Dag maart

Maart, wat was je een gekke, drukke, leuke, gezellige maand! Qua hardlopen valt er nog heel veel te verbeteren, maar ik ben gelukkig wel sportief bezig geweest. Alleen die teller van de hardloopkilometers… Die bleef deze maand steken op 43,63km! Dat is voor mijn doen wel heel weinig. Hoe dat zo kwam?

Eén verklaring voor dit lage aantal kilometers is mijn nieuwe baan naast mijn eigen praktijk. Hierdoor ben ik 3 avonden in de week in de praktijk aan het werk, en als ik dan om ca 21:30u klaar ben, vind ik het toch echt wel even fijn om een uurtje te ontspannen voor ik naar bed ga. Die wekker is elke ochtend rond 6:40 toch echt wel genadeloos. Dit weekend wordt de klok verzet, waardoor het ‘s avonds langer licht is… Wie weet helpt me dat een beetje om ook ‘s avonds nog energiek te zijn en er op uit te gaan.

Een andere verklaring is, dat ik een paar andere activiteiten heb gedaan deze maand. Die tellen weliswaar niet mee in het aantal gelopen kilometers, maar ik heb niet stilgezeten.

De Sallandtrail

Mijn “grote doel” voor dit jaar was de Sallandtrail. Juist in de laatste 5 weken voor deze trail had ik minder tijd voor het trainen van lange afstanden, zodat ik toch weer met een enorme bak zenuwen aan de start stond. Maar ik heb mijn drie doelen (genieten, pijnloos lopen en sneller dan mijn vorige deelname) kunnen behalen! Mijn verslag, in de vorm van een vlog, kun je hier terugkijken.

Schaatsen of stuntelen?

Een week later stond ik geheel onverwacht op het enorm gladde ijs van de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Samen met Marjon had ik een clinic gewonnen via Instagram! Dat was echt enorm gaaf om te doen. En hoewel ik altijd dacht wel een beetje te kunnen schaatsen, voelde ik me een absolute beginner op het moment dat ik die spiegelgladde ijsvloer op ging. Maar het ging steeds beter, en de tips & tricks die we kregen van de trainers en de toppers van team JumboVisma hielpen ook enorm. Ja, ik heb enorm genoten! Ook de dagen erna, in de vorm van spierpijn op plaatsen waarvan ik niet wist dat ik daar überhaupt spieren had hihi… Kijk hier de beelden terug van die week.

Stilte… voor de storm?

En toen werd het stil, zowel hier op mijn blog als op het gebied van hardlopen. De laatste keer dat ik mijn loopkleding aantrok voor een rondje, dateert al weer van 14 maart! Extra drukte op werkgebied en voorbereidingen voor een weekje skiën zijn hier onder andere de oorzaak van. Ik zeg bewust “onder andere”, want ik had natuurlijk als ik ècht super graag had gewild, best eens ‘s avonds om half tien nog m’n schoenen aan kunnen doen voor een rondje… Ik heb deze blog geschreven over die stilte hier op de site.

De maand sloot ik af met een weekje in de sneeuw. Heerlijk skiën, ontspannen en lekker opladen waren de hoofdingrediënten van deze week. In de loop van de komende week zul je meer over deze wintersport kunnen terugvinden op mijn site.

Mijn boekenchallenge

Eh… tja… 12 maanden, 12 boeken… Nu maart voorbij is, wil ik natuurlijk enorm graag dat de teller op 3 of meer boeken staat. Eerlijk is eerlijk, ik heb inderdaad 3 boeken uit, een vierde bijna en ik ben ook al in boek vijf bezig. Dit gaat gelukkig nog best goed, ik hoop dit dan ook lekker vast te houden.
Nooit meer bananen van Job Pennekamp had ik als eerste uit. Vervolgens las ik “Niet Storen” van Jill Mansell. De review hiervan volgt nog. Daarna volgde Trainen als een Topatleet van Annemerel de Jongh, waarvan afgelopen week de review op mijn blog verscheen. Op dit moment ben ik bezig in “Nooit meer te druk”, en de e-book “10 dagen stil” heb ik bijna uit. Ja, deze twee lees ik afwisselend. Als ik echt even tijd neem om te lezen, pak ik het boek, maar als ik even tussen de bedrijven door wat lees-tijd “pak”, dan grijp ik vaak toch even naar mijn e-reader.
Welke boeken (roman, detective, thriller…) moet er echt nog op mijn lijstje komen?

Mijn doelen van afgelopen maand

Oké… Eerlijk is eerlijk, ik heb mijn doelen afgelopen maand bij lange na niet gehaald.

2x per week hardlopen: Een dikke vette streep hierdoor, na 14 maart geen meter meer gelopen! OEPS…

2x per week oefeningen (core, kracht etc.): Ook hier kan een streep door, tenzij je skiën als oefening telt (ik zelf dus niet). Dus nee, ook dit heb ik niet gehaald en valt er nog veel te verbeteren.

Beter op mijn eten letten: Tot ik een week naar de sneeuw ging, had ik mijn eten weer goed onder controle. Lekker, voedzaam, gezond en vriendelijk voor mijn toch wel gevoelige darmen. Maar ja, zo’n weekje wintersport… Schnitzels met patat, spaghetti bolognese, het is allemaal zo lekker! En dan elke avond een soepje vooraf, saladebuffet, hoofdgerecht èn een toetje! Eh… Thuis houd ik het bij “alleen maar” een hoofdgerecht, dit is dus enorm veel extra.

10.000 stappen per dag: Ook dit ging prima, tot ik op wintersport ging. Met het skiën ben je wel actief, maar worden er geen stappen geregistreerd. Tijdens die wintersportweek bleef ik dan ook dagelijks steken tussen de 5.000 en 6.000 stappen. Op zich wel jammer, maar ik vind dit wel goed zo, aangezien het skiën ook echt wel een goede activiteit was elke dag.

Elke dag lezen: Dit is me wel gelukt! De ene dag kwam ik niet verder dan twee bladzijdes, de andere dag las ik 3 hoofdstukken… Maar het begin van een lees-gewoonte hoop ik hiermee wel te hebben gemaakt.

Al met al was maart een bijzondere en ook drukke maand. Maar bovenal heb ik enorm genoten van de drie “grote” evenementen. De Sallandtrail, de schaatsclinic en de wintersport waren alle drie heerlijk en ik kijk op alle drie met een dikke vette glimlach terug.

Hoe is maart voor jou verlopen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.