mei bloesem header

Plannen en doelen #5, mei

Mei, weer een nieuwe maand, nieuwe plannen en doelen! Het belooft al bij voorbaat een gezellige maand te worden, met leuke evenementen, feestjes… En ook deze maand stel ik mijzelf weer een aantal doelen.

Evenementen in mei:

op zaterdag 18 mei sta ik samen met nog vele andere #Anitaladies en enthousiastelingen aan de start van de Muddy Angel Run in Amsterdam! Het belooft een mooi feestje te worden, waar jij ook bij kunt zijn! Wil je samen met ons in het speciale #anitamuddyangels startvak, schrijf je dan snel in! En ik mag je ook nog 25% korting geven, dus… stuur me een berichtje en je krijgt de kortingscode van mij! Lijkt modder je niet wat? Eens moet de eerste keer zijn toch? En modder is goed voor je huid zeggen ze 😉 Kom met ons meedoen, vijf kilometer lachen, gieren, brullen door de modder! Enne… Dat kan een prima warming-up zijn voor bijvoorbeeld de Marikenloop op zondag natuurlijk!

Een ander evenement dat vet gedrukt in mijn agenda staat, is het trainingsweekend met Atletics. Na Ameland, Schiermonnikoog en Egmond aan Zee is het nu tijd om naar de Loonse en Drunense Duinen te gaan. Dit jaar voor het eerst dus geen pootje baden in de zee! Op instagram zie ik al wel eens foto’s van de Loonse en Drunense duinen… Ik ben heel nieuwsgierig naar dat gebied, maar heb ook ergens wel bedenkingen: Die duinen zijn grooooot! Dus mul zand! Als je mij een beetje kent, weet je hoe ik over mul zand denk. 😉

Feestje!

Ik sluit de maand af met een groot feest! Mijn lieve Harry wordt deze maand 50 en dat hopen we gezellig te gaan vieren met een heleboel lieve vrienden, familie en collega’s.

Mijn doelen voor mei

De afgelopen paar maanden heb ik eigenlijk niet goed genoeg voor mijzelf gezorgd. Moet ik wel even vooropstellen, dat ik echt wel genoten heb van het hardlopen, het werk op kantoor èn in mijn praktijk, net als lekker eten hoor. Maar de afgelopen twee weken was ik continu enorm moe, mijn broeken zitten weer strakker… Het heeft even geduurd en er was even een goed (whatsapp)gesprek voor nodig om mij een spiegel voor te houden, maar de knop is weer om! Mijn doelen voor deze maand zijn eigenlijk in één woord te omschrijven:

Balans!

Niet doorslaan in bankhangen, of juist als een idioot sporten, alles eten wat los en vast zit, of juist alleen nog maar op worteltjes knagen… Ik heb het iets concreter gemaakt:

  • minimaal 2x per week hardlopen (vorige maand lukte dat nèt niet elke week, deze maand dus herkansing)
  • minimaal 2x per week spieroefeningen, o.a. buik- bil- en armspieren kunnen nog wel wat kracht gebruiken, zeker met die Muddy Angel Run die er aan komt.
  • gezondere voeding, voornamelijk echt goede voedzame voeding (veel groenten, wat meer eiwitten en vitten, minder koolhydraten…)
  • Beter rust nemen. Ik ga nog te vaak pas na 23:00u naar bed, terwijl mijn wekker al om 6:40 weer gaat. Da’s niet goed hè!

Kortom: aan de ene kant lekker genieten van alles wat ik gepland heb staan, aan de andere kant de teugels aantrekken en echt de touwtjes weer goed in handen nemen en houden. Want tja, die riem moet toch wel weer een gaatje strakker kunnen hoor! En nu de knop om is, ga ik ook direct aan de slag. Alvast een “kickstart” hopelijk, en dan natuurlijk wel lekker genieten tijdens het trainingsweekend en het verjaardagsfeest. Balans is de key!

Heb jij nog leuke plannen en doelen voor mei?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.