Parcoursverkenning Sallandtrail

Het is zondag, 21 februari 2016.

Om 9 uur staan we met een groep van 26 lopers klaar bij de startlocatie van de Sallandtrail, om het parcours te verkennen. Maar waarom regent het nu zo????

12747947_1022340161171001_604676857426146592_o
Onder leiding van onze trainer Pieter lopen we hele stukken van het parcours. Het parcours is zwaar, niet alleen vanwege de hoogtemeters maar ook vanwege de grote hoeveelheid modder en de vele plassen. En ja, als je weet dat je ca 2,5 uur onderweg bent, wil je natuurlijk niet direct in de eerste 5 minuten doorweekte schoenen en sokken hebben. Dus wat doe je dan? Plassen ontwijken tot je de eerste natte voet hebt. Dat dit inderdaad al binnen het eerste kwartier gebeurt, maakt het uiteindelijk alleen maar gemakkelijker: Niet meer nadenken, gewoon “gaan”! Eén van de heren in de groep neemt dit wel heel letterlijk, vanaf de eerste stappen op de onverharde ondergrond, neemt hij de “rechttoe-rechtaan-route”, dwars door de plassen. En juist in dat begin proberen wij nog onze voetjes een beetje droog te houden hihi… (leverde wel geweldige beelden op trouwens).

Af en toe wordt er even gestopt. Dan krijgen we even wat extra informatie, hoe we bepaalde paadjes het beste kunnen nemen, dat wij nu rechtdoor gaan maar dat de echte trail nog een lus maakt, waar we tijdens de trail een verzorgingspost mogen verwachten…
Heel fijn, al deze info!

We hebben heerlijk gelopen, gekletst, gelachen en genoten met z’n allen. Wat is dit toch een ontzettend leuke groep, ik ben blij dat ik elke donderdag met hen op de baan samen kan trainen!

Onderweg heb ik heerlijk zitten spelen met een action-cam en heb ik foto’s en filmpjes gemaakt. Ook twee anderen uit deze groep hebben de camera even ter hand gehad, dank daarvoor! Deze foto’s en filmpjes heb ik uiteindelijk samengevoegd tot een kleine compilatie. Jammer van de regen waardoor de beelden niet altijd even scherp zijn, en mijn gebrek aan stabilisatie wat zorgt voor best wat beweging in de filmpjes (oeps)…
Maar het geeft wel de sfeer heel goed weer van deze training!
Mijn schoenen waren onherkenbaar door de grote hoeveelheid modder…

IMG_1138

Bij terugkomst bij de startlocatie genoten we nog even van een heerlijke kop koffie/thee/choco met cake, voordat we allemaal weer, doorweekt en wel, naar huis gingen.
Eenmaal thuis direct gedoucht en even languit op de bank met een boekje. Maar van lezen kwam niet veel, ik viel dus gewoon in slaap! hihi… Het was toch wel een inspannende ochtend geweest dus…

Hier is de compilatie die ik heb gemaakt. Een kleine waarschuwing voor zeeziekte is helaas wel op z’n plaats 😉

En nu: Op naar het echte werk, op zaterdag 12 maart! Sallandtrail, here we come 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.