om mee/in te werken. Dit jaar pak ik het weer flink op, nadat ik het afgelopen jaar toch wel weer wat heb laten versloffen. Ik kan er enorm van genieten om dingen af te vinken, een planning op papier te zetten, afspraken te noteren… Zo zal ik ook de yoga-challenge in mijn bullet journal verwerken.

Mijn blog

Na een flinke dip afgelopen zomer ben ik weer lekker bezig met mijn blog (en vlog). Dit wil ik graag zo doorzetten in 2019. Ik geniet er van om updates te geven over het hardlopen, boeken die ik gelezen heb te reviewen, zo nu en dan een recept te delen en om je via mijn vlogs een inkijkje te geven in mijn weken.

Tot zover mijn doelen. Mijn plannen?

Allereerst zijn dat de 10 mijl bij de Midwintermarathon en de 25km bij de Sallandtrail. Ik heb me voor beiden al ingeschreven, die plannen liggen er dus al concreet.

Harry wordt dit jaar 50, dat laten we natuurlijk niet zonder feestje voorbij gaan. Voor dat feest zijn de plannen al “in de maak”.

En verder? Ik zie vanzelf wel wat er op mijn pad komt. Het jaar is nog jong, er valt nog zoveel te beleven en ontdekken. En het is ook enorm leuk om niet alles al bij voorbaat volgepland te hebben. Laat je maar verrassen door wat het jaar je biedt.

Heb jij ook concrete doelen voor dit jaar?

4 reacties op “Doelen, plannen en wensen voor 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.