Hoe verliep mijn week 14?

Ik begon de week weer bij de fysio, en eindigde op de Coolsingel. Het was weer een bijzonder weekje!

IMG_1966
Dinsdag lag ik weer op de behandeltafel bij de manueel therapeut. Wat hij doet met m’n arm/schouder voelt zeker niet prettig als ik daar lig, maar het heeft wel effect! Braaf blijf ik ook de oefeningen doen om mijn spieren in dat gebied te versterken. Ik mag nu ook voorzichtig weer push ups gaan doen of planken. Dit wel “naar geleide van pijn”.

Na dat half uurtje zeer ontspannen liggen (not!😁) was ik zo moe dat ik m’n loopschoenen uit heb gelaten. Bizar om te merken, zoveel zin ik had om te gaan lopen voor ik daar lag, en zoveel energie… Dat was als sneeuw voor de zon verdwenen toen ik bij de therapeut wegging. Maar hey, het goede nieuws is, dat ik pas over 10 dagen terug hoef te komen, als ik maar wel trouw mijn oefeningen blijf doen!

image
Donderdag was de eerste keer deze week dat ik weer liep. M’n trainer heeft mij nieuwe richttijden gegeven, hij is namelijk van mening dat ik de intervallen echt veel sneller kan dan ik nu doe, waardoor ik over de gehele linie sneller moet gaan worden.

Maar dat heb ik geweten! Tandjes wat was het zwaar! Met het oog op mijn wedstrijd van zondag liep ik al een aangepast programma waarbij ik 6×300 en 3×600 moest lopen. De derde keer 600 meter heb ik niet op tempo volgemaakt, aangezien m’n benen volliepen. Erg leuk als je trainer dan lachend reageert “mooi, doel bereikt dus”… En bedankt hè! 😂

Achteraf had ik wel een heel voldaan gevoel, ik heb die nieuwe tijden wel behaald! (Zelfs nog iets te snel op de 300 meters… Oeps!)

vrijdag had ik dat “heerlijk lome gevoel” in m’n benen, ja ik heb dus echt een flinke inspanning geleverd. Gelukkig geen echte spierpijn, het trok dan ook vlotjes weg.
Ook zag ik vrijdag op Instagram en Facebook al zoveel berichtjes en foto’s over het marathon weekend in Rotterdam… Ik kreeg er echt met de minuut meer zin in!
Om mijn “zin in…” nog wat verder aan te wakkeren ben ik op zoek gegaan naar de raceverslagen van vorig jaar, en vond hier het verslag van Patricia en Wendy, met wie ik toen gezamenlijk gelopen heb. Heerlijk om terug te lezen, zo aan de vooravond van mijn (kwart!) marathon weekend, en het vooruitzicht om daar weer met Patricia te mogen lopen!

IMG_2152
Zaterdag al vroeg op, tas inpakken, checken, nog eens checken… Tja, als je al een dag eerder van huis gaat, vergt dat toch even wat extra planning want naast m’n loopkleding moet natuurlijk ook m’n tandenborstel mee! hihi…  in Rotterdam was het al 1 groot feest, met de diverse kidsruns, de mini-marathon en de expo (die ik uiteraard ook heb bezocht).  Mijn geplande “half uurtje loslopen voor zondag” heb ik weliswaar niet kunnen doen, maar m’n beweging heb ik zeker wel gehad! Nog even Patricia gespot, die vrijwilligster was bij de mini-marathon, en met wie ik heb afgesproken om morgen samen te gaan lopen.

IMG_2240
Zondag liep ik dan in Rotterdam de 1/4 marathon, om me vervolgens aan te sluiten bij super-supporters Zélia en Rianne om de toppers van de hele marathon aan te moedigen bij het 41-km punt, waar we onder andere topper Eveline een laatste “boost” konden geven. Wat een mooie dag! Meer over mijn (kwart) marathon weekend volgt later deze week in een apart verslag. Uiteindelijk bracht de trein mij met vele vertragingen toch weer terug maar het mooie Twente en kon ik lekker thuis nagenieten van een heerlijk weekend.

Hoe is jullie week verlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.