Hoe verliep mijn week 8?

Afgelopen week eindigde ik op zondag met de parcoursverkenning van de Sallandtrail.
Deze week begon ik met flinke spierpijn in mijn kuiten en bovenbenen. Gek hè? hihi…
Hoe ging het verder deze week?

Maandagmiddag had ik een afspraak bij de huisarts, ik heb de laatste tijd helaas weer aardig last van mijn nek/schouder/linkerarm (vooral tintelingen uitstralend naar mijn duim). Hiervoor ben ik nu doorverwezen naar een manueel therapeut. Ik hoop dat hij mij verder kan helpen. Ook heb ik nogal last van droge, vermoeide ogen, waarvoor ik oogdruppels heb gekregen. Dat is nog best een dingetje hoor, ik draag geen lenzen dus heb nooit “iets” in mijn ogen gedaan. Lastig!

IMG_1149

 

Dinsdagavond heb ik met 3 hardloopmaatjes samen getraind. Op het programma stond 5-3-2 km in verschillende zones, totaal 10km dus. Ik was vooraf vooral heel benieuwd hoe mijn benen zouden reageren, aangezien de spierpijn van zondag nog niet helemaal weg was.
We hebben heerlijk gelopen, onderweg lekker kletsend over van-alles-en-nog-wat. Zelfs het snelle blok van 3 kilometer konden we min of meer pratend afleggen. Het weer was ook erg vriendelijk voor ons: De bewolking brak steeds verder open en halverwege zagen we zelfs de maan, wat voor een bijna Sinterklaas-achtige sfeer zorgde.

IMG_1158
Toen ik na afloop weer naar huis reed, begon het weer te regenen. hihi… lucky us! En die spierpijn? Die had ik er na een paar kilometer aardig uit gelopen. Bij thuiskomst was de spierpijn toch wel weer aanwezig. Ach, donderdag pas weer trainen, dan zal het wel weer weg zijn…

IMG_1159

 

Donderdagmiddag kon ik terecht bij de manueel therapeut. Het lijkt er toch heel sterk op, dat ik een zenuw klem heb zitten tussen mijn zesde en zevende nekwervel. Nu gaan we in een aantal stappen proberen die wervels weer wat losser te krijgen, ik ben er dus nog maar niet zo weer van af.

IMG_1176

En ‘s avonds hadden we weer baantraining. Dit keer geen vooraf vastgestelde intervallen, geen tabel-tijden meenemen… We hebben in spelvorm gelopen, en wàt een lol hadden we! Je voelt je op zo’n moment gewoon weer even kind, en het fanatisme zorgt voor een extra sprintje op z’n tijd hihi… We liepen in treintjes, waarbij de voorste (locomotief) het tempo aangaf, en de volgers (wagons) moesten volgen. En dat gedurende 1-2-3-2-1 minuut. Ook deden we een sprint-estafette, waarbij het estafettestokje doorgegeven moest worden, en zelf weer terug naar je startpositie. Bij de derde keer moest je zelf mee voor het slotrondje.
En we gingen kaarten… eh, oké, niet echt kaarten, maar kaarten zoeken. Op het middenterrein lagen kaarten van Aas t/m 10 onder hoedjes verstopt. Als team moest je die van jouw soort (schoppen, harten enz) op volgorde van laag naar hoog opzoeken en bij de trainer inleveren. 1 voor 1! Bloedjefanatiek kan ik je vertellen! En hilarisch, je loopt elkaar continue voor de voeten hihi… Zelf heb ik niet alles gedaan, m’n verkoudheid is nu nagenoeg weg, maar ik had nog wel last van m’n nek/schouder. Tja, ik lag ook pas aan het eind van de middag op de behandeltafel van de manueel therapeut.

IMG_1182

 

Vrijdag was even spannend ‘s ochtends, onze oudste zoon mocht voor de eerste keer op voor z’n theorie-examen. Wij hebben in die tijd onze duimen blauw geduimd, en uiteraard een kaarsje voor hem gebrand.

image

Al vrij vlot kwam het sms’je van hem, dat hij geslaagd was! Wiehoe!!!! Een stap dichterbij het rijbewijs!

Zondag heb ik nog een “klein uurtje” lekker gelopen, gezellig met onze “stuiterbal” Loesje. Uiteindelijk heb ik nog net geen 7km gelopen, maar hierin zaten wel flink wat hoogtemeters (ca 150m). Op de planning stond eigenlijk nog een laatste lange duurloop van 20km (waarvan 10km glooiend), maar dat zat er niet in, mede door gebrek aan tijd en het feit dat ik niet in m’n eigen vertrouwde omgeving kon lopen. Ach, als je maar geniet toch?

IMG_1218

En wat hebben jullie deze week gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.