Dag april, hallo mei

Oh jongens, april komt alweer ten einde. En wat was dat een mooie maand! Ik kijk hier nog even kort terug op april en blik ook alvast vooruit naar mei. Wat maakte mij zo blij in april? Waar kijk ik naar uit in mei? 

Pasen

Het eerste weekend van april was het paasweekend. Wij waren heerlijk aan het genieten in een B&B met de hele familie. Mijn schoonmoeder is in maart 80 geworden en dat vierden we met dit weekendje weg. Heerlijk! En om dan daar nog een rondje te kunnen gaan lopen, was een mooi cadeautje! Ik hou wel van andere omgevingen om in te lopen. Je ziet telkens weer iets anders.

Rotterdam Marathon

Ja, april = marathon. Althans, voor mij dus. Het was, net als vorig jaar, de eerste warme dag van het jaar. Daar zag ik enorm tegenop, maar uiteindelijk denk ik dat ik er best goed mee om kon gaan. Het was een geweldig weekend. Op zaterdag was ik al naar Rotterdam en liep ik de Cityrun. Dit was al een klein feestje hoor, ondanks de enorme drukte op het parcours. Na een gezellige “sleep-over” was het zondag dan tijd voor de marathon. En ja, mijn doel om binnen die 5 uur te finishen heb ik ruimschoots gehaald, ondanks de warmte van die dag! Mijn ultieme cadeautje was toch wel, dat totaal onverwachts mijn vader meegekomen was met m’n man!

Enschede Marathon, 5 kilometer

Na 2 weken rustig herstellen, had ik op zaterdag een ontzettend gezellige loopdate met Linda en liep ik op zondag de 5 kilometer in Enschede. Dit laatste was zó mooi en bijzonder om te mogen doen! Ik heb van A tot Z genoten. Dat weekend heb ik hier beschreven.

En verder in april?

Onze jongste zoon heeft voor Engels zijn CPE-certificaat gehaald, en mag zich nu officieel “near-native-speaker” noemen volgens het Cambridge Instituut. Ook heb ik heerlijk genoten van een heel gezellig Koningsnacht feest bij ons in het dorp.

Ja, april was een mooie maand! Op naar mei dus!

Plannen voor mei

Ook in mei zal ik weer leuke dingen mogen doen. Na de marathon heb ik nu als doel om sneller te worden op de 5 en 10 kilometer. De eerste test zal zijn tijdens de Vitalcentre Raalterun, waar ik hopelijk mijn PR op de 5 kilometer kan aanscherpen.
Daarnaast heb ik een paar loop-afspraken staan, die vast en zeker heel gezellig zullen worden.

De maand zal ik eindigen op Ibiza, waar ik samen met mijn jongste zoon een paar dagen naar toe ga! Ja, ook hier kijk ik al enorm naar uit, en we hebben er allebei enorm veel zin in! Maar eerst mag hij zich nog door de eindexamens heen worstelen.

Extra doelen

Naast deze gave vooruitzichten en plannen, stel ik mij nog 2 extra doelen voor de maand mei.
Ten eerste wil ik naast mijn normale hardlooptrainingen minstens 2x per week ook een HIIT of kracht/spier oefeningen doen. Zo hoop ik nog iets sterker te worden, waar ik hopelijk zowel op korte als op lange termijn profijt van zal hebben in het hardlopen. Mijn focus ligt voorlopig op meer snelheid op de 5 en 10 kilometer. Ik ben zeker nog niet klaar met de marathon, maar nu eerst die (basis)snelheid verder uitbouwen!

Mijn tweede doel voor mei is om de racefiets weer af te stoffen. Als het weer (en mijn agenda) het toelaten, wil ik weer lekker buiten fietsen. Ik vind dat echt wel fijn om te doen naast het hardlopen, maar het moet echt wel droog zijn hoor! Ik fiets nog niet genoeg om me zeker te voelen op nat wegdek met die ultra dunne bandjes.

Wat zijn jullie plannen voor de maand mei?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.